BonGoSolar zonnepanelen advies & offerte aanvragen, gratis en vrijblijvend

Bel mij voor advies

Ga terug

Waar plaatsen jullie de omvormer en maakt deze veel geluid?

De beste plaats voor een omvormer is een plek die niet al te stoffig is en waar de omvormer zijn warmte goed kwijt kan. Een krappe, ongeventileerde meterkast of een hooischuur is daarom geen goede plek, een koele garage wel.

Omvormer op zolder

Een zolder kan in de zomer erg warm worden, vandaar dat wij afraden om de omvormer op een kleine zolder onder het dakbeschot te plaatsen. Een bijkomend voordeel van zonnepanelen is wel dat ze veel directe zoninstraling van het dak wegnemen, en daarmee de zolder verkoelen. In veel gevallen is dan ook de beste plaats voor de omvormer toch op zolder, maar dan wel tegen een stenen muur.

Maakt een omvormer geluid?

Hoewel moderne omvormers heel stil werken, zit er nog steeds een kleine zoem in de modellen met een trafo. In de nieuwere omvormers is dit geluid al teruggebracht naar een acceptabel niveau, vergelijkbaar met het geluid wat bijvoorbeeld een koelkast maakt. Met name op het midden van de dag als de zon op zijn hoogste punt staat, kan dat geluid enigszins hinderlijk zijn in een woon- of werkkamer. Het is daarom aan te raden een plek te vinden die niet dagelijks gebruikt wordt. Ook de slaapkamer is niet de beste plaats. Hoewel de omvormer ’s nachts natuurlijk niet werkt, kan hij in de zomer ’s ochtends wel vroeg aanslaan. Dit inschakelen van de omvormer gaat gepaard met een klik, wat een lichte slaper mogelijk wakker kan maken.

Vragen of meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over omvormers? Bel ons gerust of vraag ons informatiepakketje aan. Bent u benieuwd wat de aanschaf van zonnepanelen en een omvormer u gaan kosten? Dan kunt u hier gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij zijn u graag tot dienst!

    Neem gerust contact met ons op

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Vacature Installatiemedewerker zonnepanelen
Onze organisatie groeit en daarom zijn wij op zoek naar meerdere Installatiemedewerkers zonnepanelen in Didam.

Lees meer

Vacature Commercieel medewerker binnendienst

BonGo Solar groeit en daarom zijn wij op zoek naar een Commercieel medewerker binnendienst voor onze afdeling Prospectmanagement in Apeldoorn.

Lees meer

Solar Magazine: Koolen Industries neemt Energy Experience Group inclusief BonGo Solar over: ‘Er is een consolidatieslag in de duurzame-energiesector op komst’.

Lees meer

Vacature medewerker operations

Als Medewerker operations (40 uur per week) ben je verantwoordelijk voor je eigen klanten. Je heet ze namens BonGo Solar welkom en neemt de klant aan de hand gedurende …..

Lees meer

Vacature Servicemonteur

Ben jij niet bang voor hoogtes? Heb je kennis van elektra? Hou je van afwisselde werkzaamheden? Dan hebben wij  de functie voor jou! Vacature Servicemonteur (40 uur per week)

Lees meer