BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen, gratis en vrijblijvend

Bel mij voor advies

Ga terug

BTW terugvragen van de Belastingdienst

Over zonnepanelen betaalt u 21% BTW. De BTW kan bij de Belastingdienst teruggevraagd worden. Het is echter veel werk om dit bij de Belastingdienst geregeld te krijgen. Termijnen dienen in de gaten gehouden te worden en er kunnen makkelijk (communicatie)problemen of fouten ontstaan. Wij willen zaken graag goed voor u verzorgen, daarom werken wij samen met ‘De Centrale BTW Teruggave’. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het terugvragen van BTW op zonnepanelen en verzorgt de BTW-teruggave graag voor u.

BTW-teruggave laten verzorgen met korting

De kosten van ‘De Centrale BTW Teruggave’ bedragen € 100,- excl. btw (€ 121,- incl. btw) waarvan u € 50,- excl. btw (€ 60,50 incl. btw) van ons terugkrijgt. Maakt u gebruik van de diensten van ‘De Centrale BTW Teruggave’, dan ontvangt u van hen een factuur voor bovenvermeld bedrag. Op onze factuur krijgt u vervolgens de bovengenoemde korting. Zo betaalt u slechts de helft en wordt u veel werk uit handen genomen; onze service voor u. Wij schakelen ‘De Centrale BTW teruggave’ standaard in voor al onze klanten. Mocht u hier geen gebruik van willen maken, dan kunt u dit doorgeven aan uw verkoopadviseur.

Zelf BTW terugvragen bij de Belastingdienst?

Als u zelf de BTW wilt terugvragen bij de Belastingdienst, kunt u de volgende stappen volgen.

Stap 1. Opgaaf startende onderneming

Download hier een voorbeeldformulier van de Belastingdienst. U dient deze zoals aangegeven volledig in te vullen. Vervolgens kunt u het formulier ondertekenen en opsturen naar het belastingkantoor bij u in de buurt. Vind hier een belastingkantoor bij u in de buurt.

De Belastingdienst zal u binnen 10 werkdagen na ontvangst van het formulier voorzien van een gebruikersnaam en wachtwoord. Mocht dit na 10 werkdagen nog niet zijn toegestuurd, neemt u dan contact op met de Belastingdienst.

Stap 2. De kwartaalaangifte

U kunt eind december en de gehele maand januari inloggen op de website van de Belastingdienst om aangifte te doen voor het vierde kwartaal van het vorige jaar. Alleen in deze periode staat uw aangifte klaar. Hier vindt u de handleiding voor de kwartaalaangifte.

Stap 3. Het KOR formulier

Wanneer u de beschikking heeft dat u de BTW terugkrijgt, kunt u de brief KOR-regeling aanpassen en opsturen. LET OP: het belastingkantoor bepaalt per wanneer u vrijstelling krijgt. Tot die tijd bent u verplicht elk kwartaal een nihil-aangifte te doen. Bekijk een voorbeeldbrief KOR-regeling.

Stap 4. Nihil aangifte

Indien u aangifte heeft gedaan en retour heeft ontvangen, bent u voor de rest van het jaar nog belastingplichtig voor uw onderneming. Aangezien de Belastingdienst u voor de rest van het jaar als ondernemer ziet, bent u elk kwartaal verplicht aangifte te doen. Gezien u uw BTW al terug heeft ontvangen en niks meer heeft aan te geven, bent u verplicht elk kwartaal een nihil-aangifte te doen. Hiervan krijgt u een melding van de Belastingdienst. U dient in te loggen op de site van de Belastingdienst en vult in wat er van u gevraagd wordt. U kunt hier aangeven dat u niets heeft aan te geven.

Maak het uzelf makkelijk

Om u veel werk uit handen te nemen rond de BTW-teruggave, schakelen wij standaard het bedrijf ‘De Centrale BTW teruggave’ in. Dit bedrijf verzorgt de BTW-teruggave voor onze klanten en de helft van de kosten (€ 50,-) krijgen onze klanten van ons terug. Klanten die de BTW-teruggave zelf willen regelen, kunnen met vragen daarover terecht bij de Belastingdienst. Heeft u andere vragen, dan kunt u contact met ons opnemen.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Solar Magazine: Koolen Industries neemt Energy Experience Group inclusief BonGo Solar over: ‘Er is een consolidatieslag in de duurzame-energiesector op komst’.

Lees meer

Vacature Schouwer

Is jouw technische kennis goed onderlegd? Ben je ook instaat om dit om te zetten in een advies? Weet jij de weg in Nederland? Dan is de functie van Schouwer iets voor jou! SCHOUWER (40 uur per week)

Lees meer

Vacature Planner

Ben jij een je organisatie talent? Weet jij de weg te vinden door heel Nederland? Dan is de functie van Planner helemaal iets voor jou! Nieuwsgierig lees snel de verder PLANNER (40 uur per week)

Lees meer

Vacature medewerker operations

Werk jij klantgericht? Kun jij klanten een goede uitleg geven over de installatiewerkzaamheden van zonnepanelen? En ben je een kei in Administratie? Dan is de functie van medewerker operations de vacature voor jou. MEDEWERKER OPERATIONS (40 uur per week, 32/36 uur per week is bespreekbaar)

Lees meer

Vacature Servicemonteur

Ben jij niet bang voor hoogtes? Heb je kennis van elektra? Hou je van afwisselde werkzaamheden? Dan hebben wij  de functie voor jou! Vacature Servicemonteur (40 uur per week)

Lees meer