Verdien je vakantie terug met je vakantiegeld …

Het vakantiegeld laat niet lang meer op zich wachten. Een leuke bonus die we natuurlijk goed willen besteden. Steeds minder vaak wordt het besteed aan de vakantie. Begrijpelijk, met alle prijsstijgingen en onzekerheden of er vliegpersoneel genoeg is om op je bestemming te komen.

Heb jij er al over nagedacht wat je dit jaar met je vakantiegeld doet?

Verdien je vakantie terug met je vakantiegeld …

Door je vakantiegeld te besteden aan zonnepanelen levert je vakantiegeld je direct geld op. Je verlaagt de kosten van je energierekening, en verbetert de score van je woning op het energielabel waardoor de waarde van je woning stijgt.

Door nu de overstap op zonne-energie te maken profiteer je ook nog van de salderingsregeling. Een gemiddelde zonnestroominstallatie heb je al binnen 4 tot 6 jaar terugverdiend. Van het bedrag wat je daarna uitspaart kan je dus gratis met vakantie!

Salderen is je zelf opgewekte stroom, die je op dat moment niet gebruikt, terugleveren aan de energiemaatschappij voor dezelfde prijs als waarvoor de stroom wordt afgenomen. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling, vanwege een kortere terugverdientijd van zonnepanelen vanaf 2025 versoberen.

Wacht dus niet te lang met het aanschaffen van zonnepanelen. Want hoe eerder je de overstap op zonne-energie maakt, hoe meer je bespaart op jouw energierekening!

Ben je benieuwd naar wat zonnepanelen in jouw situatie opleveren? Doe dan de gratis dakscan. Je ontvangt van ons een gratis en vrijblijvend advies met de prijs voor een zonnestroominstallatie.

Maandelijks of jaarlijks Salderen, wat is het verschil?

09 november 2022

Huishoudens met zonnepanelen profiteren van hun panelen omdat er op hun installatie gemiddeld een terugverdientijd zit van 6 jaar. Je hebt minder last van een hoge stroomprijs in je energiecontract omdat je kunt salderen. Sommige energieleveranciers kiezen ervoor om niet meer per jaar, maar per maand te salderen. Wat is het verschil tussen de twee?

Helpen zonnepanelen ons de winter door?

12 oktober 2022

Energie experts verwachten dat de komende twee winters spannend worden in verband met alle gastekorten. Maar er zijn oplossingen om deze winters door te komen. Naast de windmolens op het land is er een razend snelle toename van zonnepanelen. Dit betekent dat de zon en de wind samen al over enkele jaren de belangrijkste elektriciteitsbron worden. Maar kunnen we met alleen Zonne energie ook de winter doorkomen?

Redt Nederland dankzij de groei in zonnepanelen de klimaatdoelen van 2030?

06 oktober 2022

Nederland is de koploper van zonnepanelen-energie. Momenteel telt ons land ruim anderhalf miljoen woningen met zonnepanelen, zegt Techniek Nederland. Dat betekent dat een op de vijf huizen, panelen op het dak heeft. In 2020 kwam 6,6 procent van alle stroom in Nederland  van zonnepanelen. Nu is dat al 9,6 procent volgens de gegevens van energieopwek.nl. Maar is deze aanhoudende groei in zonnepanelen genoeg om de klimaatdoelen van 2030 te halen?


Overzicht