BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

Sneeuw op zonnepanelen, wat te doen?

Sneeuw op zonnepanelen hoeft u niet weg te halen. Het verwijderen van sneeuw kan de panelen zelfs beschadigen. De sneeuw zal uiteindelijk vanzelf van het dak afglijden. Wil je de sneeuw er toch zelf afvegen, doe dat dan heel voorzichtig. Zonnepanelen zijn namelijk gevoelig voor schokken. Gebruik dan lauw water en een zachte borstel, of zachte dakhark of (uitschuifbare) wisser, om het glas niet te beschadigen.

Ontdooien zonnepanelen sneeuw?

Zonnepanelen warmen sneller op dan veel andere materialen. Daardoor ontdooien de zonnepanelen de sneeuw wel een beetje. Er is echter geen anti-vriessysteem of dergelijke ingebouwd. Dat is ook niet nodig, want de sneeuw verdwijnt uiteindelijk vanzelf van de panelen. De panelen zijn dan meteen gereinigd.

Wat is het rendement van zonnepanelen bij sneeuw?

Sneeuw laat nauwelijks zon door. Daardoor verlaagt de productie van energie aanzienlijk. Echter geen paniek: hier is bij de schatting van het jaarlijks rendement rekening mee gehouden. De opbrengst is in de winter sowieso lager, dus een of enkele dagen wat opbrengst missen is in de winter minder erg dan in de zomer. En zoals we in Nederland gewend zijn: sneeuw blijft meestal niet zo lang liggen. Genoeg zonnige winterdagen om energie op te wekken dus!

Zonnepanelen altijd een slimme investering

Ondanks weerwisselingen bieden zonnepanelen een uitstekend jaarrendement. Heeft u zonnepanelen en kent u mensen die overwegen om zonnepanelen aan te schaffen? Dan helpen wij hen graag verder.
Mocht u een nieuwe klant aanbrengen bij BonGo Solar, dan ontvangt u van ons € 100,- als dank.
Heeft u nog geen zonnepanelen, vraag dan nu gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Wat te doen met sneeuw op zonnepanelen? En hoeveel rendement leveren zonnepanelen bij Sneeuw. BonGo Solar geeft antwoord

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Vacature teamleider Verkoop Binnendienst

25 juni 2019: BonGo Solar groeit en daarom zijn wij op zoek naar een extra teamleider voor onze afdeling Sales in Apeldoorn. Samen met de andere teamleiders verricht je diverse werkzaamheden ten behoeve van het optimaal functioneren van ons verkoopteam. Meer informatie staat in onze vacaturetekst.

Lees meer

Word jij onze nieuwe collega?

25 juni 2019: BonGo Solar groeit snel. Daardoor hebben wij diverse vacatures. Zoals: teamleider Verkoop Binnendienst, verkoopadviseur B2C, telefoniste, medewerker operations, medewerker customer service, allround financieel medewerker, projectleider B2B, werkvoorbereider en meerdere monteurs & elektriciens. Interesse?

Lees meer