Subsidie

Is subsidie mogelijk voor een thuisbatterij?

Wil jij een thuisbatterij aanschaffen? Dan wil je waarschijnlijk wel weten of een subsidie mogelijk is. Voor veel duurzame oplossingen is een subsidie vaak een optie. Zo worden dit soort keuzes namelijk toegankelijker. Hoe zit dit met de thuisbatterij?

Over de thuisbatterij

De thuisbatterij is bedoeld om opgewekte zonne-energie op te slaan. Je kunt deze opgewekte zonne-energie gebruiken op momenten dat de zon niet schijnt, bijvoorbeeld in de avond. Zo hoef je op die momenten niet zelf stroom in te kopen. In plaats van energie terugleveren aan het stroomnet, gebruik je deze energie dus op andere momenten.

Is subsidie mogelijk voor een thuisbatterij?

In Nederland is nog geen subsidie voor een thuisbatterij beschikbaar. Toch zijn er wel steeds meer instanties die een subsidie bij een thuisbatterij willen. Het zou dus goed kunnen dat een subsidie voor de thuisbatterij er in de toekomst wel komt.

0% btw

Beschik je over een variabel energiecontract? In dat geval kun je profiteren van je thuisaccu door elektriciteit aan te schaffen wanneer de tarieven voordelig zijn. Mocht de elektriciteitsprijs echter stijgen, dan heb je de mogelijkheid om de opgeslagen energie te verkopen. Volgens de belastingdienst word je op deze manier beschouwd als een ondernemer, wat je de optie geeft om de betaalde btw terug te vorderen. Dit levert een extra besparing op je energiefactuur op.

Duurzaamheidslening

In sommige gemeentes is het mogelijk om een duurzaamheidslening aan te vragen. Vraag bij jouw gemeente naar de mogelijkheden.

Lees ook: Duurzaamheidslening voor thuisbatterij