BonGo Solar Nieuws

Zonnepanelen gunstige investering: ook met terugleveringskosten

23 februari 2024

Steeds meer energiebedrijven geven aan dat ze terugleveringskosten in rekening gaan brengen. Maar er is niets om je zorgen over te maken: investeren in zonnepanelen blijft interessant. Zelfs als er terugleveringskosten zijn. Hoe zit dit?

Eerste Kamer verwerpt wetsvoorstel; salderingsregeling blijft bestaan!

14 februari 2024

Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen verworpen. Hiermee is een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid. Overweeg je nu zonnepanelen aan te schaffen? Dan heb je dankzij de lage prijzen je investering al in drie terugverdiend. Met de salderingsregeling blijft je het voordeel behouden dat je ook de stroom die je niet verbruikt mag blijven terugleveren. Zo blijft iedere kilowatt uur die je opwekt bijdragen aan jouw besparing. Een zorg minder, een slimme stap vooruit. Hoe zit het?

Salderingsregeling op de weegschaal: eén partij beslist

12 februari 2024

Deze week stond de Eerste Kamer in het teken van een cruciale discussie die de toekomst van de salderingsregeling in Nederland kan veranderen. Met de stemming die komende dinsdag op de agenda staat, bevinden we ons op een kantelpunt: zal de regeling worden afgebouwd of blijft deze bestaan zoals we hem kennen? De beslissing heeft verstrekkende gevolgen voor huishoudens en de duurzaamheidsagenda van het land. In aanloop naar deze beslissende dag bieden wij een diepgaande analyse en blikken vooruit op de mogelijke uitkomsten en de impact daarvan op onze energietoekomst.

Leveren zonnepanelen ook voldoende op in de winter?

18 januari 2024

In de zomer straalt de zon volop en lijkt de perfecte tijd voor zonne-energie. Het is immers logisch dat met meer zon meer duurzame energie wordt opgewekt. Maar hoe zit dat in de winter? De koude maanden worden niet direct geassocieerd met zonnepanelen en duurzaamheid. En we vergeten de zonnige zomerdagen dan al weer snel. Dit roept de vraag op: leveren zonnepanelen in de winter ook daadwerkelijk energie op?

Zonnepanelen verplicht op nieuwbouw vanaf 2027

20 december 2023

De energietransitie is in volle gang. En dat merken we overal. Zo is er bijvoorbeeld een akkoord bereikt in Europa over zonnepanelen op daken. Het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie willen dat er op elk gebouw dat nieuw wordt gemaakt zonnepanelen komen te liggen. Wat betekent dit voor de toekomst?

Akkoord in Dubai over klimaattop over afstappen fossiele brandstoffen

14 december 2023

Het klimaat blijft een ingewikkeld verhaal. Alleen als we grote stappen zetten, kunnen we een verschil maken. Maar dat moet dan wel wereldwijd worden gedaan. Gelukkig zijn er positieve ontwikkelingen en zijn er afspraken gemaakt tijdens de klimaattop in Dubai over het geleidelijk stoppen met olie, kolen en gas. Wat is er afgesproken en wat kunnen we verwachten?

Sneeuw op zonnepanelen? Geen probleem met SolarEdge

08 december 2023

In de wintermaanden brengt sneeuw niet alleen een idyllisch winterlandschap met zich mee, maar ook enkele uitdagingen voor zonne-energieopwekking. Het bedekken van zonnepanelen met een witte deken kan de energieproductie verminderen, maar gelukkig zijn er technologische oplossingen die ervoor zorgen dat de opbrengst niet volledig wegvalt. Een van deze innovaties komt van SolarEdge. Hoe zit dat?

Nieuw record: zonnepanelen verdienen zichzelf binnen zes jaar terug

05 december 2023

Zonnepanelen, ooit een luxe voor de milieubewuste elite, zijn nu toegankelijker dan ooit. Met prijsdalingen die recordhoogten bereiken en een ongekende efficiëntie, is het huidige moment hét moment om in zonne-energie te investeren. Ontdek hoe de kosten zijn gekelderd en waarom de terugverdientijd nu een ongelofelijke 6 jaar bedraagt, mede dankzij de actieve salderingsregeling.