Bongo Solar

6 redenen om te kiezen voor de optimizers van SolarEdge

Ben je je aan het oriënteren om zonnepanelen op je dak te laten plaatsen? Dan ben je misschien het merk SolarEdge al eens tegengekomen. Wat is SolarEdge eigenlijk en waarom zou je hiervoor kiezen? We geven je 6 redenen.

6 redenen om te kiezen voor de optimizers van SolarEdge

Wat is SolarEdge?

SolarEdge werd opgericht in 2006 in Israël. Inmiddels staat het bedrijf aan de top als het gaat om zonne-energie. Wereldwijd wordt er al gekozen voor de technologie van SolarEdge. SolarEdge ontwikkelt optimizers die achter een panelen worden geplaatst. Hiermee kan ieder zonnepaneel afzonderlijk van elkaar functioneren.

Behalve optimizers ontwikkelt SolarEdge ook omvormers en zelfs zonnepanelen. Maar het bedrijf is vooral bekend vanwege de optimizers. We leggen graag uit waarom.

1. SolarEdge is ideaal bij schaduwvorming

Veel daken hebben te maken met schaduw. Een schoorsteen, boom of een ander gebouw zorgt dan bijvoorbeeld voor schaduw op een bepaald moment van de dag. Als alle zonnepanelen aaneengeschakeld zijn, heeft ieder paneel er last van als er slechts ééntje deels in de schaduw ligt. Je totale energieopbrengst daalt daardoor, wat natuurlijk hartstikke zonde is op zonnige dagen.

Dankzij een power optimizer van SolarEdge, functioneren de zonnepanelen afzonderlijk van elkaar. Ligt één paneel (deels) in de schaduw? Dan wekt dat paneel wel iets minder op, maar blijft de rest optimaal presteren.

2. Vuil op je zonnepaneel? Geen probleem

Woon je in de buurt waar nog wel eens wat bladeren uit de bomen vallen? Of misschien ergens in een zandrijke omgeving? Vuil op een zonnepaneel kan – net zoals schaduw - voor problemen zorgen. Je wekt dan minder energie op. De power optimizers van SolarEdge zorgen ervoor dat de panelen op de meest optimale vorm blijven presteren, ongeacht vuiligheid.

3. Veel oog voor veiligheid

Helaas horen we nog wel eens in het nieuws over brand bij zonnepanelen. Gelukkig komt brand relatief weinig voor, maar als het gebeurt, zijn de gevolgen groot. Eén van de problemen is dat de spanning op de panelen hoog blijft bij calamiteiten. Hierdoor kunnen er levensgevaarlijke situaties ontstaan op het dak. Ontstaat er een calamiteit? Dan zorgen de power optimizers van SolarEdge ervoor dat het aantal watt naar 1 volt per paneel gaat. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

4. Zonnepanelen wekken langer energie op

Bij de meeste omvormers duurt het even voordat alle panelen volledig in de zon liggen en energie opwekken. Hierdoor wordt er een periode geen energie opgewekt. Zonde, natuurlijk! Dankzij de power optimizers van SolarEdge wekken de panelen veel eerder stroom op. Je opbrengst stijgt dus.

5. Overzichtelijke monitoring

Het is ontzettend leuk om precies te zien hoeveel energie jouw panelen opwekken. Wanneer is voor jou de meest optimale tijd? Draai bijvoorbeeld de was wanneer je zonnepanelen lekker aan het presteren zijn. SolarEdge heeft een overzichtelijk monitoringsysteem dat je altijd en overal kunt inzien. Elke vijf minuten worden de gegevens van jouw panelen naar de server gestuurd. En je kunt ook nog precies per paneel zien hoeveel deze opleveren.

Het is een ideale manier om sneller storingen, kortsluiting of schade te ontdekken. En hoe sneller zoiets wordt opgemerkt: hoe minder last jij ervan hebt. Ook kun je, dankzij de monitoring precies achterhalen waar het probleem zit.

6. Een internationaal toonaangevend merk

SolarEdge wordt gezien als een echt A-merk. Een merk dat echt wordt gezien als een marktleider. Je weet dus dat het goed zit met de garantie en de kwaliteit. Je hoeft je geen zorgen te maken dat een bedrijf opeens failliet raakt. SolarEdge heeft zichzelf inmiddels wel bewezen.

Enthousiast geworden?

Benieuwd geworden? Vraag dan een offerte aan. We helpen je graag!

Prinsjesdag: hoe zit het met de salderingsregeling?

19 september 2023

Ieder jaar wordt tijdens Prinsjesdag de rijksbegroting voor het komende jaar aangekondigd. Wat is er vandaag aangekondigd? Wat kunnen we de komende tijd verwachten? En vooral belangrijk: blijft de salderingsregeling bestaan?De salderingsregeling houdt in dat de energie die je aan het stroomnet teruglevert, wordt verrekend met je energierekening, wat het rendement van zonnepanelen versnelt.

Zonnepanelen op een woonboot of woonark, kan dat?

18 augustus 2023

Zonnepanelen alleen op gebouwen? Welnee! Een woonboot of woonark is daar ook heel geschikt voor. Ze hebben namelijk een plat dak en liggen ook nog eens vaak vol in de zon. Hoe zit dit? Welke mogelijkheden zijn er voor jouw situatie?


Overzicht