BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

Ga terug

BTW terugvragen van de Belastingdienst

De BTW kan bij de Belastingdienst teruggevraagd worden. Het is echter veel werk om dit bij de Belastingdienst geregeld te krijgen. Termijnen dienen in de gaten gehouden te worden en er kunnen makkelijk (communicatie)problemen of fouten ontstaan. Wij willen zaken graag goed voor u verzorgen, daarom werken wij samen met ‘De Centrale BTW Teruggave’. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het terugvragen van BTW op zonnepanelen en verzorgt de BTW-teruggave graag voor u.

BTW-teruggave laten verzorgen met € 50,- korting

De kosten van ‘De Centrale BTW Teruggave’ bedragen € 100,- waarvan u € 50,- van ons terugkrijgt. Maakt u gebruik van de diensten van ‘De Centrale BTW Teruggave’, dan ontvangt u van hen een factuur van € 100,-. Op onze factuur krijgt u vervolgens € 50,- korting. Zo betaalt u slechts de helft en wordt u veel werk uit handen genomen; onze service voor u. Wij schakelen ‘De Centrale BTW teruggave’ standaard in voor al onze klanten. Mocht u hier geen gebruik van willen maken, dan kunt u dit doorgeven aan uw verkoopadviseur.

Zelf BTW terugvragen bij de Belastingdienst?

Als u zelf de BTW wilt terugvragen bij de Belastingdienst, kunt u de volgende stappen volgen.

Stap 1. Opgaaf startende onderneming

Download hier een voorbeeldformulier van de Belastingdienst. U dient deze zoals aangegeven volledig in te vullen. Vervolgens kunt u het formulier ondertekenen en opsturen naar het belastingkantoor bij u in de buurt. Vind hier een belastingkantoor bij u in de buurt.

De Belastingdienst zal u binnen 10 werkdagen na ontvangst van het formulier voorzien van een gebruikersnaam en wachtwoord. Mocht dit na 10 werkdagen nog niet zijn toegestuurd, neemt u dan contact op met de Belastingdienst.

Stap 2. De kwartaalaangifte

U kunt eind december en de gehele maand januari inloggen op de website van de Belastingdienst om aangifte te doen voor het vierde kwartaal van het vorige jaar. Alleen in deze periode staat uw aangifte klaar. Hier vindt u de handleiding voor de kwartaalaangifte.

Stap 3. Het KOR formulier

Wanneer u de beschikking heeft dat u de BTW terugkrijgt, kunt u de brief KOR-regeling aanpassen en opsturen. LET OP: het belastingkantoor bepaalt per wanneer u vrijstelling krijgt. Tot die tijd bent u verplicht elk kwartaal een nihil-aangifte te doen. Bekijk een voorbeeldbrief KOR-regeling.

Stap 4. Nihil aangifte

Indien u aangifte heeft gedaan en retour heeft ontvangen, bent u voor de rest van het jaar nog belastingplichtig voor uw onderneming. Aangezien de Belastingdienst u voor de rest van het jaar als ondernemer ziet, bent u elk kwartaal verplicht aangifte te doen. Gezien u uw BTW al terug heeft ontvangen en niks meer heeft aan te geven, bent u verplicht elk kwartaal een nihil-aangifte te doen. Hiervan krijgt u een melding van de Belastingdienst. U dient in te loggen op de site van de Belastingdienst en vult in wat er van u gevraagd wordt. U kunt hier aangeven dat u niets heeft aan te geven.

Maak het uzelf makkelijk

Om u veel werk uit handen te nemen rond de BTW-teruggave, schakelen wij standaard het bedrijf ‘De Centrale BTW teruggave’ in. Dit bedrijf verzorgt de BTW-teruggave voor onze klanten en de helft van de kosten (€ 50,-) krijgen onze klanten van ons terug. Klanten die de BTW-teruggave zelf willen regelen, kunnen met vragen daarover terecht bij de Belastingdienst. Heeft u andere vragen, dan kunt u contact met ons opnemen.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Zonnepanelen en brandgevaar: hoe zit dat?

22 november 2018: Dit jaar werden meerdere branden door zonnepanelen gemeld. Reden voor paniek? Wat ons betreft niet, want bij BonGo Solar hebben we nog nooit met brandende zonnepanelen te maken gehad. In dit artikel leggen we uit waardoor dat komt, welke panelen brandgevaarlijk kunnen zijn en waar u op moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen.

Lees meer

10 landelijke installateurs vergeleken… BonGo Solar de beste!

15 november 2018: De onafhankelijke website Zonnepaneelwijzer heeft onderzoek gedaan naar 10 grote landelijk opererende installateurs. De installateurs van BonGo Solar komen er als beste uit!

Lees meer

SGZE: Stichting Garantiefonds ZonneEnergie

BonGo Solar is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie. Lees hier alles over de voordelen van zonnepanelen met SGZE-certificaat

Lees meer

U hoeft pas te betalen bij oplevering!

Alleen bij ons: geen aanbetaling bij de aanschaf van uw zonnepanelen

Lees meer

Voordelig aan de zonnepanelen in Montferland

Wist u dat het nemen van zonnepanelen in Montferland nog nooit zo voordelig was?

Lees meer
 20171231