Waarom groeit het aantal zonnepanelen zo hard in Nederland?

Het aantal zonnepanelen in Nederland groeit hard. Nederland heeft in Europa de meeste zonnepanelen per inwoner. Waarom zijn zonnepanelen nu zo populair?

Waarom groeit het aantal zonnepanelen zo hard in Nederland?

Natuurlijk is een van de belangrijkste oorzaken van de groei in zonnepalen dat er een lastige energiecrisis speelt. Gas wordt onbetaalbaar en steeds meer mensen zoeken een manier om te kunnen besparen, en hun steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Zonnepanelen plaatsen op je dak is de makkelijkste manier om te besparen op je energierekening. Want alles wat je zelf opwekt hoef je niet te betalen.

Daarnaast begonnen zonnepanelen populariteit te winnen in 2014 toen de salderingsregeling werd gewijzigd naar “onbeperkt salderen.” Goed nieuws, deze regeling wordt ook 2 jaar langer doorgetrokken zodat je tot 2025, 100 procent stroom kunt terug leveren tegen het markttarief. Vanaf 2025 zal deze regeling worden afgebouwd.

Ook zijn er veel meer mogelijkheden in deze markt. Zo kun je zonnepanelen laten installeren waarvan de achtergrond wit, zwart of doorzichtig is. In de eerdere jaren waren er alleen blauwe panelen. Deze vielen bij de meeste mensen niet in de smaak. Nu kan je kiezen voor panelen die duurzaam geproduceerd zijn en meer energie leveren zoals: REC 405 zonnepanelen (deze panelen hebben de Intersolar award 2022 gewonnen). En natuurlijk is het rendement op zonnepanelen veel hoger. Dus dat betekent dat je meer energie uit één paneel krijgt vergeleken met 10 jaar geleden.

Nu er veel meer mogelijkheden zijn, de materialen verbeterd zijn, het goedkoper is en je, vergeleken met gas, onafhankelijker wordt van de energiemarkt. Is het veel aantrekkelijker om ook zonnepanelen te overwegen.

Wil je meer weten over salderingsregeling voor eigenaren van zonnepanelen? Lees dan onze blog via https://www.bongosolar.nl/nieuws-en-blogs/twee-jaar-extra-100-salderen/

Prinsjesdag: hoe zit het met de salderingsregeling?

19 september 2023

Ieder jaar wordt tijdens Prinsjesdag de rijksbegroting voor het komende jaar aangekondigd. Wat is er vandaag aangekondigd? Wat kunnen we de komende tijd verwachten? En vooral belangrijk: blijft de salderingsregeling bestaan?De salderingsregeling houdt in dat de energie die je aan het stroomnet teruglevert, wordt verrekend met je energierekening, wat het rendement van zonnepanelen versnelt.

6 redenen om te kiezen voor de optimizers van SolarEdge

28 augustus 2023

Ben je je aan het oriënteren om zonnepanelen op je dak te laten plaatsen? Dan ben je misschien het merk SolarEdge al eens tegengekomen. Wat is SolarEdge eigenlijk en waarom zou je hiervoor kiezen? We geven je 6 redenen.

Zonnepanelen op een woonboot of woonark, kan dat?

18 augustus 2023

Zonnepanelen alleen op gebouwen? Welnee! Een woonboot of woonark is daar ook heel geschikt voor. Ze hebben namelijk een plat dak en liggen ook nog eens vaak vol in de zon. Hoe zit dit? Welke mogelijkheden zijn er voor jouw situatie?


Overzicht