BonGo Solar Nieuws

Prinsjesdag: hoe zit het met de salderingsregeling?

19 september 2023

Ieder jaar wordt tijdens Prinsjesdag de rijksbegroting voor het komende jaar aangekondigd. Wat is er vandaag aangekondigd? Wat kunnen we de komende tijd verwachten? En vooral belangrijk: blijft de salderingsregeling bestaan?De salderingsregeling houdt in dat de energie die je aan het stroomnet teruglevert, wordt verrekend met je energierekening, wat het rendement van zonnepanelen versnelt.

6 redenen om te kiezen voor de optimizers van SolarEdge

28 augustus 2023

Ben je je aan het oriënteren om zonnepanelen op je dak te laten plaatsen? Dan ben je misschien het merk SolarEdge al eens tegengekomen. Wat is SolarEdge eigenlijk en waarom zou je hiervoor kiezen? We geven je 6 redenen.

Zonnepanelen op een woonboot of woonark, kan dat?

18 augustus 2023

Zonnepanelen alleen op gebouwen? Welnee! Een woonboot of woonark is daar ook heel geschikt voor. Ze hebben namelijk een plat dak en liggen ook nog eens vaak vol in de zon. Hoe zit dit? Welke mogelijkheden zijn er voor jouw situatie?

Gasprijzen en de komende winter – wat ga jij doen?

14 augustus 2023

Het is zomer en na een periode van veel regen, laat de zon zich eindelijk zien. Niet echt een moment om na te denken over de komende winter. Toch is dat wel verstandig. De energiecrisis is namelijk nog steeds aan de gang en er wordt al gewaarschuwd voor stijgende gasprijzen. Hoe kun jij je hierop voorbereiden?

Wat wordt de salderingsregeling vanaf 2025?

15 juni 2023

Wat wordt de nieuwe salderingsregeling vanaf 2025? Lees verder als je meer wilt weten over wat salderen ook alweer is? Hoe de salderingsregeling werkt in 2023? De salderingsregeling zal werken in 2025 en 2031? Blijven zonnepanelen een goede investering? Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen en wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Gasprijs schiet opnieuw flink omhoog, kies voor zonnestroom.

14 juni 2023

De gasprijzen schoten afgelopen dinsdag maar liefst 25 procent omhoog, en dit is te wijten aan onvoorziene vertragingen bij het geplande onderhoud aan Noorse gasinstallaties. Het is opmerkelijk dat dit al de derde prijssprong binnen een tijdsbestek van acht dagen is. Gasprijs schiet opnieuw flink omhoog, kies voor zonnestroom.