BonGo Solar zonnepanelen-offerte aanvragen, gratis en vrijblijvend

Bel mij voor advies

Besparen met zonnepanelen

Met de aanschaf van zonnepanelen gaat u besparen op uw energiekosten. De energie die u eerst afnam van uw energieleverancier, gaat u voortaan zelf opwekken. Het verschilt per zonnepanelensysteem hoeveel dit is. Met onze berekentool kunt u ongeveer uitrekenen wat een installatie u gemiddeld per jaar zal opleveren. Een gemiddeld zonne-energiesysteem heeft 12 zonnepanelen die jaarlijks gezamenlijk ongeveer 3255 kWh opleveren.

Voorbeeldberekening

De opbrengst van uw zonnepanelen is redelijk eenvoudig te berekenen. In deze voorbeeldberekening laten we zien hoe u dat zelf kunt doen. Stel u heeft een zonnepaneelsysteem met een vermogen van 310 Wp per zonnepaneel. Een systeem van 12 panelen heeft zo een totaal vermogen van 3720 Wp. Deze installatie levert gemiddeld 3255 kWh op. De correctiefactor is 0,875. We vermenigvuldigen de 3720 Wp (12 zonnepanelen) maal de correctiefactor 0,875. Dat wordt 3720*0,875= 3255 kWh per jaar wat uw installatie oplevert. Als de prijs van een kWh van een energieleverancier € 0,23 is, dan doet u dit maal de 3255 kWh (3255*€0,23). De besparing die u op de energiekosten heeft is € 748,65.

Terugverdientijd met zonnepanelen

De terugverdientijd van zonnepanelen laat zien binnen hoeveel jaar uw investering is terugverdiend. De levensduur van zonnepanelen is ongeveer 25 jaar. Als u een regulier zonnepaneelsysteem hebt, zal u de besparing van €748,65 moeten delen door de investering van het zonnepaneelsysteem. Bij bijvoorbeeld een zonnepaneelsysteem van 12 AEG monokristallijne zonnepanelen. De investering hiervoor is € 4.342,–. De terugverdientijd zal dan zijn  € 785,65/ € 4.342,– wat ongeveer 5,4 jaar is. Na deze terugverdientijd gaat u dus echt het rendement van uw zonnepanelen ervaren.

Kosten van zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Wat is uw gemiddelde elektriciteitsverbruik in kWh? Wilt u na de aanschaf van zonnepanelen meer elektriciteit gaan gebruiken? Hoeveel zonnepanelen wilt u laten plaatsen? En welke omvormer kiest u? Bij ons kunt u gratis en vrijblijvend een prijsopgave voor zonnepanelen aanvragen die past bij uw situatie en wensen.

Hoeveel gaat u besparen met zonnepanelen?

Met zonnepanelen kunt u besparen op uw energierekening. Wilt u hier meer over weten? Vraag hieronder ons gratis informatiepakket aan en ontdek hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen. Wilt u liever persoonlijk contact? Neem dan contact op met een van onze experts voor vrijblijvend advies. Onze adviseurs berekenen graag de kosten, besparing en terugverdientijd voor uw situatie.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Peter Mulder start als CCO van Energy Experience Group

Lees meer

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Lees meer

Koolen Industries subsidiary Energy Experience Group acquires solar panel installation company NovaVolt

Lees meer

Koolen Industries' dochterbedrijf Energy Experience Group neemt zonnepaneel bedrijf NovaVolt over

Lees meer

Vacature Hoofd Order Management

Draait bij jou alles om de klant? Heb je leidinggevende ervaring binnen een resultaatgerichte organisatie? Dan zoeken wij jou!

Lees meer