BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

Welke soorten panelen zijn er?

Panelen zijn er in verschillende soorten. Alle panelen zijn gemaakt van een natuurlijk product genaamd silicium. Dit product wordt in dunne plakken gesneden en over elkaar gelegd. Door zonlicht opval ontstaat er spanning tussen de twee lagen, dat wordt afgevangen als zonne-energie. Elk soort paneel gaat anders om met de toepassing van silicium of met de gegenereerde zonne-energie. Dit bepaalt het verschil tussen de panelen.

Polykristallijne zonnepanelen

Dit zijn de meest standaard en gekozen panelen in Nederland. Ze zijn het goedkoopst ter productie en daardoor ook voordeliger voor de eindgebruiker (u). Polykristallijne zonnepalen hebben een blauwe of zwarte kleur.

Polykristallijn worden geproduceerd uit vloeibaar silicium. Na geleidelijke afkoeling ontstaat vast silicium dat uit meerdere kristallen bestaat. Door de minder gelijke structuur in de verharde silicium, na de geleidelijke afkoeling van de atomen, is het maximale rendement bij Polykristallijne cellen lager dan bij monokristallijne cellen.

Monokristallijne zonnepanelen

Bij monokristallijne cellen wordt vloeibare silicium gecontroleerd afgekoeld. Hierdoor ontstaat er silicium met kristal met een gelijkmatige structuur. Door deze gelijkmatige structuur, levert een monokristallijn paneel meer rendement op dan polykristallijn.

Download ons informatiepakket

Meer weten over het vermogen en rendement verschil tussen de verschillende panelen? Download ons informatiepakket. Hierin staat alles informatie over de soorten zonnepanelen die er op de markt zijn en de verwachte rendement. Zo ook informatie over panelen die tot wel 330 Wp kunnen behalen!

Nieuws

Peter Mulder start als CCO van Energy Experience Group

Lees meer

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Lees meer

Koolen Industries subsidiary Energy Experience Group acquires solar panel installation company NovaVolt

Lees meer

Koolen Industries' dochterbedrijf Energy Experience Group neemt zonnepaneel bedrijf NovaVolt over

Lees meer

Vacature Hoofd Order Management

Draait bij jou alles om de klant? Heb je leidinggevende ervaring binnen een resultaatgerichte organisatie? Dan zoeken wij jou!

Lees meer