Bel mij voor advies

Duurzaamheidslening gebruiken voor uw zonnepanelen

SVN bannerDe heer en mevrouw De Vries hebben onlangs 15 zonnepanelen op hun twee-onder-een-kapwoning laten leggen. Zij zijn er blij mee. “Je kunt denken ‘het zal mijn tijd wel duren’ maar we hebben ook kinderen en kleinkinderen”, aldus de heer De Vries.

Het dak van het huis van de familie De Vries ligt op het zuidwesten en heeft een gunstige helling voor panelen. De heer De Vries: “Wij verwachten met onze 15 panelen 3.000 tot 3.500 KWh op te wekken. Dat zou voor ons tweeën voldoende moeten zijn, maar op dit moment lukt dat nog niet. Wij verbruiken ca. 4.500 KWh per jaar. We gaan er nog eens goed naar kijken hoe we ons energieverbruik naar beneden kunnen brengen. Ons streven is om met onze zelf opgewekte stroom uit te komen.”

De volgende generatie
De familie De Vries gaat bewust om met het milieu. Bij de aanschaf van nieuwe apparaten letten zij op het energielabel, het huis is goed geïsoleerd, afval wordt gescheiden en het echtpaar gaat zoveel mogelijk op de fiets. “Wij worden zelf een dagje ouder en dan kun je natuurlijk denken dat het voor jou niet meer van belang is, maar wij hebben ook kinderen en kleinkinderen. Daar mag je ook wel aan denken.”

Voordelige duurzaamheidslening
De heer de Vries vroeg drie offertes aan voor de zonnepanelen. Bij BonGo Solar voelde hij zich echter het beste geholpen.

“BonGo Solar wees ons op de Duurzaamheidslening van de gemeente Maasdriel en gaf ons goede informatie. Dat trok ons over de streep. De lening is erg voordelig. Ik betaal gedurende tien jaar € 51,- per maand, ofwel € 6.000,-. Daarvan betaal ik € 300,- aan rente. Dat vind ik weinig. Ik kan nu mijn eigen geld als buffer behouden en toch al duurzame energie opwekken. Mijn energierekening gaat omlaag en over tien jaar zijn de panelen van mij. Eigenlijk zou iedereen dat moeten doen.”

Tips van de heer de Vries:

  1. Investeer in zonnepanelen. Dat is goed voor het milieu.
  2. Kijk of jouw gemeente de Duurzaamheidslening aanbiedt.
  3. Door van een lening gebruik te maken, kun je je eigen geld aan andere zaken besteden.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

U hoeft pas te betalen bij oplevering!

Alleen bij ons: geen aanbetaling bij de aanschaf van uw zonnepanelen

Lees meer

Voordelig aan de zonnepanelen in Montferland

Wist u dat het nemen van zonnepanelen in Montferland nog nooit zo voordelig was?

Lees meer

AEG Glas-Glas zonnepanelen

Nu nieuw in ons assortiment zijn de Glas-Glas zonnepanelen van AEG.

Lees meer

Gratis zonnepanelensysteem

Onder alle showroomgasten van de heropening van onze showroom hebben wij een gratis zonnepanelensysteem verloot!

Lees meer

Duurzaamheidslening gebruiken voor uw zonnepanelen

“Dankzij de duurzaamheidslening kan ik duurzame energie opwekken en mijn eigen geld als buffer houden”

Lees meer
 20171231