Bongo Solar

Nog meer zonnige dagen op komst: Meer profijt voor Zonnepaneelgebruikers!

De maand mei heeft ons verrast met een recordhoeveelheid energieopwekking door zonnepanelen. Maar het goede nieuws houdt niet op! We staan aan de vooravond van nog meer zonnige dagen, wat betekent dat onze klanten die zonnepanelen hebben geïnstalleerd nog meer kunnen profiteren van deze hernieuwbare bron van energie.

Nog meer zonnige dagen op komst: Meer profijt voor Zonnepaneelgebruikers!

Opmerkelijk genoeg heeft zonne-energie voor het eerst meer energie opgeleverd dan biomassa, volgens de gegevens van Energieopwek.nl. De Nederlandse zonnepanelen waren verantwoordelijk voor bijna 40 procent van de totale duurzaam opgewekte energie.

Samen met windenergie heeft er in mei een aantal dagen sprake geweest van overproductie, waarbij er meer energie werd opgewekt dan verbruikt en geëxporteerd. Dit heeft geleid tot negatieve prijzen, legt energie-expert Martien Visser uit.

Over het geheel genomen lag de totale productie van hernieuwbare energie in mei 20 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het is geen geheim dat zonnepanelen het meeste rendement opleveren wanneer ze worden blootgesteld aan voldoende zonlicht. Met de zomer in het vooruitzicht en de langere dagen die eraan komen, kunnen zonne-energiegebruikers binnenkort een nog grotere energieopbrengst verwachten.

Voor degenen die nog geen zonnepanelen hebben, is dit het perfecte moment om te overwegen om ze te installeren. Bongo Solar zorgt ervoor dat je al snel kunt genieten van de opbrengsten van zonnepanelen. We installeren in de meeste gevallen al binnen 3 tot 6 weken.

Met de verwachte zonnige dagen in het verschiet, kunnen onze klanten profiteren van een maximale energieopbrengst en de voordelen ervaren van een lagere energierekening.

 

Met zonnige groet,

 

Bongo Solar

Zonnepanelen gunstige investering: ook met terugleveringskosten

23 februari 2024

Steeds meer energiebedrijven geven aan dat ze terugleveringskosten in rekening gaan brengen. Maar er is niets om je zorgen over te maken: investeren in zonnepanelen blijft interessant. Zelfs als er terugleveringskosten zijn. Hoe zit dit?

Eerste Kamer verwerpt wetsvoorstel; salderingsregeling blijft bestaan!

14 februari 2024

Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen verworpen. Hiermee is een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid. Overweeg je nu zonnepanelen aan te schaffen? Dan heb je dankzij de lage prijzen je investering al in drie terugverdiend. Met de salderingsregeling blijft je het voordeel behouden dat je ook de stroom die je niet verbruikt mag blijven terugleveren. Zo blijft iedere kilowatt uur die je opwekt bijdragen aan jouw besparing. Een zorg minder, een slimme stap vooruit. Hoe zit het?

Salderingsregeling op de weegschaal: eén partij beslist

12 februari 2024

Deze week stond de Eerste Kamer in het teken van een cruciale discussie die de toekomst van de salderingsregeling in Nederland kan veranderen. Met de stemming die komende dinsdag op de agenda staat, bevinden we ons op een kantelpunt: zal de regeling worden afgebouwd of blijft deze bestaan zoals we hem kennen? De beslissing heeft verstrekkende gevolgen voor huishoudens en de duurzaamheidsagenda van het land. In aanloop naar deze beslissende dag bieden wij een diepgaande analyse en blikken vooruit op de mogelijke uitkomsten en de impact daarvan op onze energietoekomst.


Overzicht