BonGoSolar zonnepanelen advies & offerte aanvragen, gratis en vrijblijvend

Bel mij voor advies

Ga terug

Waar plaatsen jullie de omvormer en maakt deze veel geluid?

De beste plaats voor een omvormer is een plek die niet al te stoffig is en waar de omvormer zijn warmte goed kwijt kan. Een krappe, ongeventileerde meterkast of een hooischuur is daarom geen goede plek, een koele garage wel.

Omvormer op zolder

Een zolder kan in de zomer erg warm worden, vandaar dat wij afraden om de omvormer op een kleine zolder onder het dakbeschot te plaatsen. Een bijkomend voordeel van zonnepanelen is wel dat ze veel directe zoninstraling van het dak wegnemen, en daarmee de zolder verkoelen. In veel gevallen is dan ook de beste plaats voor de omvormer toch op zolder, maar dan wel tegen een stenen muur.

Maakt een omvormer geluid?

Hoewel moderne omvormers heel stil werken, zit er nog steeds een kleine zoem in de modellen met een trafo. In de nieuwere omvormers is dit geluid al teruggebracht naar een acceptabel niveau, vergelijkbaar met het geluid wat bijvoorbeeld een koelkast maakt. Met name op het midden van de dag als de zon op zijn hoogste punt staat, kan dat geluid enigszins hinderlijk zijn in een woon- of werkkamer. Het is daarom aan te raden een plek te vinden die niet dagelijks gebruikt wordt. Ook de slaapkamer is niet de beste plaats. Hoewel de omvormer ’s nachts natuurlijk niet werkt, kan hij in de zomer ’s ochtends wel vroeg aanslaan. Dit inschakelen van de omvormer gaat gepaard met een klik, wat een lichte slaper mogelijk wakker kan maken.

Vragen of meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over omvormers? Bel ons gerust of vraag ons informatiepakketje aan. Bent u benieuwd wat de aanschaf van zonnepanelen en een omvormer u gaan kosten? Dan kunt u hier gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij zijn u graag tot dienst!

    Neem gerust contact met ons op

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Peter Mulder start als CCO van Energy Experience Group

Lees meer

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Lees meer

Koolen Industries subsidiary Energy Experience Group acquires solar panel installation company NovaVolt

Lees meer

Koolen Industries' dochterbedrijf Energy Experience Group neemt zonnepaneel bedrijf NovaVolt over

Lees meer

Vacature Hoofd Order Management

Draait bij jou alles om de klant? Heb je leidinggevende ervaring binnen een resultaatgerichte organisatie? Dan zoeken wij jou!

Lees meer