BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

Duurzaamheidslening aanvragen, hoe moet dat?

U heeft gehoord van de duurzaamheidslening. De lening die door sommige gemeenten beschikbaar wordt gesteld om uw huis te verduurzamen. Bijvoorbeeld door het aanschaffen van zonnepanelen. Maar hoe werkt die aanvraag nu precies? U leest het hieronder!

De duurzaamheidslening wordt uitgegeven door uw gemeente

Iedere gemeente bepaalt zelf of zij de duurzaamheidslening verstrekken. De gemeente is bij de aanvraag van een duurzaamheidslening dan ook het beste startpunt. Informeert u eerst bij uw gemeente of zij de lening verstrekken en wat ze hiervoor van u nodig hebben. De ervaring leert dat gemeenten hiervoor duidelijke standaarddocumentatie hebben die ze u kunnen toesturen.

Het blijft een lening

De duurzaamheidslening heeft een aantal financiële voordelen, maar het is belangrijk om te onthouden dat het een lening blijft. Dit betekent dus ook dat u deze moet terugbetalen. Bedenk dus van tevoren goed of u deze maandelijkse aflossing kunt missen.

Vraag de lening aan bij uw Gemeente

Uw gemeente bepaalt uiteindelijk óf u de lening krijgt en of u dus voldoet aan alle eisen en voorwaarden. Er zijn partijen in de markt die u, tegen betaling, kunnen helpen bij de aanvraag, maar uiteindelijk is het de gemeente die beslist. Indien ze besluiten om de lening te verstrekken, wordt deze beschikbaar gesteld in de vorm van een bouwkrediet.

Meer weten over de Duurzaamheidslening?

Dat kunnen we ons goed voorstellen. Het is namelijk best wat informatie. Om al uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, kunt u het beste even spreken met één van onze adviseurs. Als u onderstaand formulier invult, neemt één van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met u op!

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Peter Mulder start als CCO van Energy Experience Group

Lees meer

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Lees meer

Koolen Industries subsidiary Energy Experience Group acquires solar panel installation company NovaVolt

Lees meer

Koolen Industries' dochterbedrijf Energy Experience Group neemt zonnepaneel bedrijf NovaVolt over

Lees meer

Vacature Hoofd Order Management

Draait bij jou alles om de klant? Heb je leidinggevende ervaring binnen een resultaatgerichte organisatie? Dan zoeken wij jou!

Lees meer