BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen, gratis en vrijblijvend

Bel mij voor advies

Hoe kunt u het rendement van uw zonnepanelen bepalen?

Het aanschaffen van zonnepanelen is een investering zijn. Mensen willen daarom graag weten of zonnepanelen daadwerkelijk genoeg energie zullen produceren om ze kostenefficiënt te maken. Een van de manieren om dit te bepalen is om te kijken hoeveel elektriciteit een zonnepaneelsysteem over een periode van een jaar zal opleveren.

Gemiddelde jaarlijkse opbrengst

Het is moeilijk om precies te zeggen hoeveel een individueel systeem per jaar zal opleveren, aangezien er veel factoren zijn die daar invloed op hebben. De grootte van het systeem, de locatie van de woning, de hoek en de efficiëntie van de panelen beïnvloeden allemaal hoeveel elektriciteit uw zonnepanelen in een jaar tijd zullen produceren.

Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 4800 kWh elektriciteit per jaar door een gemiddeld huishouden wordt gebruikt. De meeste huishoudens installeren een zonnepaneelsysteem tussen 3000-4000 kW. Een gemiddeld 3500 kW systeem zal ongeveer 2800 kWh elektriciteit per jaar opleveren. Gemiddeld zal zo’n huishouden ongeveer 50% op de energierekening kunnen besparen met zonnepanelen.

Zonnepanelen-rendement

Het is belangrijk om de gemiddelde jaarlijkse opbrengst van zonnepanelen te vergelijken wanneer u prijsindicaties ontvangt. Niet alleen kan de jaarlijkse opbrengst laten zien hoeveel van uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik door zonnepanelen kan worden geleverd, het kan u ook helpen bij het uitrekenen van uw rendement op de investering.

De jaarlijkse besparingen die u door uw zonnepanelen kunt maken, kunnen op twee manieren bekeken worden: door middel van de besparing op uw energierekening en door teruglevering van stroom op het energienet.

Bereken uw verwachte rendement

Onze zonnepanelen-berekenmodule geeft u een inschatting voor de totale jaarlijkse besparingen die uw panelen kunnen opleveren, evenals een geschatte investering. De totale jaarlijkse besparingen worden uitgewerkt met behulp van het huidig energieverbruik en mogelijk aantal panelen. Bereken zelf uw rendement van zonnepanelen met onze eenvoudige berekentool. Natuurlijk kunt u bij ons ook altijd een gratis en vrijblijvende prijsopgave aanvragen.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Vacature Installatiemedewerker zonnepanelen
Onze organisatie groeit en daarom zijn wij op zoek naar meerdere Installatiemedewerkers zonnepanelen in Didam.

Lees meer

Vacature Commercieel medewerker binnendienst

BonGo Solar groeit en daarom zijn wij op zoek naar een Commercieel medewerker binnendienst voor onze afdeling Prospectmanagement in Apeldoorn.

Lees meer

Solar Magazine: Koolen Industries neemt Energy Experience Group inclusief BonGo Solar over: ‘Er is een consolidatieslag in de duurzame-energiesector op komst’.

Lees meer

Vacature medewerker operations

Als Medewerker operations (40 uur per week) ben je verantwoordelijk voor je eigen klanten. Je heet ze namens BonGo Solar welkom en neemt de klant aan de hand gedurende …..

Lees meer

Vacature Servicemonteur

Ben jij niet bang voor hoogtes? Heb je kennis van elektra? Hou je van afwisselde werkzaamheden? Dan hebben wij  de functie voor jou! Vacature Servicemonteur (40 uur per week)

Lees meer