Waarom groeit het aantal zonnepanelen zo hard in Nederland?

Het aantal zonnepanelen in Nederland groeit hard. Nederland heeft in Europa de meeste zonnepanelen per inwoner. Waarom zijn zonnepanelen nu zo populair?

Waarom groeit het aantal zonnepanelen zo hard in Nederland?

Natuurlijk is een van de belangrijkste oorzaken van de groei in zonnepalen dat er een lastige energiecrisis speelt. Gas wordt onbetaalbaar en steeds meer mensen zoeken een manier om te kunnen besparen, en hun steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Zonnepanelen plaatsen op je dak is de makkelijkste manier om te besparen op je energierekening. Want alles wat je zelf opwekt hoef je niet te betalen.

Daarnaast begonnen zonnepanelen populariteit te winnen in 2014 toen de salderingsregeling werd gewijzigd naar “onbeperkt salderen.” Goed nieuws, deze regeling wordt ook 2 jaar langer doorgetrokken zodat je tot 2025, 100 procent stroom kunt terug leveren tegen het markttarief. Vanaf 2025 zal deze regeling worden afgebouwd.

Ook zijn er veel meer mogelijkheden in deze markt. Zo kun je zonnepanelen laten installeren waarvan de achtergrond wit, zwart of doorzichtig is. In de eerdere jaren waren er alleen blauwe panelen. Deze vielen bij de meeste mensen niet in de smaak. Nu kan je kiezen voor panelen die duurzaam geproduceerd zijn en meer energie leveren zoals: REC 405 zonnepanelen (deze panelen hebben de Intersolar award 2022 gewonnen). En natuurlijk is het rendement op zonnepanelen veel hoger. Dus dat betekent dat je meer energie uit één paneel krijgt vergeleken met 10 jaar geleden.

Nu er veel meer mogelijkheden zijn, de materialen verbeterd zijn, het goedkoper is en je, vergeleken met gas, onafhankelijker wordt van de energiemarkt. Is het veel aantrekkelijker om ook zonnepanelen te overwegen.

Wil je meer weten over salderingsregeling voor eigenaren van zonnepanelen? Lees dan onze blog via https://www.bongosolar.nl/nieuws-en-blogs/twee-jaar-extra-100-salderen/

Het wordt tropisch warm weer. Goed voor je zonnepanelen of niet?

16 juni 2022

Als je zonnepanelen hebt geïnstalleerd hoop je natuurlijk dat de zon iedere dag schijnt. Als je een goede maand hebt wek je met 10 zonnepanelen al snel genoeg energie op om met je elektrische auto vanuit Nederland naar de andere kant van Europa heen én terug te rijden.Maar er zitten ook nadelen aan al die hitte. Te warme dagen zijn niet ideaal voor zonnepanelen. Hoe zit dit precies?

Bespaar nog meer met zonnepanelen!

07 juni 2022

Je zonnepanelen zijn aangesloten. Met de eerste zonnestralen begin je direct al met besparen op je energierekening. Dat is mooi, maar je kan mogelijk nog méér besparen zonder dat je meer hoeft te investeren.

De BTW op zonnepanelen verdwijnt. Wat is het voordeel?

02 juni 2022

Nadat je zonnepanelen hebt aangeschaft, kun je de betaalde BTW over de zonnestroominstallatie terugvorderen. Talloze particulieren hebben jarenlang profijt gehad van deze gunstige maatregel. In veel gevallen wordt er in de offerte al rekening gehouden met de BTW teruggave zodat het voor jou als koper duidelijk is wat je werkelijke investering is. Je betaalt dus nu al geen BTW.


Overzicht