BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

Zonnepanelen of rente op een spaarrekening?

De afgelopen tijd hebben de grote banken hun spaarrente fors verlaagd. Op dit moment bedraagt de hoogste spaarrente op een vrij opneembare spaarrekening 1,95%. Deze rente wordt zowel aangeboden door Nationale Nederlanden (voormalig Westland Utrecht Bank) en de Belgische Argenta bank. Wanneer je op een duurzame manier rendement uit je spaargeld wilt halen en voor een vrij opneembare groene spaarrekening kiest ligt de spaarrente nog lager. Bedenk daarbij dat de fiscus voor de belasting op spaartegoeden boven 21.139 euro nog steeds uitgaat van een rendement van 4%. Tel hier de inflatie bij op en je ziet het rendement op je spaargeld verdampen.

Zonnepanelen leveren 6% rente

Wanneer je spaargeld investeert in de aanschaf van zonnepanelen is het toch mogelijk om op duurzame wijze rendement op je spaargeld te realiseren. Milieu Centraal heeft uitgerekend dat het rendement op de investering in zonnepanelen overeenkomt met een rente van 6% op een spaarrekening.

Kijk verder dan de terugverdientijd

Als je zonnepanelen aanschaft heb je deze in gemiddeld 12 jaar terugverdiend. Bij het maken van de afweging of er wel of geen zonnepanelen aangeschaft worden maken de meeste mensen de fout alleen naar de terugverdientijd te kijken. Echter heeft het aanschaffen van zonnepanelen ook voordelen op de lange termijn. Natuurlijk bespaar je direct vanaf de aanschafdatum van een aardige besparing op je energierekening. Het is echter zeer waarschijnlijk dat de energieprijzen in de toekomst blijven stijgen. Hierdoor wordt de besparing op de energierekening jaarlijks steeds groter en neemt het rendement op de investering toe. Daarnaast is het mogelijk dat je zonnepanelen meer energie opwekken dan dat jij gebruikt. Wanneer je met je energiemaatschappij kan afspreken dat je dit overschot mag terug leveren bespaar je niet alleen maar verdien je ook nog eens.

Zelfvoorzienend zijn drukt de maandlasten

Het investeren in zonnepanelen is een manier om zelfvoorzienend te worden. Vooral op de lange termijn kent zelfvoorzienend zijn voordelen. Leveren je zonnepanelen dusdanig veel energie dat je geen energie meer van je energieleverancier hoeft af te nemen dan nemen je vaste lasten af. Hoe lager je vaste lasten zijn hoe lager je pensioen hoeft te zijn om rond te komen. Vanuit dit principe doe je er ook verstandig aan om je hypotheek volledig af te lossen voor je met pensioen gaat. Je vaste lasten nemen dan in ieder geval met de maandelijkse hypotheekaflossing en hypotheekrente af.

Heb je voldoende spaargeld en wil je op een duurzame manier rendement op dit spaargeld realiseren, dan doe je er goed aan om zonnepanelen aan te schaffen.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Peter Mulder start als CCO van Energy Experience Group

Lees meer

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Lees meer

Koolen Industries subsidiary Energy Experience Group acquires solar panel installation company NovaVolt

Lees meer

Koolen Industries' dochterbedrijf Energy Experience Group neemt zonnepaneel bedrijf NovaVolt over

Lees meer

Vacature Hoofd Order Management

Draait bij jou alles om de klant? Heb je leidinggevende ervaring binnen een resultaatgerichte organisatie? Dan zoeken wij jou!

Lees meer