Gasprijzen 25 procent omhoog

Gasprijs schiet opnieuw flink omhoog, kies voor zonnestroom.

De gasprijzen schoten afgelopen dinsdag maar liefst 25 procent omhoog, en dit is te wijten aan onvoorziene vertragingen bij het geplande onderhoud aan Noorse gasinstallaties. Het is opmerkelijk dat dit al de derde prijssprong binnen een tijdsbestek van acht dagen is.

Gasprijs schiet opnieuw flink omhoog, kies voor zonnestroom.

Onverwachte vertragingen bij het geplande onderhoud aan Noorse gasinstallaties hebben geleid tot een aanzienlijke daling in de gaslevering. Als gevolg hiervan ervaren handelaren een drastische stijging van de gasprijzen, wat nu al de derde prijssprong in acht dagen markeert.

Noorwegen is inmiddels een belangrijke gasleverancier geworden voor West-Europese landen, vooral met de tijdelijke uitval van Russisch gas. Het geplande onderhoud aan de Noorse gasinstallaties heeft echter langer geduurd dan verwacht, waardoor het aanbod van gas op de markt is afgenomen. Een verminderd aanbod in combinatie met de toenemende vraag heeft de prijzen doen stijgen.

Een andere factor die bijdraagt aan de prijsstijging is de grotere vraag naar vloeibaar aardgas (lng) vanuit China, waar hogere prijzen worden betaald. Hierdoor wordt een deel van het beschikbare gas naar China vervoerd, waardoor de gasvoorziening voor West-Europese landen nog verder onder druk komt te staan.

Het warme weer speelt ook een rol in deze situatie. Door de stijgende temperaturen hebben we meer energie nodig om koel te blijven, zoals met airconditioning. Dit verhoogde energieverbruik heeft de vraag naar gas verder vergroot en draagt bij aan de prijsstijgingen.

Hoewel de prijzen van gas aanzienlijk zijn gestegen, is het belangrijk om te vermelden dat ze nog steeds aanzienlijk lager zijn dan vorig jaar. In die periode kostte een megawattuur gas vaak meer dan 100 euro, en soms zelfs meer dan 300 euro. Hoewel we momenteel te maken hebben met prijsstijgingen, zijn we nog ver verwijderd van die extreme piekprijzen.

Bij ons staat het op de hoogte houden van onze klanten over ontwikkelingen op de energiemarkt en mogelijke prijsfluctuaties centraal. We begrijpen dat het als consument essentieel is om goed geïnformeerd te blijven.

Met de recente stijging van de gasprijzen is het verstandig om Zonnestroom te overwegen en verdere energiebesparende maatregelen te nemen. Op die manier kun je de impact van deze prijsstijgingen op je budget minimaliseren. Het beheersen van je energiekosten speelt een cruciale rol in gezond financieel beheer.

Wij van BonGo Solar zijn er om je te helpen bij het verkennen van mogelijke oplossingen en het vinden van manieren om je energieverbruik effici├źnter te maken. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en aarzel niet om contact met ons op te nemen voor persoonlijk advies en ondersteuning.

Prinsjesdag: hoe zit het met de salderingsregeling?

19 september 2023

Ieder jaar wordt tijdens Prinsjesdag de rijksbegroting voor het komende jaar aangekondigd. Wat is er vandaag aangekondigd? Wat kunnen we de komende tijd verwachten? En vooral belangrijk: blijft de salderingsregeling bestaan?De salderingsregeling houdt in dat de energie die je aan het stroomnet teruglevert, wordt verrekend met je energierekening, wat het rendement van zonnepanelen versnelt.

6 redenen om te kiezen voor de optimizers van SolarEdge

28 augustus 2023

Ben je je aan het oriënteren om zonnepanelen op je dak te laten plaatsen? Dan ben je misschien het merk SolarEdge al eens tegengekomen. Wat is SolarEdge eigenlijk en waarom zou je hiervoor kiezen? We geven je 6 redenen.

Zonnepanelen op een woonboot of woonark, kan dat?

18 augustus 2023

Zonnepanelen alleen op gebouwen? Welnee! Een woonboot of woonark is daar ook heel geschikt voor. Ze hebben namelijk een plat dak en liggen ook nog eens vaak vol in de zon. Hoe zit dit? Welke mogelijkheden zijn er voor jouw situatie?


Overzicht