Bongo Solar

Nog meer zonnige dagen op komst: Meer profijt voor Zonnepaneelgebruikers!

De maand mei heeft ons verrast met een recordhoeveelheid energieopwekking door zonnepanelen. Maar het goede nieuws houdt niet op! We staan aan de vooravond van nog meer zonnige dagen, wat betekent dat onze klanten die zonnepanelen hebben geïnstalleerd nog meer kunnen profiteren van deze hernieuwbare bron van energie.

Nog meer zonnige dagen op komst: Meer profijt voor Zonnepaneelgebruikers!

Opmerkelijk genoeg heeft zonne-energie voor het eerst meer energie opgeleverd dan biomassa, volgens de gegevens van Energieopwek.nl. De Nederlandse zonnepanelen waren verantwoordelijk voor bijna 40 procent van de totale duurzaam opgewekte energie.

Samen met windenergie heeft er in mei een aantal dagen sprake geweest van overproductie, waarbij er meer energie werd opgewekt dan verbruikt en geëxporteerd. Dit heeft geleid tot negatieve prijzen, legt energie-expert Martien Visser uit.

Over het geheel genomen lag de totale productie van hernieuwbare energie in mei 20 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het is geen geheim dat zonnepanelen het meeste rendement opleveren wanneer ze worden blootgesteld aan voldoende zonlicht. Met de zomer in het vooruitzicht en de langere dagen die eraan komen, kunnen zonne-energiegebruikers binnenkort een nog grotere energieopbrengst verwachten.

Voor degenen die nog geen zonnepanelen hebben, is dit het perfecte moment om te overwegen om ze te installeren. Bongo Solar zorgt ervoor dat je al snel kunt genieten van de opbrengsten van zonnepanelen. We installeren in de meeste gevallen al binnen 3 tot 6 weken.

Met de verwachte zonnige dagen in het verschiet, kunnen onze klanten profiteren van een maximale energieopbrengst en de voordelen ervaren van een lagere energierekening.

 

Met zonnige groet,

 

Bongo Solar

Prinsjesdag: hoe zit het met de salderingsregeling?

19 september 2023

Ieder jaar wordt tijdens Prinsjesdag de rijksbegroting voor het komende jaar aangekondigd. Wat is er vandaag aangekondigd? Wat kunnen we de komende tijd verwachten? En vooral belangrijk: blijft de salderingsregeling bestaan?De salderingsregeling houdt in dat de energie die je aan het stroomnet teruglevert, wordt verrekend met je energierekening, wat het rendement van zonnepanelen versnelt.

6 redenen om te kiezen voor de optimizers van SolarEdge

28 augustus 2023

Ben je je aan het oriënteren om zonnepanelen op je dak te laten plaatsen? Dan ben je misschien het merk SolarEdge al eens tegengekomen. Wat is SolarEdge eigenlijk en waarom zou je hiervoor kiezen? We geven je 6 redenen.

Zonnepanelen op een woonboot of woonark, kan dat?

18 augustus 2023

Zonnepanelen alleen op gebouwen? Welnee! Een woonboot of woonark is daar ook heel geschikt voor. Ze hebben namelijk een plat dak en liggen ook nog eens vaak vol in de zon. Hoe zit dit? Welke mogelijkheden zijn er voor jouw situatie?


Overzicht