BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

Besparen met zonnepanelen

Energie besparen met zonnepanelen

Met de installatie van zonnepanelen gaat u besparen op uw energiekosten. De energie die u eerst afnam van uw energieleverancier, gaat u voortaan zelf opwekken. Het verschilt per zonnepanelensysteem hoeveel dit is. Met een berekentool kunt u ongeveer uitrekenen wat een installatie u gemiddeld per jaar zal opleveren. Een gemiddelde zonne-energie systeem heeft 10 zonnepanelen die jaarlijks gezamenlijk ongeveer 2430 kWh opleveren.

Voorbeeld berekening

De opbrengst van uw zonnepanelen is redelijk eenvoudig te berekenen. In deze voorbeeldberekening laten we zien hoe u dat zelf kunt doen.

Stel u heeft een zonnepaneelsysteem met een vermogen van 270 Wp per zonnepaneel. Een systeem van 10 panelen heeft zo een totaal vermogen van 2700 Wp. Deze installatie levert gemiddeld 2430 kWh op. De correctiefactor is 0,90. We vermenigvuldigen de 2700 Wp (10 zonnepanelen) maal de correctiefactor 0,90. Dat wordt 2700*0,9= 2430 kWh per jaar dat u installatie oplevert. Als de prijs van een kWh van een energieleverancier €0,21 cent is, dan doet u dit maal de 2430 kWh (2430*€0,21). De besparing die u op de energiekosten heeft is € 510,30.

Terugverdientijd met zonnepanelen

De terugverdientijd van zonnepanelen laat zien binnen hoeveel jaar uw investering is terugverdiend. De levensduur van zonnepanelen is ongeveer 25 jaar. Als u een regulier zonnepaneelsysteem hebt dan zal u de besparing van €510,30 moeten delen door de investering van het zonnepaneelsysteem. Bij bijvoorbeeld een zonnepaneelsysteem van 10 AEG monokristallijn zonnepanelen. De investering is hiervoor € 3.254,31. De terugverdientijd zal dan zijn  €510,30/ €3.254,31, wat ongeveer 6,4 jaar is. Na deze terugverdientijd gaat u dus echt het rendement van uw zonnepanelen ervaren.

Kosten van zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hoeveel zonnepanelen wilt u laten plaatsen of wat is het gemiddelde elektriciteitsverbruik in kWh? Een goede indicatie van de gemiddelde prijzen van zonnepanelen per merk met 10 zonnepanelen ziet u hieronder. Dit is inclusief omvormers.

Type zonnepaneelGemiddelde kostprijs per 10 panelen
AEG monokristallijnOngeveer € 3.254,31,-
AEG polykristallijnOngeveer € 2.764,33,-
HT Solar polykristallijnOngeveer € 3.488,06,-

Hoeveel gaat u besparen met zonnepanelen?

Met zonnepanelen kunt u besparen op uw energierekening. Wilt u meer weten over de besparing op uw zonnepanelensysteem? Wij berekenen graag de besparing, terugverdientijd en kosten voor uw situatie uit op maat. Download het gratis informatiepakket en ontdek hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen. Wilt u persoonlijk contact? Neem dan contact op met een expert voor vrijblijvend advies.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Zonnepanelen en brandgevaar: hoe zit dat?

22 november 2018: Dit jaar werden meerdere branden door zonnepanelen gemeld. Reden voor paniek? Wat ons betreft niet, want bij BonGo Solar hebben we nog nooit met brandende zonnepanelen te maken gehad. In dit artikel leggen we uit waardoor dat komt, welke panelen brandgevaarlijk kunnen zijn en waar u op moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen.

Lees meer

10 landelijke installateurs vergeleken… BonGo Solar de beste!

15 november 2018: De onafhankelijke website Zonnepaneelwijzer heeft onderzoek gedaan naar 10 grote landelijk opererende installateurs. De installateurs van BonGo Solar komen er als beste uit!

Lees meer

SGZE: Stichting Garantiefonds ZonneEnergie

BonGo Solar is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie. Lees hier alles over de voordelen van zonnepanelen met SGZE-certificaat

Lees meer

U hoeft pas te betalen bij oplevering!

Alleen bij ons: geen aanbetaling bij de aanschaf van uw zonnepanelen

Lees meer

Voordelig aan de zonnepanelen in Montferland

Wist u dat het nemen van zonnepanelen in Montferland nog nooit zo voordelig was?

Lees meer
 20171231