Het assortiment omvormers van BonGo Solar

Je hebt bij ons de keuze uit drie merken omvormers. Wij hebben deze voor je gekozen om hun bewezen kwaliteit en vermogen. Per installatie bekijken wij het vermogen dat deze genereert. Afhankelijk hiervan wordt gekeken welke sterkte omvormer je nodig hebt. Bekijk hieronder de drie types.

SolarEdge omvormers

SolarEdge is de marktleider in PV-stroomoptimalisatie en heeft wereldwijd meer dan 2 miljoen optimizers geïnstalleerd in ruim 45 landen. SolarEdge zorgt ervoor dat elk zonnepaneel afzonderlijk van elkaar presteert. Dit door op elk zonnepaneel een optimizer te plaatsen die vervolgens aan elkaar gekoppeld worden. Bij een SolarEdge systeem wordt het maximale uit een zonnepaneel gehaald. Dit in tegenstelling tot een ‘string-omvormer’ waarbij alle zonnepanelen aan elkaar geschakeld zitten en de prestatie van alle panelen wordt beïnvloed door het ‘zwakste’ zonnepaneel, bijvoorbeeld als op één zonnepaneel meer schaduw valt.

Het grootste voordeel ten opzichte van een string-omvormer is dat er veel meer mogelijkheden zijn om in moeilijke situaties het dak optimaal te benutten. Denk hierbij aan:

 • Zonnepanelen op gedeeltelijk overschaduwde plekken;
 • Zonnepanelen installeren met verschillende oriëntatie- en hellingshoeken;
 • Ongelijke string-lengtes en langere strings.

De voordelen van SolarEdge op een rij

 • Maximale energie
 • Flexibel design
 • Kosteneffectief
 • Hoge veiligheid

Het gratis monitoringportaal (via computer, smartphone of tablet) toont de prestatie van elk paneel en geeft een melding wanneer er defecten zijn. Bekijk hier de video over SolarEdge waarin de voordelen nog eens simpel worden toegelicht.

 

AEG omvormers

Onze AEG omvormers zijn de zogenoemde ‘string-omvormers’. Dit is een goede optie als je een dak hebt waar geen tot weinig schaduw op valt en op zuid, zuid-west of zuid-oost gericht staat. Deze omvormers zijn gunstiger voor je portemonnee, maar niet voor elk dak de beste keuze. Ook deze omvormers zijn van hoogwaardige kwaliteit. Deze zijn in verschillende series beschikbaar, te weten:

 • 1 Fase 0.75-5 kW, 1 MPPT (maximum vermogenspunt), type AS-IR01
 • 1 Fase 3-5 kW, 2 MPPT, type AS-IR01
 • 3 Fase 4-10 kW, 2 MPPT, type AS-IC01
 • Garantie op AEG-omvormer: 10 jaar

Plaatsing van de AEG omvormer

Het is aan te raden een omvormer op een goed geventileerde plaats te hangen, zodat de warmte goed afgevoerd kan worden. Een veel gekozen plaats voor de omvormer is op zolder. Een bijkomend voordeel van deze plek is dat de omvormer zich vrijwel direct onder de zonnepanelen op het dak bevindt. Hierdoor zijn de kabels zo kort mogelijk.

Uitleesmogelijkheid

In de loop der jaren hebben wij gemerkt dat onze klanten op makkelijke wijze hun opbrengst willen uitlezen. BonGo Solar levert daarom alle AEG omvormers bij installaties tot 40 zonnepanelen standaard met online uitleesmogelijkheid een handige app voor je smartphone of tablet.

GoodWe omvormers

Onze GoodWe omvormers zijn ontwikkeld in Duitsland. Bij het samenstellen worden alleen componenten van de beste leveranciers gebruikt. Diverse testen bewijzen dat GoodWe behoort tot de top van de omvormerfabrikanten. De GoodWe omvormer heeft standaard 10 jaar garantie.

Tevens hebben deze omvormers hun eigen applicatie om via je smartphone (Apple & Android) 24 uur per dag installatie te kunnen monitoren. Zo heb je eenvoudig inzicht op de daadwerkelijke opbrengst van je installatie. Hiervoor dienen er op de plaats van de omvormer een werkende, draadloze internetverbinding te zijn. Het gebruik van de software en smartphone-applicatie is gratis.

Onze omvormerfabrikanten kunnen hun zonnepaneelomvormers tegenwoordig laten certificeren en voorzien van een conformiteitscertificaat. Jij als consument kan met dit certificaat aantonen dat hij voldoet aan de RfG-verordening. Het aantonen van die conformiteit is voor alle nieuw op het elektriciteitsnet aan te sluiten zonnepaneelsystemen per 27 april 2021 verplicht. Ook voor bestaande zonnepaneelinstallaties waarvan consumenten de omvormer laten vervangen, is een conformiteitscertificaat verplicht. 

Bekijk hieronder de certificaten per type:

Benieuwd naar jouw besparing?

Doe de dakscan of vraag een offerte aan.

Doe de
 dakscan 
en

bereken binnen 1

minuut je
 besparing
 • Bespaar al snel 1000 euro per jaar
 • A-merk zonnepanelen door ons gemonteerd
 • 100% klanttevredenheid en garantie