BonGo Solar zonnepanelen-offerte aanvragen, gratis en vrijblijvend

Bel mij voor advies

Rendement zonnepanelen Nederland

Zonnepanelen leveren voor minstens 25 jaar rendement. Ook in Nederland. Het enige is dat in Nederland het rendement van uw zonnepanelen lager ligt, dan bij een vergelijkbare zonnestroom-installatie in een warm land, zoals Spanje. Dat heeft te maken met de zonkracht in Nederland.

Rendementbepaling bij aanschaf zonnepanelen

Als u overweegt om zonnepanelen te laten installeren, wordt de voorspelde jaarlijkse opbrengst van de zonnepanelen een van de factoren bij uw overweging. De kosten en de ruimte die bij een zonne-installatie komen kijken, worden ook in de overweging meegenomen. Vergeet niet dat de meeste cijfers van leveranciers gebaseerd zijn op gemiddelden. De precieze kosten en opbrengsten hangen af van uw specifieke omstandigheden en wensen.

Gemiddelde opbrengst

De meeste cijfers die jaarlijkse opbrengsten aantonen, zijn berekend aan de hand van een gemiddeld 3,5 kW systeem. Mogelijk is dit niet de beste systeemgrootte voor uw woning. Als u bijvoorbeeld alleen woont of als echtpaar, heeft u waarschijnlijk geen 3,5 kW nodig om aan uw energiebehoeften te voldoen. Als u geïnteresseerd bent in het maximale rendement op uw investering, kunt u nog steeds een groter systeem overwegen. De overmatige energie wordt dan teruggeleverd op het energienet.

Verdeling rendement over het jaar gezien

Om u inzicht te geven hoe de opbrengstverdeling in Nederland over de het jaar verloopt, kunt u onderstaande grafiek aanhouden. Vanaf april tot en met juli haalt u procentueel het meeste rendement uit uw zonnepanelen. In deze vier maanden genereert u naar verwachting 51% van het totale jaarvermogen.

jaargrafiek

Meer informatie of prijsopgave?

Voor meer informatie kunt u ons informatiepakketje aanvragen. Hierin vindt u uitgebreide informatie over zonnepanelen en wat daarbij komt kijken. Wilt u persoonlijk advies en een prijsopgave op maat, vraag dan een prijsopgave aan. Wij helpen u graag verder!

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Peter Mulder start als CCO van Energy Experience Group

Lees meer

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Lees meer

Koolen Industries subsidiary Energy Experience Group acquires solar panel installation company NovaVolt

Lees meer

Koolen Industries' dochterbedrijf Energy Experience Group neemt zonnepaneel bedrijf NovaVolt over

Lees meer

Vacature Hoofd Order Management

Draait bij jou alles om de klant? Heb je leidinggevende ervaring binnen een resultaatgerichte organisatie? Dan zoeken wij jou!

Lees meer