Service

Heb je een vraag over jouw installatie van BonGo Solar of een vraag over een aanmelding?

Op deze pagina hebben we de meest voorkomende vragen met betrekking tot een zonnestroominstallatie met de oplossingen voor je opgenomen.

Zodra de installatiedatum van je zonnestroom installatie van BonGo Solar bekend is, kan je je installatie aanmelden bij energieleveren.nl. Deze aanmelding is noodzakelijk omdat er steeds meer zonnepanelen aangesloten worden op het elektriciteitsnet. Met je aanmelding kunnen de beheerders van het Nederlandse elektriciteitsnet inspelen op de verwachte energievraag en het opgewekte energie-aanbod. Je aanmelding is sinds 2016 wettelijk verplicht. Zorg er dus voor dat je dat tijdig hebt gedaan.

Om de aanmelding zo eenvoudig mogelijk te maken hebben we een heldere handleiding gemaakt die je hier kan downloaden om je stap voor stap door het proces te leiden.

Mocht het aanmelden ook met deze hulp toch niet lukken, neem dan contact met ons op via het formulier op onze contactpagina. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Indien je overgaat tot aanschaf van zonnepanelen, is het zeker handig om bij jouw energieleverancier na te gaan wat voor een energiecontract je hebt en deze zo aan te passen, zodat je het meeste rendement kunt halen uit jouw zonnestroominstallatie. Wellicht dat je bij een andere energieleverancier meer rendement kunt halen door een beter energiecontract. Bekijk de site van Independer voor meer informatie over deze verschillen.

Indien u in aanmerking komt voor BTW-teruggave kan dit geregeld worden via  ‘De Centrale BTW Teruggave’ om zo maximaal ontzorgd te worden. ‘De Centrale BTW Teruggave’ is gespecialiseerd in het terugvragen van BTW op zonnepanelen en verzorgt de BTW-teruggave graag voor je.

De service kost € 100,- (excl. BTW) waarvan wij de helft voor onze rekening nemen. Klanten ontvangen van 'De Centrale BTW Teruggave' een factuur van € 100,-, maar jij ontvangt van BonGo Solar € 50,- (excl. BTW) korting op de factuur. Uiteindelijk kost het je dus € 50,- (excl. BTW). Dit bespaart je veel administratief werk.

Na aanmelding bij 'De Centrale BTW Teruggave' ontvang je zodra de zonnestroominstallatie is betaald, een e-mail waarin wordt gevraagd om de machtiging te geven om de teruggave voor u uit te voeren. Heb je deze e-mail niet ontvangen? Controleer dan je spambox. Mocht je ook daar de mail niet vinden, dan kun je contact opnemen met ‘De Centrale BTW Teruggave’ via 085 486 6900.

De BTW teruggave wordt doorgaans binnen 4 tot 6 maanden na aanmelding bij de Belastingdienst het BTW bedrag rechtstreeks door de Belastingdienst op uw rekeningnummer overgemaakt.

Je kunt controleren of de omvormer aan staat. Als er geen energie wordt opgewekt staat de omvormer uit en kan er ook geen verbinding worden gemaakt. Is dit niet het geval? Neem dan gerust contact met ons op.

  1. Verbind de computer of tablet met het draadloze netwerk van de omvormer.
  2. Ga met jouw internetbrowser naar het adres 10.10.100.254
  3. Log in met loginnaam admin en password admin.
  4. Ga naar het menu item aan de linkerkant en selecteer "Device Management". Hier kun je de login naam en wachtwoord aanpassen. Zodra je op "Apply" klikt wordt dit opgeslagen.

De opbrengst die wordt weergegeven op je omvormer betreft de totale opbrengst van jouw zonnestroominstallatie. Voordat deze opgewekte energie wordt doorgestuurd naar jouw meterkast, komt deze ook langs alle actieve apparaten in jouw huis.

Je verbruikt dus direct stroom van hetgeen je op dat moment opwekt (denk aan je koelkast, wasmachine, opladers in het stopcontact e.d.). De stroom die je direct gebruikt, is dan ook niet op jouw jaarrekening of meter terug te zien. Als je overdag aan het stofzuigen bent, doet je dit rechtstreeks vanaf de stroom van je zonnepanelensysteem.