Verdien je vakantie terug met je vakantiegeld …

Het vakantiegeld laat niet lang meer op zich wachten. Een leuke bonus die we natuurlijk goed willen besteden. Steeds minder vaak wordt het besteed aan de vakantie. Begrijpelijk, met alle prijsstijgingen en onzekerheden of er vliegpersoneel genoeg is om op je bestemming te komen.

Heb jij er al over nagedacht wat je dit jaar met je vakantiegeld doet?

Verdien je vakantie terug met je vakantiegeld …

Door je vakantiegeld te besteden aan zonnepanelen levert je vakantiegeld je direct geld op. Je verlaagt de kosten van je energierekening, en verbetert de score van je woning op het energielabel waardoor de waarde van je woning stijgt.

Door nu de overstap op zonne-energie te maken profiteer je ook nog van de salderingsregeling. Een gemiddelde zonnestroominstallatie heb je al binnen 4 tot 6 jaar terugverdiend. Van het bedrag wat je daarna uitspaart kan je dus gratis met vakantie!

Salderen is je zelf opgewekte stroom, die je op dat moment niet gebruikt, terugleveren aan de energiemaatschappij voor dezelfde prijs als waarvoor de stroom wordt afgenomen. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling, vanwege een kortere terugverdientijd van zonnepanelen vanaf 2025 versoberen.

Wacht dus niet te lang met het aanschaffen van zonnepanelen. Want hoe eerder je de overstap op zonne-energie maakt, hoe meer je bespaart op jouw energierekening!

Ben je benieuwd naar wat zonnepanelen in jouw situatie opleveren? Doe dan de gratis dakscan. Je ontvangt van ons een gratis en vrijblijvend advies met de prijs voor een zonnestroominstallatie.

Zonnepanelen gunstige investering: ook met terugleveringskosten

23 februari 2024

Steeds meer energiebedrijven geven aan dat ze terugleveringskosten in rekening gaan brengen. Maar er is niets om je zorgen over te maken: investeren in zonnepanelen blijft interessant. Zelfs als er terugleveringskosten zijn. Hoe zit dit?

Eerste Kamer verwerpt wetsvoorstel; salderingsregeling blijft bestaan!

14 februari 2024

Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen verworpen. Hiermee is een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid. Overweeg je nu zonnepanelen aan te schaffen? Dan heb je dankzij de lage prijzen je investering al in drie terugverdiend. Met de salderingsregeling blijft je het voordeel behouden dat je ook de stroom die je niet verbruikt mag blijven terugleveren. Zo blijft iedere kilowatt uur die je opwekt bijdragen aan jouw besparing. Een zorg minder, een slimme stap vooruit. Hoe zit het?

Salderingsregeling op de weegschaal: eén partij beslist

12 februari 2024

Deze week stond de Eerste Kamer in het teken van een cruciale discussie die de toekomst van de salderingsregeling in Nederland kan veranderen. Met de stemming die komende dinsdag op de agenda staat, bevinden we ons op een kantelpunt: zal de regeling worden afgebouwd of blijft deze bestaan zoals we hem kennen? De beslissing heeft verstrekkende gevolgen voor huishoudens en de duurzaamheidsagenda van het land. In aanloop naar deze beslissende dag bieden wij een diepgaande analyse en blikken vooruit op de mogelijke uitkomsten en de impact daarvan op onze energietoekomst.


Overzicht