BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

AEG omvormer

Steeds meer mensen in ons land investeren in de aanschaf van zonnepanelen. Niet zo vreemd, want zonne-energie is goed voor het milieu en bespaart veel kosten op de energierekening. Zeker zonnepanelen van AEG mogen zich in een grote belangstelling verheugen. Voor het opwekken van uw eigen energie met deze panelen, is het straks ook mogelijk om een AEG omvormer hierbij te plaatsen zodat u 1 geheel AEG zonnepanelempakket heeft.

Een AEG omvormer is een essentieel element om de opgewekte stroom van uw zonnepanelen te kunnen gebruiken. De panelen wekken de energie op, waarna deze door de omvormer wordt omgezet naar stroom die u in uw woning kunt gebruiken. Zonder een goede omvormer heeft u in de meeste gevallen dus weinig aan een zonnepanelenpakket.

Hoe werkt een AEG omvormer?

Het komt slechts zelden voor dat de door zonnepanelen opgewekte spanning direct geschikt is voor gebruik in uw woning. De apparatuur in uw huis maakt namelijk gebruik van wisselstroom, terwijl zonnepanelen bekend staan om het leveren van gelijkstroom. Een kwalitatief hoogwaardige AEG omvormer zet deze gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom.

Voor een correcte omvorming is het van groot belang dat de AEG omvormer goed is afgesteld op het totale vermogen van de gebruikte panelen. Wanneer u meer zonnepanelen aanschaft, zal de oude omvormer daarom waarschijnlijk niet meer voldoende zijn. Een omvormer moet geschikt zijn voor het totale piekvermogen van een zonnestroompakket.

Zonnepaneel omvormer van AEG: waar plaatsen?

Een AEG omvormer zal bij regelmatig gebruik de nodige warmte genereren. Het is daarom sterk aan te bevelen het apparaat te plaatsen in een relatief stofvrije omgeving waar de opgewekte warmte goed afgevoerd wordt. Veel mensen plaatsen de omvormer in de garage, omdat het veelal een koele omgeving betreft met meer dan voldoende ruimte.

Een geliefd alternatief is het plaatsen van de AEG omvormer op zolder. Bijkomend voordeel van deze plek is dat de omvormer zich vrijwel direct onder de zonnepanelen op het dak bevindt. Hierdoor zijn de kabels zo kort mogelijk en is er nauwelijks sprake van energieverlies. Bovendien veroorzaakt het geluidsniveau van de omvormer hier weinig overlast.

AEG omvormers kopen

Want hoewel de nieuwste generatie AEG omvormers relatief weinig geluid voortbrengt, is elke omvormer wel enigszins te horen. Zeker in de warme periodes van het jaar zal een omvormer meer geluid genereren dan in koude klimaatomstandigheden. Plaatsing in een veelgebruikte ruimte zoals de woonkamer is dan ook niet aan te bevelen.

In de loop der jaren hebben wij gemerkt dat onze klanten op makkelijke wijze hun opbrengst willen uitlezen. BonGo Solar levert daarom alle AEG omvormers bij installaties tot 40 panelen standaard met online uitleesmogelijkheid en diverse apps voor uw smartphone. Hulp nodig? Neem contact op via info@bongosolar.nl of bel naar 055 – 744 0013.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Peter Mulder start als CCO van Energy Experience Group

Lees meer

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Lees meer

Koolen Industries subsidiary Energy Experience Group acquires solar panel installation company NovaVolt

Lees meer

Koolen Industries' dochterbedrijf Energy Experience Group neemt zonnepaneel bedrijf NovaVolt over

Lees meer

Vacature Hoofd Order Management

Draait bij jou alles om de klant? Heb je leidinggevende ervaring binnen een resultaatgerichte organisatie? Dan zoeken wij jou!

Lees meer