BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

5 praktische tips om uw huis te verduurzamen

Bent u op zoek naar manieren om uw huis duurzamer te maken? Oftewel uw huis te ‘verduurzamen’? Wij geven een aantal praktische tips die bijdragen aan een beter milieu.

Tip 1. Stop het sluipverbruik in uw woning

Sommige apparaten – denk aan computers, televisies en stereo-installaties – gebruiken energie zonder dat we ze actief gebruiken. Zet deze apparaten daarom altijd uit in plaats van op stand-by en trek de stekkers eruit als u ze lang niet gebruikt. U kunt ook stekkerblokken aanschaffen met een aan/uit schakelaar zodat u met één druk op de knop meerdere apparaten kunt uitschakelen. Daarnaast is het slim alle gloeilampen te vervangen voor Ledlampen. Deze verbruiken veel minder energie en zijn dus beter voor het milieu.

Tip 2. Duurzaamheid draait om discipline

Een duurzamere wereld begint bij kleine aanpassingen. Zet de thermostaat standaard één graad lager dan u normaliter doet, draai de verwarming een uur voordat u naar bed gaat al uit en let op lampen die onnodig aan staan. Grote energiebesparingen doet u bijvoorbeeld door de droger minder te gebruiken, minder vaak in bad te gaan en kort te douchen.

Tip 3. Investeer en profiteer van zonnepanelen

De meest zuinige energie die er bestaat is zonne-energie. Door zonnepanelen op het dak te laten plaatsen wekt u uw eigen groene stroom op. Met deze investering bespaart u gegarandeerd op uw energierekening. Tevens verhoogt u de waarde van uw huis.  Bovendien draagt u voor langere tijd bij aan een beter milieu. Zonnepanelen gaan namelijk meer dan 25 jaar mee!

Tip 4. Schaf een warmtepompboiler aan

Nog meer uit de zon halen? Een warmtepompboiler is een aanvulling voor wie al zonnepanelen heeft, maar kan ook tegelijk met zonnepanelen worden aangeschaft. Een warmtepompboiler is aangesloten op de CV-ketel en maakt gebruik van omgevingslucht in de woning om water op te warmen. Hierdoor verbruikt u minder gas, wat gunstig is voor uw portemonnee en het milieu. Zonnepanelen kunnen aangesloten worden op de warmtepompboiler, zodat de elektriciteit op een groene manier wordt geleverd en de zon een deel van uw energierekening betaalt. Met zonnepanelen en een warmtepompboiler dus een lagere energierekening en een lagere gasrekening.

Tip 5. Isoleer uw woning

Wie in een nieuwbouwhuis woont hoeft vaak niet veel meer aan isolatie te doen. Woont u in een wat oudere woning? Dan kan het laten isoleren van het dak, de vloer en de spouwmuren helpen om energie te besparen en daarmee het milieu te helpen. Zelf kunt u ook aan de slag met verduurzamen door het plaatsen van tochtstrippen op deuren en radiatorfolie achter de verwarming.

Verduurzamen en besparen op uw energierekening?

Met zonnepanelen draagt u bij aan een beter milieu en zorgt u tegelijkertijd voor een lagere energierekening. De aanschafkosten van zonnepanelen zijn vaak gunstiger dan veel mensen denken, doordat de prijs in de afgelopen jaren flink is gedaald. Benieuwd naar zonnepanelen voor uw woning? U kunt bij ons gratis en vrijblijvend een advies & prijsopgave aanvragen.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Zonnepanelen-informatiepakket vernieuwd

6 mei 2019: Ons informatiepakket over zonnepanelen is vernieuwd. Hierin vindt u informatie over soorten zonnepanelen, omvormers, de werking van een zonnepanelen-systeem, opbrengst en het traject tot installatie.

Lees meer

1.750 zonnepanelen geplaatst bij Remeha in Apeldoorn

7 maart 2019: Hoe kun je als bedrijf in duurzaamheid zelf duurzamer worden? Remeha in Apeldoorn deed het door 1.750 zonnepanelen te laten plaatsen. Met trots uitgevoerd door BonGo Solar Projects B.V.

Lees meer

Word jij onze nieuwe collega?

7 februari 2019: BonGo Solar groeit snel. Daardoor hebben wij diverse vacatures. Zoals: teamleider Verkoop Binnendienst, verkoopadviseur, (online) marketeer, projectleider, werkvoorbereider en meerdere monteurs & elektriciens. Interesse?

Lees meer

Sneeuw op zonnepanelen, wat te doen?

24 januari 2019: Heb je zonnepanelen en vraag je je af of je de sneeuw het beste kunt verwijderen, of beter kunt laten liggen? En wil je weten wat de energie-opbrengst is bij sneeuw?

Lees meer

Vacature teamleider Verkoop Binnendienst

18 januari 2019: BonGo Solar groeit en daarom zijn wij op zoek naar een extra teamleider voor onze afdeling Sales in Apeldoorn. Samen met de andere teamleiders verricht je diverse werkzaamheden ten behoeve van het optimaal functioneren van ons verkoopteam. Meer informatie staat in onze vacaturetekst.

Lees meer