BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

Subsidies voor zonnepanelen

De aanschaf van zonnepanelen is gezien het rendement en een schoner milieu heel aantrekkelijk. Om hiervan te profiteren is eerst een investering nodig. Om deze investering aantrekkelijker én gemakkelijk te maken bestaat er een aantal financieringsvoordelen voor zonnepanelen. Zo zijn er enkele subsidiemogelijkheden en kunt u de BTW terugkrijgen die over de zonnepanelen is betaald.

Duurzaamheidslening

In veel plaatsen zijn er vanuit de gemeente of provincie subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen. Dit kunnen zogeheten duurzaamheidsleningen zijn, vanuit het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn), waar u aanspraak op kunt doen bij het aanschaffen van zonnepanelen. Een duurzaamheidslening is een lening van minimaal € 2.500,- tot maximaal € 25.000,-. De hoogte van de lening is afhankelijk van de regeling van uw gemeente of provincie. Tot een bedrag van € 7.500,- geldt een looptijd van 10 jaar. Voor een hoger bedrag is de looptijd 15 jaar. Lees de belangrijkste voorwaarden van de duurzaamheidslening.

EnergieSubsidiewijzer

Vanuit de overheid is er één centrale plek gemaakt waar u kunt kijken of er bij u in de buurt subsidiemogelijkheden zijn. Bekijk de EnergieSubsidiewijzer.

Hoe werken subsidies als financieringsmogelijkheid

Het verschilt per soort subsidie aan welke eisen u moet voldoen. Er zijn subsidies die kijken naar een gehele zonnepanelen-installatie, maar ook subsidies die alleen gelden voor simpelere manieren van zonne-energie opwekken zoals een zonneboiler. Vaak geldt dat subsidies voor zonnepanelen samengaan met andere energiebesparende maatregelen. Zo kan een regel zijn dat maximaal 75% van het leenbedrag mag worden besteed aan zonnepanelen. De overige 25% moet dan besteed worden aan andere energiebesparende maatregelen zoals isolatie.

Maandlasten en rente bij subsidie op zonnepanelen

Voor elke subsidie geldt, het is een gunstige lening die u krijgt. Zo kunt u al gaan besparen op uw energierekening en een positieve bijdragen leveren aan het milieu, zonder dat u zelf lang hoeft te sparen. Afhankelijk van het te lenen bedrag lost u een bepaald bedrag per maand af voor de lening. Ook betaalt u rente over het geleende bedrag. Dit is vaak een vast rentetarief voor de gehele looptijd. In enkele gevallen komen huishoudens in aanmerking voor fiscale aftrekbaarheid van de rente. Dit kunt u nagaan bij de belastingdienst.

Collectiviteitskorting

Verder biedt BonGo Solar een flinke collectiviteitskorting aan bij afname van zonnepanelen in eenzelfde plaats. Zo kunt u dubbel profiteren van regionale voordelen. Wilt u als inwoners van een bepaalde gemeente, wijk, buurt of straat een collectief vormen, laat het ons weten!

Waarom zonnepanelen via BonGo Solar

  • Veel ervaring; in de afgelopen jaren duizenden zonnepanelensystemen geïnstalleerd
  • Beste merken zonnepanelen: top-segment AEG of voordeligere Suntech
  • Deskundig, persoonlijk advies. Telefonisch of in onze showroom, overdag of ’s avonds
  • Kennis- en sparringspartner voor financiering leningen
  • Mogelijkheid tot collectiviteitskorting

Vragen of meer informatie?

Wilt u meer weten over zonnepanelen of de financiering ervan, neem dan gerust contact met ons op. Bel 088 334 7640 of stuur ons een bericht via het contactformulier. U kunt ook gratis en vrijblijvend een informatiepakketje aanvragen.
Bent u benieuwd wat zonnepanelen op uw woning kosten? Vraag dan gratis vrijblijvende prijsopgave aan. Wij helpen u graag verder!

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Solar Magazine: Koolen Industries neemt Energy Experience Group inclusief BonGo Solar over: ‘Er is een consolidatieslag in de duurzame-energiesector op komst’.

Lees meer

Vacature Schouwer

Is jouw technische kennis goed onderlegd? Ben je ook instaat om dit om te zetten in een advies? Weet jij de weg in Nederland? Dan is de functie van Schouwer iets voor jou! SCHOUWER (40 uur per week)

Lees meer

Vacature Planner

Ben jij een je organisatie talent? Weet jij de weg te vinden door heel Nederland? Dan is de functie van Planner helemaal iets voor jou! Nieuwsgierig lees snel de verder PLANNER (40 uur per week)

Lees meer

Vacature medewerker operations

Werk jij klantgericht? Kun jij klanten een goede uitleg geven over de installatiewerkzaamheden van zonnepanelen? En ben je een kei in Administratie? Dan is de functie van medewerker operations de vacature voor jou. MEDEWERKER OPERATIONS (40 uur per week, 32/36 uur per week is bespreekbaar)

Lees meer

Vacature Servicemonteur

Ben jij niet bang voor hoogtes? Heb je kennis van elektra? Hou je van afwisselde werkzaamheden? Dan hebben wij  de functie voor jou! Vacature Servicemonteur (40 uur per week)

Lees meer