Het wordt tropisch warm weer. Goed voor je zonnepanelen of niet?

Als je zonnepanelen hebt geïnstalleerd hoop je natuurlijk dat de zon iedere dag schijnt. Als je een goede maand hebt wek je met 10 zonnepanelen al snel genoeg energie op om met je elektrische auto vanuit Nederland naar de andere kant van Europa heen én terug te rijden.

Maar er zitten ook nadelen aan al die hitte. Te warme dagen zijn niet ideaal voor zonnepanelen. Hoe zit dit precies?

Het wordt tropisch warm weer. Goed voor je zonnepanelen of niet?

Een zonnepaneel wordt op een hete dag al snel rond de 65 graden. Dat is vooral het geval als er geen wind staat. Het zorgt ervoor dat jouw zonnepanelen tijdens deze omstandigheden dus minder presteren want: warmte is weerstand en weerstand is lage energie. Dit is natuurlijk erg zonde, maar er zijn manieren om ervoor te zorgen dat zonnepanelen minder last hebben van de warmte.

Je kunt ervoor kiezen om panelen te nemen die beter tegen de hitte kunnen. Denk bijvoorbeeld aan panelen met een witte backsheet. De materiaalkeuze van de backsheet van jouw zonnepanelen is zéér bepalend voor de levensduur. De backsheet is namelijk de eerste 'verdedigingslaag' en beschermt de zonnecellen tegen uv-straling, vocht, wind, stof, zand en verschillende mechanische invloeden.

Je hebt ook glas-glas zonnepanelen. De zonnecellen zijn ingesloten tussen twee lagen glas.  Als zonnepanelen aan beide zijden van glas zijn voorzien zorgt dit voor een groot aantal voordelen, in kwaliteit, garantie en opbrengst. Glas-glas panelen werken ook beter tijdens hete omstandigheden. Naast dat glas-glas zonnepanelen er mooi uitzien leveren ze ook meer op en zijn ze dus resistent tegen allerlei weersinvloeden.

Mocht je al zonnepanelen hebben, dan hoef je je geen zorgen te maken. Je zonnestroominstallatie levert sowieso meer op als de zon schijnt. Het systeem weet precies wanneer die te warm wordt. Dus geniet van het lekkere weer en jouw opbrengst.

Heb je nog geen zonnepanelen? Doe dan snel onze dakscan om te zien wat jij kunt besparen op je energierekening! 

 

Bespaar nog meer met zonnepanelen!

07 juni 2022

Je zonnepanelen zijn aangesloten. Met de eerste zonnestralen begin je direct al met besparen op je energierekening. Dat is mooi, maar je kan mogelijk nog méér besparen zonder dat je meer hoeft te investeren.

De BTW op zonnepanelen verdwijnt. Wat is het voordeel?

02 juni 2022

Nadat je zonnepanelen hebt aangeschaft, kun je de betaalde BTW over de zonnestroominstallatie terugvorderen. Talloze particulieren hebben jarenlang profijt gehad van deze gunstige maatregel. In veel gevallen wordt er in de offerte al rekening gehouden met de BTW teruggave zodat het voor jou als koper duidelijk is wat je werkelijke investering is. Je betaalt dus nu al geen BTW.


Overzicht