BonGo Solar

Top 10 tips voor de aanschaf van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn op veel manieren een goede toevoeging aan je huis. Ze zorgen niet alleen voor groene en duurzame energie, maar ze zorgen ook voor een financiële besparing op je energierekening en ze verhogen de waarde van je huis. Als je nog twijfelt over of jij over moet gaan op een investering in zonnepanelen, zijn hier tien tips voor zonnepanelen om je mee op weg te helpen.

Top 10 tips voor de aanschaf van zonnepanelen
 1. Je hoeft ze niet meteen te kopen
  Je kunt zonnepanelen namelijk ook huren. Op deze manier hoef je niet direct een grote smak geld te betalen terwijl je wel geniet van alle voordelen van zonnepanelen. Je kunt later altijd nog overgaan tot de aankoop ervan.

 2. Bepaal de status van je dak
  De oriëntatie van je dak en eventuele schaduwpunten bepalen het rendement van je zonnepanelen. Op een schuin dak vangen de zonnepanelen meer zonlicht op dankzij de hellingshoek waarin de zonnepanelen geplaatst worden. Natuurlijk kunnen zonnepanelen ook op een plat dak geplaatst worden, alleen wordt er dan een andere hellingshoek gehanteerd. Neem in dit proces natuurlijk ook de ruimte mee die je op je dak hebt.

 3. Bereken je terugverdientijd
  Je kunt maar liefst 25 jaar ongestoord genieten van je zonnepanelen. Ook daarna heb je nog altijd voordeel van je zonnepanelen, alleen dan tegen een iets lager rendement. Als je de BTW van je zonnepanelen terug vraagt, en daarnaast nog energie terug verkoopt aan de energiemaatschappij, verkort je de terugverdientijd van je zonnepanelen enorm.

 4. Bekijk je huidige energieverbruik
  Van je huidige energieverbruik kun je afleiden hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Als je een groot gezin hebt waarbij veel elektrische apparaten draaien en opgeladen moeten worden, is het raadzaam om dit feit mee te nemen in de aanschaf van je zonnepanelen.

 5. Vraag altijd de BTW terug
  Het terugvragen van de BTW die je over de zonnepanelen betaalt, is dé manier om de terugverdientijd te verkorten. Zorg dus dat je dit doet of laat je hierbij helpen!

 6. Meer manieren om te verduurzamen
  De aanschaf van zonnepanelen is een hele goede stap naar een CO2 neutrale woning. Grijp deze gelegenheid aan om te kijken naar andere manieren om je huis te verduurzamen zodat de energie die je opwekt met je zonnepanelen optimaal gebruikt wordt.

 7. Kies voor een gecertificeerde leverancier
  Je wil natuurlijk het liefst minimaal 25 jaar lang geen omkijken hebben naar je zonnepanelen. Kies daarom een leverancier die de juiste certificaten heeft. BonGo Solar is aangesloten bij Holland Solar en bij de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie. Daarnaast zijn alle monteurs in het bezit van de juiste certificaten volgens de NEN1010-normen en is BonGo Solar voorzien van InstallQ en ISO9001 certificering.

 8. Vraag een offerte aan
  Door een offerte aan te vragen, kom je niet voor onnodige verrassingen te staan en weet je precies wat er voor jouw dak mogelijk is.

 9. Profiteer
  Profiteer dubbel van je zonnepanelen door energie te verkopen aan de energiemaatschappij. Zo hou je er aan het einde van de maand nog een extra bedrag aan over.

 10. Laat je adviseren
  Natuurlijk denkt de leverancier van je zonnepanelen altijd met je mee en kan zodoende een oplossing op maat voor jou maken. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je altijd de hoeveelheid, kwaliteit en energiebesparing van zonnepanelen geniet die bij jou past.

Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Of je nu zonnepanelen wilt kopen of huren, met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer het energieverbruik en de ligging van het dak bepalen jouw besparing.

Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in je situatie? Doe hier de dakscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen en zie binnen een minuut wat je gaat besparen!

Prinsjesdag: hoe zit het met de salderingsregeling?

19 september 2023

Ieder jaar wordt tijdens Prinsjesdag de rijksbegroting voor het komende jaar aangekondigd. Wat is er vandaag aangekondigd? Wat kunnen we de komende tijd verwachten? En vooral belangrijk: blijft de salderingsregeling bestaan?De salderingsregeling houdt in dat de energie die je aan het stroomnet teruglevert, wordt verrekend met je energierekening, wat het rendement van zonnepanelen versnelt.

6 redenen om te kiezen voor de optimizers van SolarEdge

28 augustus 2023

Ben je je aan het oriënteren om zonnepanelen op je dak te laten plaatsen? Dan ben je misschien het merk SolarEdge al eens tegengekomen. Wat is SolarEdge eigenlijk en waarom zou je hiervoor kiezen? We geven je 6 redenen.

Zonnepanelen op een woonboot of woonark, kan dat?

18 augustus 2023

Zonnepanelen alleen op gebouwen? Welnee! Een woonboot of woonark is daar ook heel geschikt voor. Ze hebben namelijk een plat dak en liggen ook nog eens vaak vol in de zon. Hoe zit dit? Welke mogelijkheden zijn er voor jouw situatie?


Overzicht