BonGo Solar

Consumenten tevreden met opbrengst van zonnepanelen

Uit recentelijk onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de zonnepaneelbezitters tevreden is over de aanschaf van hun panelen. De kostenbesparing die de zonnepanelen opleveren is vele malen groter dan de terugleveringskosten. We lichten dit toe.

Consumenten tevreden met opbrengst van zonnepanelen

Zijn er nog wel grote financiële voordelen?

Door berichten over de Terugleveringskosten en het overvolle stroomnet zijn veel mensen sceptischer geworden om zonnepanelen aan te schaffen. Die onzekerheden zijn begrijpelijk, maar niet terecht. Het blijkt namelijk bijzonder rendabel om zonnepanelen aan te schaffen. Je verdient deze – zelfs met terugleveringskosten – snel terug. 56 van de respondenten geeft aan dat de besparing van de panelen veel groter is dan de eventuele kosten. 

Wat maakt zonnepanelen zo interessant?

Als we kijken naar alleen al de reacties op het krantenartikel van het Algemeen Dagblad over het onderzoek, komen er al verschillende redenen voorbij waarom zonnepanelen interessant blijven.

‘Voorjaar 2022 20 panelen voordelig aangeschaft, leuk mee verdiend, half jaar geleden onverwacht verhuisplannen en door de panelen ging het huis van label D naar C, werd veel hoger getaxeerd en daarmee ook hogere opbrengst. […] De investering is er dubbel en dwars weer uit.’

- Annabel Tamboer

‘Ik had in 2010 al zonnepanelen en toen was de terugverdientijd een stuk langer dan nu. De kwaliteit van zonnepanelen is aanzienlijk verbetert en laten we wel wezen, zonnepanelen neem je voor het milieu en niet omdat je er rijk van wil worden.’

- N. Garrara

Uit alle berekeningen die wij bij BonGo Solar maken, blijkt keer op keer dat zonnepanelen zich een stuk sneller terugverdienen dan enkele jaren geleden. Daarnaast zorgen zonnepanelen ervoor dat je voorbereid bent op de toekomst. De zonnestroom-installatie kan namelijk eenvoudig worden uitgebreid met een warmtepomp, een laadpaal of een thuisbatterij.

Thuisbatterijen

In het onderzoek zijn ook vragen gesteld over Thuisbatterijen. Ruim driekwart van de respondenten geeft aan dat de interesse in een thuisbatterij is gegroeid. Zij willen dit vooral doen om onafhankelijker te zijn van het stroomnet. Ook willen ze klaar zijn voor de toekomst. Een reden om nog te twijfelen aan de thuisbatterijen zijn de prijzen.

Zet jij alles op groen?

BonGo Solar wil alles op groen zetten. Zo dragen we bij aan een beter klimaat en milieu. Maar we willen ook dat de investeringen voor jou gunstig blijven. Daarom houden we alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Zo kunnen we jou altijd het beste advies geven, dat past bij jouw wensen én bij alles wat er in de markt gebeurt. Zet jij samen met ons alles op groen? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.  

 

Bronnen:
Solarmagazine
AD

Stroomnet raakt steeds voller – hoe op te lossen?

03 oktober 2023

Er zijn steeds meer zonnepanelen en windmolens in Nederland. Energie die wordt opgewekt, maar niet wordt gebruikt, wordt teruggestuurd op het elektriciteitsnet. Hierdoor raakt het elektriciteitsnet overbelast en zijn er steeds meer gebieden waar bijvoorbeeld bedrijven lang moeten wachten op een nieuwe aansluiting, op het moment dat ze veel stroom verbruiken. Onze kabels kunnen de hoeveelheid energie moeilijk aan en het is tijdrovend om het elektriciteitsnet overal uit te breiden.

Prinsjesdag: hoe zit het met de salderingsregeling?

19 september 2023

Ieder jaar wordt tijdens Prinsjesdag de rijksbegroting voor het komende jaar aangekondigd. Wat is er vandaag aangekondigd? Wat kunnen we de komende tijd verwachten? En vooral belangrijk: blijft de salderingsregeling bestaan?De salderingsregeling houdt in dat de energie die je aan het stroomnet teruglevert, wordt verrekend met je energierekening, wat het rendement van zonnepanelen versnelt.


Overzicht