Van het gas af met zonnepanelen?!

Hoe je het ook wendt of keert, we zitten in een energiecrisis. De toevoer van ons gas is onzeker en voor veel huishoudens zijn de hoge energieprijzen een grote financiële last. En met de opgelopen internationale spanningen en milieuzorgen kunnen we met zekerheid zeggen dat het prijsniveau van voor de energiecrisis niet zal terugkeren.

Van het gas af met zonnepanelen?!

Nu de gaswinning in Groningen op zijn einde loopt zijn we afhankelijk van de import van aardgas. De recente crisis laat zien dat we daarmee kwetsbaar zijn geworden. Daarom is het van groot belang dat we op andere manieren in energie gaan voorzien en onafhankelijk worden van aardgas.

Er zijn meerdere mogelijkheden om de eerste stap te zetten naar een grotere onafhankelijkheid van aardgas. Voor veel dagelijkse bezigheden waar wij gas voor gebruiken kunnen we ook elektriciteit inzetten. Denk hierbij aan elektrisch koken of je woning verwarmen door middel van een warmtepomp of airconditioning.

 

 

Met het plaatsen van zonnepanelen neem je al een eerste én zeer rendabele stap. Met de huidige energieprijzen kan je voordeel al snel oplopen tot € 1.000,- per jaar*. Nu de energieprijs is verdubbeld, is de terugverdientijd voor zonnepanelen van BonGo Solar gehalveerd! Je investering levert daarmee veel meer op dan je spaargeld op je rekening.

Daarbij wek je zelf je eigen stroom op. Wat je niet gebruikt ‘verkoop’ je aan je energieleverancier. En met die opbrengst kun je weer stroom kopen wanneer je het nodig hebt. Het terugleveren van niet gebruikte zonnestroom aan je energiemaatschappij wordt salderen genoemd.

Je vermindert met een eigen zonnestroominstallatie niet alleen jouw afhankelijkheid van het gas. Met de installatie van zonnepanelen kan ook het energielabel en daarmee de waarde van je woning stijgen. Al direct na de installatie bespaar je ook nog eens flink op je maandelijkse energierekening.

Door zelf energie op te wekken wordt een verdere overstap van het gas naar (groene) stroom een stuk makkelijker én goedkoper!

Hoe werkt salderen?
Op het moment dat jouw zonnepanelen stroom opwekken, maken jouw apparaten direct gebruik van deze groene energie. Maar stel dat je niet thuis bent of op vakantie, dan wordt deze stroom teruggestuurd aan de energiemaatschappij. Je krijgt voor deze teruggegeven energie dezelfde prijs terug van de energieleverancier, als de prijs die jij betaalt wanneer jij energie bij hen zou afnemen.

 

Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in jouw situatie? Doe nu onze gratis dakscan! Je ontvangt van ons een gratis en vrijblijvend advies met de prijs voor een zonnestroominstallatie.

Wij maken de overstap naar zonne-energie graag zo makkelijk mogelijk voor je. Daarom kun je ook voor al je vragen over de aanschaf van een zonnestroominstallatie bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op via 088-334 76 40.

*Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer de omliggende schaduwpunten en de ligging van het dak bepalen jouw besparing op  je energierekening.

Verdien je vakantie terug met je vakantiegeld …

25 mei 2022

Het vakantiegeld laat niet lang meer op zich wachten. Een leuke bonus die we natuurlijk goed willen besteden. Steeds minder vaak wordt het besteed aan de vakantie. Begrijpelijk, met alle prijsstijgingen en onzekerheden of er vliegpersoneel genoeg is om op je bestemming te komen. Heb jij er al over nagedacht wat je dit jaar met je vakantiegeld doet?

Twee jaar extra 100% salderen!

24 mei 2022

De salderingsregeling voor eigenaren van zonnepanelen wordt met twee jaar uitgesteld. Hierdoor kan een huisbezitter met zonnepanelen twee jaar langer 100 procent stroom terugleveren tegen het markttarief.  Vanaf 2025 zal de regeling worden afgebouwd. In het eerdere voorstel zou dit al vanaf 2023 het geval zijn geweest. Het verschil met het oorspronkelijke voorstel zit in de eerste drie jaar. In het nieuwe voorstel kan er tot 2025 100 procent worden gesaldeerd. Daarna is de afbouw gelijk aan het oorspronkelijke voorstel.

Waarom kan ik mijn eigen opgewekte energie niet terugleveren?

17 mei 2022

Zelf opgewekte energie gebruik je in de eerste plaats direct zelf. Het kan voorkomen dat jouw zonnepanelen meer stroom opwekken dan je op dat moment zelf verbruikt. In dat geval wordt de stroom die je niet gebruikt teruggeleverd aan de energiemaatschappij. Voor het terugleveren van deze stroom ontvang je een vergoeding. Dat heet salderen.


Overzicht