Senior Inkoopmanager

Koolen Industries Solar (KIS) geeft prioriteit aan verdere opzet en professionalisering van de inkoopafdeling. Om die reden zoeken we een Senior Inkoopmanager die de inkoopstrategie bepaalt en het het inkoopbeleid uitvoert voor onze diverse werkmaatschappijen.

Wat ga je doen?

In jouw rol bepaal je de (inter)nationale inkoopstrategie, houd je je bezig met strategische inkoopactiviteiten en zal je geleidelijk een inkoopteam opbouwen.

De verschillende werkmaatschappijen van KIS groeien jaarlijks hard. Gevolg daarvan is dat de inkoop en de (stabiele) levering van goederen steeds belangrijker is geworden. Daarnaast hebben we plannen voor de toekomst. Op dit moment houden we ons voornamelijk bezig met het verkopen en installeren van zonnepaneel systemen, maar in de toekomst zullen daar ook andere producten aan toegevoegd gaan worden zoals bijvoorbeeld laadstations, accu’s en warmtepompen. Dit vereist dat de interne samenwerking tussen productmanagement, inkoop, verkoop en logistiek, scherper en directer zal moeten worden en hierin zullen betrouwbare leveranciers een essentiële rol in vervullenl.

Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren o.a.;

 • het actief bijhouden en delen van ontwikkelingen in de inkoop/leveranciers markt;
 • het vertalen van de inkoopstrategie naar operationele en financiële doelstellingen;
 • het benoemen, monitoren en waar nodig bijsturen van de gewenste leveranciersprestaties;
 • Optimaliseren van inkoop- en bestelprocessen;
 • Doorontwikkeling van de inkooporganisatie en haar positionering binnen de groep.

Wat wij bieden:

Wij werken als collega's in een gezellige, informele sfeer. Ook groeien wij als bedrijf snel, waardoor jij bij ons volop de kans krijgt om door te groeien. Kortom, wij zijn een leuk bedrijf om onderdeel van te zijn! Concreet krijg je sowieso:

 • Een marktconform salaris
 • Je komt te werken in een leuk team met enthousiaste collega’s
 • Je komt te werken op een unieke locatie bij een informeel en professioneel bedrijf.

Wie zijn wij?

Wij zijn Koolen Industries Solar, onderdeel van Koolen Industries. Het is de missie van Koolen Industries om duurzame energie betaalbaar, bereikbaar en beschikbaar te maken. De groeiende organisatie die bestaat uit meer dan 25 bedrijven en is er op gericht de energietransitie te versnellen en duurzame energie tot het nieuwe normaal te maken. Onze solar bedrijven leveren daarbij een belangrijke rol omdat de energietransitie begint bij het opwekken van duurzame energie. We bieden oplossingen voor zowel de particuliere markt als de zakelijke markt. Naast onze solar installaties engineeren, leveren en installeren we inmiddels ook energie opslag en e-mobility oplossingen. We zijn actief in heel Nederland met verschillende marktbenaderingen en onderscheidende concepten. En daar kan jij deel van uit gaan maken!

Wat wij vragen:

Je bent een ervaren, daadkrachtige en verbindende inkoopprofessional. Je hebt een duidelijke visie op hoe inkoop binnen een groot installatiebedrijf georganiseerd moet worden, om zo optimaal te kunnen inspelen op de ontwikkelingen in de markt. Je hebt een goed ontwikkeld commercieel vermogen en krijgt een kick van het onderhandelingsspel met leveranciers. Je bent een teamspeler en een echte leider die het team instrueert, inspireert en faciliteert om het beste uit zichzelf en de organisatie te halen. Je hebt daarbij een goede mix van een taak- en resultaatgerichte aanpak enerzijds en een mens- en ontwikkelgerichte aanpak anderzijds. Je vindt het leuk om jouw kennis en ervaring van het vak en de markt actief te delen.

Daarnaast beschik je over:

 • HBO+ werk- en denkniveau; goede commerciële kennis, aangevuld met vakgerichte opleidingen zoals NEVI;
 • Meerdere jaren leidinggevende ervaring in de rol van senior inkoper of inkoopmanager; kennis en ervaring in de sector en van onze producten is een pré;
 • Goede contactuele en communicatieve vaardigheden in tenminste het Nederlands en Engels.

Contact:

Ben jij klaar voor deze uitdaging en wil jij ons team komen versterken? Stuur dan jouw cv met korte motivatie naar werkenbij@koolenindustriessolar.com t.a.v. Wencke Schoorlemmer, HR Manager. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan telefonisch of via Whatsapp contact op met mij op 06-57756365. Of vul het onderstaande formulier in. 

ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE VACATURE STELLEN WIJ NIET OP PRIJS

contact met mij opneemt conform het privacy beleid.