Heb je onze actie al gezien? Spaar vouchers voor korting op je thuisbatterij. Bij voldoende vouchers ontvang je zelfs een gratis thuisbatterij. Maar hoe kun je ons nou tippen bij jouw omgeving? We geven je 8 tips om direct aan de slag te gaan.

 

Tip 1: kijk in je directe omgeving

Soms beseffen we niet eens hoeveel mensen we kennen. Kijk eens goed om je heen. Wie ken je allemaal? Familieleden, buren, collega’s, mensen van de sportvereniging, ouders die je op het schoolplein ontmoet of een bekende die je voornamelijk online spreekt. Genoeg mogelijkheden dus om mensen te vinden die nog geen zonnepanelen hebben.

Tip 2: stel vragen

Een warme aanbeveling werkt altijd beter dan een koude. Wat betekent dat? Een koude aanbeveling is eigenlijk dat je lukraak roept dat mensen zonnepanelen van BonGo Solar moeten kopen. Je overtuigt ze dan niet echt. Stel daarom eerst vragen; kijk of er überhaupt interesse is en ga het gesprek aan. Vragen die je bijvoorbeeld kunt stellen zijn:

  • Heb je al zonnepanelen?
  • Waarom niet?
  • Wil jij groener leven?
  • Wil je besparen op je energierekening?

Let bij de vragen altijd goed op het antwoord van de ander. Zo kun je het gesprek een bepaalde kant op sturen. Er zijn natuurlijk ook andere vragen te bedenken. 

Tip 3: deel jouw ervaring

Je hebt zelf al zonnepanelen. Deel die ervaring. Laat bijvoorbeeld zien hoe leuk het is om in het dashboard te zien hoeveel energie je opwekt. Als je zelf enthousiast bent, wordt de ander dat ook en wordt het nog gemakkelijker om een aanbeveling te doen.

Tip 4: vraag of je ons mag aanbevelen

Merk je dat de ander enthousiast is? Dan kun je vragen of je een tip mag geven. Tip ons, en zeg meteen: ‘Weet je wat? Anders vraag ik wel of BonGo Solar contact met jou opneemt.’ Zo hoeft de ander er niet over na te denken en is de drempel lager.

Tip 5: Een gesprek voeren kan overal

Klinkt ingewikkeld? Welnee! Er zijn enorm veel ingangen voor een gesprek. Duurzaamheid, groene energie en het klimaat zijn het gesprek van de dag. Genoeg inhakers dus, om er een gesprek over aan te gaan. Dat kan tijdens een verjaardag, een borrel of tijdens de lunchpauze op het werk.

Tip 6: forceer het niet

Niemand wil geforceerd worden. Een zonnestroominstallatie plaatsen is toch een groot besluit. Geef mensen daarom de tijd om er even over na te denken en kom er eventueel later op terug.

Tip 7: social media werkt ook goed

Een post op social media kan ook helpen. Zo bereik je in een korte tijd veel mensen. Extra leuk om bijvoorbeeld je eigen ervaringen in die post te delen, zodat anderen enthousiast worden.

Tip 8: gebruik je eigen creativiteit

Misschien heb je nog meer creatieve ideeën. Doe dat vooral. Jij kent de mensen in jouw omgeving het beste. En zij jou! Ze zullen jouw creativiteit juist waarderen.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met ons! We helpen je natuurlijk graag!