Van het gas af met zonnepanelen?!

Hoe je het ook wendt of keert, we zitten in een energiecrisis. De toevoer van ons gas is onzeker en voor veel huishoudens zijn de hoge energieprijzen een grote financiële last. En met de opgelopen internationale spanningen en milieuzorgen kunnen we met zekerheid zeggen dat het prijsniveau van voor de energiecrisis niet zal terugkeren.

Van het gas af met zonnepanelen?!

Nu de gaswinning in Groningen op zijn einde loopt zijn we afhankelijk van de import van aardgas. De recente crisis laat zien dat we daarmee kwetsbaar zijn geworden. Daarom is het van groot belang dat we op andere manieren in energie gaan voorzien en onafhankelijk worden van aardgas.

Er zijn meerdere mogelijkheden om de eerste stap te zetten naar een grotere onafhankelijkheid van aardgas. Voor veel dagelijkse bezigheden waar wij gas voor gebruiken kunnen we ook elektriciteit inzetten. Denk hierbij aan elektrisch koken of je woning verwarmen door middel van een warmtepomp of airconditioning.

 

 

Met het plaatsen van zonnepanelen neem je al een eerste én zeer rendabele stap. Met de huidige energieprijzen kan je voordeel al snel oplopen tot € 1.000,- per jaar*. Nu de energieprijs is verdubbeld, is de terugverdientijd voor zonnepanelen van BonGo Solar gehalveerd! Je investering levert daarmee veel meer op dan je spaargeld op je rekening.

Daarbij wek je zelf je eigen stroom op. Wat je niet gebruikt ‘verkoop’ je aan je energieleverancier. En met die opbrengst kun je weer stroom kopen wanneer je het nodig hebt. Het terugleveren van niet gebruikte zonnestroom aan je energiemaatschappij wordt salderen genoemd.

Je vermindert met een eigen zonnestroominstallatie niet alleen jouw afhankelijkheid van het gas. Met de installatie van zonnepanelen kan ook het energielabel en daarmee de waarde van je woning stijgen. Al direct na de installatie bespaar je ook nog eens flink op je maandelijkse energierekening.

Door zelf energie op te wekken wordt een verdere overstap van het gas naar (groene) stroom een stuk makkelijker én goedkoper!

Hoe werkt salderen?
Op het moment dat jouw zonnepanelen stroom opwekken, maken jouw apparaten direct gebruik van deze groene energie. Maar stel dat je niet thuis bent of op vakantie, dan wordt deze stroom teruggestuurd aan de energiemaatschappij. Je krijgt voor deze teruggegeven energie dezelfde prijs terug van de energieleverancier, als de prijs die jij betaalt wanneer jij energie bij hen zou afnemen.

 

Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in jouw situatie? Doe nu onze gratis dakscan! Je ontvangt van ons een gratis en vrijblijvend advies met de prijs voor een zonnestroominstallatie.

Wij maken de overstap naar zonne-energie graag zo makkelijk mogelijk voor je. Daarom kun je ook voor al je vragen over de aanschaf van een zonnestroominstallatie bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op via 088-334 76 40.

*Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer de omliggende schaduwpunten en de ligging van het dak bepalen jouw besparing op  je energierekening.

Maandelijks of jaarlijks Salderen, wat is het verschil?

09 november 2022

Huishoudens met zonnepanelen profiteren van hun panelen omdat er op hun installatie gemiddeld een terugverdientijd zit van 6 jaar. Je hebt minder last van een hoge stroomprijs in je energiecontract omdat je kunt salderen. Sommige energieleveranciers kiezen ervoor om niet meer per jaar, maar per maand te salderen. Wat is het verschil tussen de twee?

Helpen zonnepanelen ons de winter door?

12 oktober 2022

Energie experts verwachten dat de komende twee winters spannend worden in verband met alle gastekorten. Maar er zijn oplossingen om deze winters door te komen. Naast de windmolens op het land is er een razend snelle toename van zonnepanelen. Dit betekent dat de zon en de wind samen al over enkele jaren de belangrijkste elektriciteitsbron worden. Maar kunnen we met alleen Zonne energie ook de winter doorkomen?

Redt Nederland dankzij de groei in zonnepanelen de klimaatdoelen van 2030?

06 oktober 2022

Nederland is de koploper van zonnepanelen-energie. Momenteel telt ons land ruim anderhalf miljoen woningen met zonnepanelen, zegt Techniek Nederland. Dat betekent dat een op de vijf huizen, panelen op het dak heeft. In 2020 kwam 6,6 procent van alle stroom in Nederland  van zonnepanelen. Nu is dat al 9,6 procent volgens de gegevens van energieopwek.nl. Maar is deze aanhoudende groei in zonnepanelen genoeg om de klimaatdoelen van 2030 te halen?


Overzicht