BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

Hoe werken subsidies voor zonnepanelen

Als u nadenkt over het aanschaffen van zonnepanelen, denkt u ook na over de financiering ervan. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Subsidies zoals een duurzaamheidslening is daar één van.

Hoe werken subsidies als financieringsmogelijkheid

Het verschilt per soort subsidie aan welke eisen u moet voldoen. Er zijn subsidies die kijken naar een gehele zonnepanelen installatie maar ook subsidies die alleen gelden voor simpelere manieren van zonne-energie opwekken, zoals een zonneboiler.

Vaak geldt dat subsidies voor zonnepanelen samengaan met andere energiebesparende maatregelen. Zo kan een regel zijn dat maximaal 75% van het leenbedrag mag worden besteed aan zonnepanelen . De overige 25% moet dan besteed worden aan andere energiebesparende maatregelen zoals isolatie.

Maandlasten en rente subsidie zonnepanelen

Voor elke subsidie geldt, het is een gunstige lening die u krijgt. Zo kunt u al gaan besparen op uw energierekening en een positieve bijdragen leveren aan het milieu, zonder dat u zelf lang hoeft te sparen.

Afhankelijk van het te lenen bedrag lost u een bepaald bedrag per maand terug voor de lening. Ook betaalt u rente over het geleende bedrag. Dit is vaak een vast rente tarief voor de gehele looptijd. In enkele gevallen komen huishoudens in aanmerking voor fiscale aftrekbaarheid van de rente. Dit kunt u nagaan bij de belastingdienst.

EnergieSubsidiewijzer

Vanuit de overheid is er één centrale plek gemaakt waar u kunt kijken of er bij u in de buurt subsidie mogelijkheden zijn.

Bekijk de EnergieSubidiewijzer.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Peter Mulder start als CCO van Energy Experience Group

Lees meer

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Lees meer

Koolen Industries subsidiary Energy Experience Group acquires solar panel installation company NovaVolt

Lees meer

Koolen Industries' dochterbedrijf Energy Experience Group neemt zonnepaneel bedrijf NovaVolt over

Lees meer

Vacature Hoofd Order Management

Draait bij jou alles om de klant? Heb je leidinggevende ervaring binnen een resultaatgerichte organisatie? Dan zoeken wij jou!

Lees meer