Bongo Solar

Sneeuw als beste vriend van jouw zonnepanelen

Op verschillende plaatsen in Nederland viel er gisteren sneeuw, wat op de meeste plekken ook is blijven liggen. Het kan zijn dat je je nu afvraagt hoe jouw zonnepanelen presteren onder de sneeuw. En of deze schoongemaakt moeten worden. Het goede nieuws is dat sneeuw en zonnepanelen eigenlijk heel goed samen gaan! Je leest hier waarom:

Sneeuw als beste vriend van jouw zonnepanelen

De beste reiniging

Als er (te) veel sneeuw op uw zonnepanelen ligt, kan dit het rendement tijdelijk verminderen. Maar zodra de sneeuw smelt, is de smeltende laag sneeuw de meest effectieve manier om jouw zonnepanelen op natuurlijke wijze te reinigen. De naar beneden schuivende sneeuw veegt al het vuil van uw panelen af, zodat ze er weer prachtig uitzien en optimaal presteren.

Het is wel belangrijk om op te merken dat je niet zelf jouw zonnepanelen moet schoonmaken als er sneeuw op ligt. Het kan gevaarlijk zijn om het dak op te gaan en de panelen te reinigen terwijl er sneeuw en ijs liggen. Wacht gewoon tot de sneeuw vanzelf smelt, en de panelen zullen weer schoon en helder zijn.

Opbrengsten tijdens koudere dagen

Bovendien is het goed om te weten dat zonnepanelen tijdens koudere dagen nog steeds energie opwekken, zelfs als de dagen korter zijn en er minder zonlicht is. Moderne zonnepanelen zijn ontworpen om te werken bij lage temperaturen en kunnen nog steeds stroom opwekken, zelfs op bewolkte dagen.

Kortom, je hoef je geen zorgen als je sneeuw op de zonnepanelen ziet liggen. Zodra de sneeuw smelt, zullen uw panelen weer schoon zijn en blijven ze energie opwekken.

Zo zijn jouw panelen na de sneeuw klaar voor het voorjaar. Net als wij overigens!

Consumenten tevreden met opbrengst van zonnepanelen

31 oktober 2023

Uit recentelijk onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de zonnepaneelbezitters tevreden is over de aanschaf van hun panelen. De kostenbesparing die de zonnepanelen opleveren is vele malen groter dan de terugleveringskosten. We lichten dit toe.

Stroomnet raakt steeds voller – hoe op te lossen?

03 oktober 2023

Er zijn steeds meer zonnepanelen en windmolens in Nederland. Energie die wordt opgewekt, maar niet wordt gebruikt, wordt teruggestuurd op het elektriciteitsnet. Hierdoor raakt het elektriciteitsnet overbelast en zijn er steeds meer gebieden waar bijvoorbeeld bedrijven lang moeten wachten op een nieuwe aansluiting, op het moment dat ze veel stroom verbruiken. Onze kabels kunnen de hoeveelheid energie moeilijk aan en het is tijdrovend om het elektriciteitsnet overal uit te breiden.


Overzicht