Stap voor stap je woning verduurzamen

Met de huidige ontwikkelingen op de energiemarkt wil je natuurlijk zoveel mogelijk besparen op je energierekening. Wij geven je 5 tips waarmee jij een hele goede start maakt je woning te verduurzamen en je direct bespaart op je energierekening.

Stap voor stap je woning verduurzamen

Tip 1.
Vraag voordat je begint met aanpassingen in je woning het energielabel van jouw woning aan. Door eerst te bekijken op welke punten jouw woning verder verduurzaamd kan worden investeer je direct op de goede en efficiënte manier. Op de website van Rijksoverheid vind je informatie over het aanvragen van een energielabel. 

Tip 2.
Een andere goede en makkelijke manier om te besparen is het vervangen van gloeilampen. Zorg ervoor dat je in huis alle gloeilampen vervangt voor ledverlichting. Door ledverlichting te gebruiken bespaar je jaarlijks aanzienlijk op je energierekening.

Tip 3.
Ga na of je woning voldoende is geïsoleerd. Het verbeteren van de isolatie kan een grote ingreep zijn als het aanbrengen van spouwmuur- en ondervloer isolatie. Maar ook kleine ingrepen helpen als aan het dichten van kieren door tochtstrippen. Ook kun je achter de radiotoren radiatorfolie toevoegen. Voor het isoleren van je woning is er vanuit de overheid subsidie beschikbaar. Kijk voor de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze subsidie op de website van de Rijksoverheid.

Tip 4.
Huiseigenaren met een zonnestroominstallatie besparen veel op hun energierekening. Het plaatsen van zonnepanelen is een uitstekende manier om je woning duurzamer te maken. Je wekt met zonnepanelen je eigen groene energie op. De meeste zelf opgewekte energie verbruik je direct zelf, maar het kan ook voorkomen dat je meer stroom opwekt dan dat je zelf verbruikt. Deze energie kun je terugleveren aan de energieleverancier. Voor het terugleveren van deze stroom ontvang je een vergoeding, ook wel salderen genoemd. Dit bedrag wordt aan het einde van het jaar door jouw energieleverancier van jouw energierekening afgehaald.

Naast dat je met zonnepanelen bespaart op je energierekening verhoog je ook direct het energielabel van je woning, waardoor je woning meer waard wordt. Benieuwd wat jij kunt besparen op je energierekening met zonnepanelen? Doe hier onze gratis dakscan.

Tip 5.
Wil je nog meer besparen en je woning verder verduurzamen? Dan kun je overwegen om een hybride warmtepomp in de woning te plaatsen. Deze kan worden geïnstalleerd in combinatie met je huidige Cv-ketel. Met de installatie van een hybride warmtepomp kan je besparing jaarlijks oplopen tot wel 70% op je gasverbruik.

Het wordt tropisch warm weer. Goed voor je zonnepanelen of niet?

16 juni 2022

Als je zonnepanelen hebt geïnstalleerd hoop je natuurlijk dat de zon iedere dag schijnt. Als je een goede maand hebt wek je met 10 zonnepanelen al snel genoeg energie op om met je elektrische auto vanuit Nederland naar de andere kant van Europa heen én terug te rijden.Maar er zitten ook nadelen aan al die hitte. Te warme dagen zijn niet ideaal voor zonnepanelen. Hoe zit dit precies?

Bespaar nog meer met zonnepanelen!

07 juni 2022

Je zonnepanelen zijn aangesloten. Met de eerste zonnestralen begin je direct al met besparen op je energierekening. Dat is mooi, maar je kan mogelijk nog méér besparen zonder dat je meer hoeft te investeren.


Overzicht