BonGo Solar zonnepanelen-offerte aanvragen, gratis en vrijblijvend

Bel mij voor advies

Rendement zonnepanelen Nederland

Zonnepanelen leveren voor minstens 25 jaar rendement. Ook in Nederland. Het enige is dat in Nederland het rendement van uw zonnepanelen lager ligt, dan bij een vergelijkbare zonnestroom-installatie in een warm land, zoals Spanje. Dat heeft te maken met de zonkracht in Nederland.

Rendementbepaling bij aanschaf zonnepanelen

Als u overweegt om zonnepanelen te laten installeren, wordt de voorspelde jaarlijkse opbrengst van de zonnepanelen een van de factoren bij uw overweging. De kosten en de ruimte die bij een zonne-installatie komen kijken, worden ook in de overweging meegenomen. Vergeet niet dat de meeste cijfers van leveranciers gebaseerd zijn op gemiddelden. De precieze kosten en opbrengsten hangen af van uw specifieke omstandigheden en wensen.

Gemiddelde opbrengst

De meeste cijfers die jaarlijkse opbrengsten aantonen, zijn berekend aan de hand van een gemiddeld 3,5 kW systeem. Mogelijk is dit niet de beste systeemgrootte voor uw woning. Als u bijvoorbeeld alleen woont of als echtpaar, heeft u waarschijnlijk geen 3,5 kW nodig om aan uw energiebehoeften te voldoen. Als u geïnteresseerd bent in het maximale rendement op uw investering, kunt u nog steeds een groter systeem overwegen. De overmatige energie wordt dan teruggeleverd op het energienet.

Verdeling rendement over het jaar gezien

Om u inzicht te geven hoe de opbrengstverdeling in Nederland over de het jaar verloopt, kunt u onderstaande grafiek aanhouden. Vanaf april tot en met juli haalt u procentueel het meeste rendement uit uw zonnepanelen. In deze vier maanden genereert u naar verwachting 51% van het totale jaarvermogen.

jaargrafiek

Meer informatie of prijsopgave?

Voor meer informatie kunt u ons informatiepakketje aanvragen. Hierin vindt u uitgebreide informatie over zonnepanelen en wat daarbij komt kijken. Wilt u persoonlijk advies en een prijsopgave op maat, vraag dan een prijsopgave aan. Wij helpen u graag verder!

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Zonnepanelen-informatiepakket vernieuwd

6 mei 2019: Ons informatiepakket over zonnepanelen is vernieuwd. Hierin vindt u informatie over soorten zonnepanelen, omvormers, de werking van een zonnepanelen-systeem, opbrengst en het traject tot installatie.

Lees meer

1.750 zonnepanelen geplaatst bij Remeha in Apeldoorn

7 maart 2019: Hoe kun je als bedrijf in duurzaamheid zelf duurzamer worden? Remeha in Apeldoorn deed het door 1.750 zonnepanelen te laten plaatsen. Met trots uitgevoerd door BonGo Solar Projects B.V.

Lees meer

Word jij onze nieuwe collega?

7 februari 2019: BonGo Solar groeit snel. Daardoor hebben wij diverse vacatures. Zoals: teamleider Verkoop Binnendienst, verkoopadviseur, (online) marketeer, projectleider, werkvoorbereider en meerdere monteurs & elektriciens. Interesse?

Lees meer

Sneeuw op zonnepanelen, wat te doen?

24 januari 2019: Heb je zonnepanelen en vraag je je af of je de sneeuw het beste kunt verwijderen, of beter kunt laten liggen? En wil je weten wat de energie-opbrengst is bij sneeuw?

Lees meer

Vacature teamleider Verkoop Binnendienst

18 januari 2019: BonGo Solar groeit en daarom zijn wij op zoek naar een extra teamleider voor onze afdeling Sales in Apeldoorn. Samen met de andere teamleiders verricht je diverse werkzaamheden ten behoeve van het optimaal functioneren van ons verkoopteam. Meer informatie staat in onze vacaturetekst.

Lees meer