BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen, gratis en vrijblijvend

Bel mij voor advies

Ga terug

BTW terugvragen van de Belastingdienst

Over zonnepanelen betaalt u 21% BTW. De BTW kan bij de Belastingdienst teruggevraagd worden. Het is echter veel werk om dit bij de Belastingdienst geregeld te krijgen. Termijnen dienen in de gaten gehouden te worden en er kunnen makkelijk (communicatie)problemen of fouten ontstaan. Wij willen zaken graag goed voor u verzorgen, daarom werken wij samen met ‘De Centrale BTW Teruggave’. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het terugvragen van BTW op zonnepanelen en verzorgt de BTW-teruggave graag voor u.

BTW-teruggave laten verzorgen met korting

De kosten van ‘De Centrale BTW Teruggave’ bedragen € 100,- excl. btw (€ 121,- incl. btw) waarvan u € 50,- excl. btw (€ 60,50 incl. btw) van ons terugkrijgt. Maakt u gebruik van de diensten van ‘De Centrale BTW Teruggave’, dan ontvangt u van hen een factuur voor bovenvermeld bedrag. Op onze factuur krijgt u vervolgens de bovengenoemde korting. Zo betaalt u slechts de helft en wordt u veel werk uit handen genomen; onze service voor u. Wij schakelen ‘De Centrale BTW teruggave’ standaard in voor al onze klanten. Mocht u hier geen gebruik van willen maken, dan kunt u dit doorgeven aan uw verkoopadviseur.

Zelf BTW terugvragen bij de Belastingdienst?

Als u zelf de BTW wilt terugvragen bij de Belastingdienst, kunt u de volgende stappen volgen.

Stap 1. Opgaaf startende onderneming

Download hier een voorbeeldformulier van de Belastingdienst. U dient deze zoals aangegeven volledig in te vullen. Vervolgens kunt u het formulier ondertekenen en opsturen naar het belastingkantoor bij u in de buurt. Vind hier een belastingkantoor bij u in de buurt.

De Belastingdienst zal u binnen 10 werkdagen na ontvangst van het formulier voorzien van een gebruikersnaam en wachtwoord. Mocht dit na 10 werkdagen nog niet zijn toegestuurd, neemt u dan contact op met de Belastingdienst.

Stap 2. De kwartaalaangifte

U kunt eind december en de gehele maand januari inloggen op de website van de Belastingdienst om aangifte te doen voor het vierde kwartaal van het vorige jaar. Alleen in deze periode staat uw aangifte klaar. Hier vindt u de handleiding voor de kwartaalaangifte.

Stap 3. Het KOR formulier

Wanneer u de beschikking heeft dat u de BTW terugkrijgt, kunt u de brief KOR-regeling aanpassen en opsturen. LET OP: het belastingkantoor bepaalt per wanneer u vrijstelling krijgt. Tot die tijd bent u verplicht elk kwartaal een nihil-aangifte te doen. Bekijk een voorbeeldbrief KOR-regeling.

Stap 4. Nihil aangifte

Indien u aangifte heeft gedaan en retour heeft ontvangen, bent u voor de rest van het jaar nog belastingplichtig voor uw onderneming. Aangezien de Belastingdienst u voor de rest van het jaar als ondernemer ziet, bent u elk kwartaal verplicht aangifte te doen. Gezien u uw BTW al terug heeft ontvangen en niks meer heeft aan te geven, bent u verplicht elk kwartaal een nihil-aangifte te doen. Hiervan krijgt u een melding van de Belastingdienst. U dient in te loggen op de site van de Belastingdienst en vult in wat er van u gevraagd wordt. U kunt hier aangeven dat u niets heeft aan te geven.

Maak het uzelf makkelijk

Om u veel werk uit handen te nemen rond de BTW-teruggave, schakelen wij standaard het bedrijf ‘De Centrale BTW teruggave’ in. Dit bedrijf verzorgt de BTW-teruggave voor onze klanten en de helft van de kosten (€ 50,-) krijgen onze klanten van ons terug. Klanten die de BTW-teruggave zelf willen regelen, kunnen met vragen daarover terecht bij de Belastingdienst. Heeft u andere vragen, dan kunt u contact met ons opnemen.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Zonnepanelen-informatiepakket vernieuwd

6 mei 2019: Ons informatiepakket over zonnepanelen is vernieuwd. Hierin vindt u informatie over soorten zonnepanelen, omvormers, de werking van een zonnepanelen-systeem, opbrengst en het traject tot installatie.

Lees meer

1.750 zonnepanelen geplaatst bij Remeha in Apeldoorn

7 maart 2019: Hoe kun je als bedrijf in duurzaamheid zelf duurzamer worden? Remeha in Apeldoorn deed het door 1.750 zonnepanelen te laten plaatsen. Met trots uitgevoerd door BonGo Solar Projects B.V.

Lees meer

Word jij onze nieuwe collega?

7 februari 2019: BonGo Solar groeit snel. Daardoor hebben wij diverse vacatures. Zoals: teamleider Verkoop Binnendienst, verkoopadviseur, (online) marketeer, projectleider, werkvoorbereider en meerdere monteurs & elektriciens. Interesse?

Lees meer

Sneeuw op zonnepanelen, wat te doen?

24 januari 2019: Heb je zonnepanelen en vraag je je af of je de sneeuw het beste kunt verwijderen, of beter kunt laten liggen? En wil je weten wat de energie-opbrengst is bij sneeuw?

Lees meer

Vacature teamleider Verkoop Binnendienst

18 januari 2019: BonGo Solar groeit en daarom zijn wij op zoek naar een extra teamleider voor onze afdeling Sales in Apeldoorn. Samen met de andere teamleiders verricht je diverse werkzaamheden ten behoeve van het optimaal functioneren van ons verkoopteam. Meer informatie staat in onze vacaturetekst.

Lees meer