Stap voor stap je woning verduurzamen

Met de huidige ontwikkelingen op de energiemarkt wil je natuurlijk zoveel mogelijk besparen op je energierekening. Wij geven je 5 tips waarmee jij een hele goede start maakt je woning te verduurzamen en je direct bespaart op je energierekening.

Stap voor stap je woning verduurzamen

Tip 1.
Vraag voordat je begint met aanpassingen in je woning het energielabel van jouw woning aan. Door eerst te bekijken op welke punten jouw woning verder verduurzaamd kan worden investeer je direct op de goede en efficiënte manier. Op de website van Rijksoverheid vind je informatie over het aanvragen van een energielabel. 

Tip 2.
Een andere goede en makkelijke manier om te besparen is het vervangen van gloeilampen. Zorg ervoor dat je in huis alle gloeilampen vervangt voor ledverlichting. Door ledverlichting te gebruiken bespaar je jaarlijks aanzienlijk op je energierekening.

Tip 3.
Ga na of je woning voldoende is geïsoleerd. Het verbeteren van de isolatie kan een grote ingreep zijn als het aanbrengen van spouwmuur- en ondervloer isolatie. Maar ook kleine ingrepen helpen als aan het dichten van kieren door tochtstrippen. Ook kun je achter de radiotoren radiatorfolie toevoegen. Voor het isoleren van je woning is er vanuit de overheid subsidie beschikbaar. Kijk voor de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze subsidie op de website van de Rijksoverheid.

Tip 4.
Huiseigenaren met een zonnestroominstallatie besparen veel op hun energierekening. Het plaatsen van zonnepanelen is een uitstekende manier om je woning duurzamer te maken. Je wekt met zonnepanelen je eigen groene energie op. De meeste zelf opgewekte energie verbruik je direct zelf, maar het kan ook voorkomen dat je meer stroom opwekt dan dat je zelf verbruikt. Deze energie kun je terugleveren aan de energieleverancier. Voor het terugleveren van deze stroom ontvang je een vergoeding, ook wel salderen genoemd. Dit bedrag wordt aan het einde van het jaar door jouw energieleverancier van jouw energierekening afgehaald.

Naast dat je met zonnepanelen bespaart op je energierekening verhoog je ook direct het energielabel van je woning, waardoor je woning meer waard wordt. Benieuwd wat jij kunt besparen op je energierekening met zonnepanelen? Doe hier onze gratis dakscan.

Tip 5.
Wil je nog meer besparen en je woning verder verduurzamen? Dan kun je overwegen om een hybride warmtepomp in de woning te plaatsen. Deze kan worden geïnstalleerd in combinatie met je huidige Cv-ketel. Met de installatie van een hybride warmtepomp kan je besparing jaarlijks oplopen tot wel 70% op je gasverbruik.

Maandelijks of jaarlijks Salderen, wat is het verschil?

09 november 2022

Huishoudens met zonnepanelen profiteren van hun panelen omdat er op hun installatie gemiddeld een terugverdientijd zit van 6 jaar. Je hebt minder last van een hoge stroomprijs in je energiecontract omdat je kunt salderen. Sommige energieleveranciers kiezen ervoor om niet meer per jaar, maar per maand te salderen. Wat is het verschil tussen de twee?

Helpen zonnepanelen ons de winter door?

12 oktober 2022

Energie experts verwachten dat de komende twee winters spannend worden in verband met alle gastekorten. Maar er zijn oplossingen om deze winters door te komen. Naast de windmolens op het land is er een razend snelle toename van zonnepanelen. Dit betekent dat de zon en de wind samen al over enkele jaren de belangrijkste elektriciteitsbron worden. Maar kunnen we met alleen Zonne energie ook de winter doorkomen?

Redt Nederland dankzij de groei in zonnepanelen de klimaatdoelen van 2030?

06 oktober 2022

Nederland is de koploper van zonnepanelen-energie. Momenteel telt ons land ruim anderhalf miljoen woningen met zonnepanelen, zegt Techniek Nederland. Dat betekent dat een op de vijf huizen, panelen op het dak heeft. In 2020 kwam 6,6 procent van alle stroom in Nederland  van zonnepanelen. Nu is dat al 9,6 procent volgens de gegevens van energieopwek.nl. Maar is deze aanhoudende groei in zonnepanelen genoeg om de klimaatdoelen van 2030 te halen?


Overzicht