Waarom groeit het aantal zonnepanelen zo hard in Nederland?

Het aantal zonnepanelen in Nederland groeit hard. Nederland heeft in Europa de meeste zonnepanelen per inwoner. Waarom zijn zonnepanelen nu zo populair?

Waarom groeit het aantal zonnepanelen zo hard in Nederland?

Natuurlijk is een van de belangrijkste oorzaken van de groei in zonnepalen dat er een lastige energiecrisis speelt. Gas wordt onbetaalbaar en steeds meer mensen zoeken een manier om te kunnen besparen, en hun steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Zonnepanelen plaatsen op je dak is de makkelijkste manier om te besparen op je energierekening. Want alles wat je zelf opwekt hoef je niet te betalen.

Daarnaast begonnen zonnepanelen populariteit te winnen in 2014 toen de salderingsregeling werd gewijzigd naar “onbeperkt salderen.” Goed nieuws, deze regeling wordt ook 2 jaar langer doorgetrokken zodat je tot 2025, 100 procent stroom kunt terug leveren tegen het markttarief. Vanaf 2025 zal deze regeling worden afgebouwd.

Ook zijn er veel meer mogelijkheden in deze markt. Zo kun je zonnepanelen laten installeren waarvan de achtergrond wit, zwart of doorzichtig is. In de eerdere jaren waren er alleen blauwe panelen. Deze vielen bij de meeste mensen niet in de smaak. Nu kan je kiezen voor panelen die duurzaam geproduceerd zijn en meer energie leveren zoals: REC 405 zonnepanelen (deze panelen hebben de Intersolar award 2022 gewonnen). En natuurlijk is het rendement op zonnepanelen veel hoger. Dus dat betekent dat je meer energie uit één paneel krijgt vergeleken met 10 jaar geleden.

Nu er veel meer mogelijkheden zijn, de materialen verbeterd zijn, het goedkoper is en je, vergeleken met gas, onafhankelijker wordt van de energiemarkt. Is het veel aantrekkelijker om ook zonnepanelen te overwegen.

Wil je meer weten over salderingsregeling voor eigenaren van zonnepanelen? Lees dan onze blog via https://www.bongosolar.nl/nieuws-en-blogs/twee-jaar-extra-100-salderen/

Sneeuw als beste vriend van jouw zonnepanelen

11 maart 2023

Op verschillende plaatsen in Nederland viel er gisteren sneeuw, wat op de meeste plekken ook is blijven liggen. Het kan zijn dat je je nu afvraagt hoe jouw zonnepanelen presteren onder de sneeuw. En of deze schoongemaakt moeten worden. Het goede nieuws is dat sneeuw en zonnepanelen eigenlijk heel goed samen gaan! Je leest hier waarom:

Hoe gaan we slimmer met onze eigen opgewekte stroom om?

08 februari 2023

We verbruiken ieder jaar steeds meer stroom. Zo neemt het aantal elektrische auto’s sterk toe en kiezen steeds meer mensen voor een warmte pomp. Tegelijkertijd wekken we met z’n alleen ook meer wind- en zonne-energie op. Maar omdat we zo veel elektriciteit gebruiken kan het volgens experts nog een enorme opgave worden om het elektriciteitsnet niet te overbelasten. Het is daarom belangrijk om als particulier slimmer om te gaan met jouw stroomverbruik.

Geen Salderingsregeling maar wel zonnepanelen kopen?

23 januari 2023

Deze week debatteerde de Tweede Kamer over de afschaffing van de bekende “salderingsregeling”. Deze regeling was ideaal voor zonnepanelen eigenaren. De salderingsregeling zorgde er voor dat het aantal zonnepanelen op daken de laatste jaren extreem zijn gegroeid in Nederland. Maar wat als de salderingsregeling wordt afgebouwd? Zijn zonnepanelen dan nog steeds interessant?


Overzicht