Verdien je vakantie terug met je vakantiegeld …

Het vakantiegeld laat niet lang meer op zich wachten. Een leuke bonus die we natuurlijk goed willen besteden. Steeds minder vaak wordt het besteed aan de vakantie. Begrijpelijk, met alle prijsstijgingen en onzekerheden of er vliegpersoneel genoeg is om op je bestemming te komen.

Heb jij er al over nagedacht wat je dit jaar met je vakantiegeld doet?

Verdien je vakantie terug met je vakantiegeld …

Door je vakantiegeld te besteden aan zonnepanelen levert je vakantiegeld je direct geld op. Je verlaagt de kosten van je energierekening, en verbetert de score van je woning op het energielabel waardoor de waarde van je woning stijgt.

Door nu de overstap op zonne-energie te maken profiteer je ook nog van de salderingsregeling. Een gemiddelde zonnestroominstallatie heb je al binnen 4 tot 6 jaar terugverdiend. Van het bedrag wat je daarna uitspaart kan je dus gratis met vakantie!

Salderen is je zelf opgewekte stroom, die je op dat moment niet gebruikt, terugleveren aan de energiemaatschappij voor dezelfde prijs als waarvoor de stroom wordt afgenomen. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling, vanwege een kortere terugverdientijd van zonnepanelen vanaf 2025 versoberen.

Wacht dus niet te lang met het aanschaffen van zonnepanelen. Want hoe eerder je de overstap op zonne-energie maakt, hoe meer je bespaart op jouw energierekening!

Ben je benieuwd naar wat zonnepanelen in jouw situatie opleveren? Doe dan de gratis dakscan. Je ontvangt van ons een gratis en vrijblijvend advies met de prijs voor een zonnestroominstallatie.

Sneeuw als beste vriend van jouw zonnepanelen

11 maart 2023

Op verschillende plaatsen in Nederland viel er gisteren sneeuw, wat op de meeste plekken ook is blijven liggen. Het kan zijn dat je je nu afvraagt hoe jouw zonnepanelen presteren onder de sneeuw. En of deze schoongemaakt moeten worden. Het goede nieuws is dat sneeuw en zonnepanelen eigenlijk heel goed samen gaan! Je leest hier waarom:

Hoe gaan we slimmer met onze eigen opgewekte stroom om?

08 februari 2023

We verbruiken ieder jaar steeds meer stroom. Zo neemt het aantal elektrische auto’s sterk toe en kiezen steeds meer mensen voor een warmte pomp. Tegelijkertijd wekken we met z’n alleen ook meer wind- en zonne-energie op. Maar omdat we zo veel elektriciteit gebruiken kan het volgens experts nog een enorme opgave worden om het elektriciteitsnet niet te overbelasten. Het is daarom belangrijk om als particulier slimmer om te gaan met jouw stroomverbruik.

Geen Salderingsregeling maar wel zonnepanelen kopen?

23 januari 2023

Deze week debatteerde de Tweede Kamer over de afschaffing van de bekende “salderingsregeling”. Deze regeling was ideaal voor zonnepanelen eigenaren. De salderingsregeling zorgde er voor dat het aantal zonnepanelen op daken de laatste jaren extreem zijn gegroeid in Nederland. Maar wat als de salderingsregeling wordt afgebouwd? Zijn zonnepanelen dan nog steeds interessant?


Overzicht