BonGoSolar zonnepanelen advies & offerte aanvragen, gratis en vrijblijvend

Bel mij voor advies

Ga terug

Wat is een omvormer?

De spanning die uw zonnestroom-installatie levert is in de meeste gevallen niet direct geschikt voor gebruik. Zonnepanelen worden daarom doorgaans gekoppeld aan het lichtnet, dat een constante wisselspanning van 230 volt levert. De zonnestroom vormt dus een aanvulling op de stroom uit het lichtnet en andersom.

Van gelijkspanning naar wisselspanning

Zonnepanelen leveren standaard ‘gelijkspanning’. Om op het lichtnet te worden aangesloten moet deze ‘gelijkspanning’ worden omgezet in een constante wisselspanning van 230 volt. Dit gebeurt in een omvormer. De omvormer zet de gelijkspanning eerst om in een sinusvormige wisselspanning. Deze wisselspanning wordt vervolgens getransformeerd naar een spanning die iets boven de lokale netspanning ligt. Dit om te zorgen dat de zonnestroom daadwerkelijk aan het net wordt ‘teruggeleverd’.

Installatie van de omvormer

De omvormer is dus een belangrijk onderdeel van een zonnepanelen-systeem. Hieronder staan drie zaken waar een installateur mee te maken krijgt:

Wat voor omvormer wordt er geplaatst?
Waar wordt de omvormer geplaatst?
Hoe wordt de omvormer aangesloten op het lichtnet (in de meterkast)

Onze installateurs zijn vakkundig en hebben al honderden uiteenlopende situaties meegemaakt, waarvoor ze altijd een oplossing vinden.

Meer informatie over omvormers?

Wilt u weten welke zonnepanelen en omvormer het beste passen bij uw situatie? Neem contact met ons op voor gratis en vrijblijvend advies. Onze adviseurs horen graag van uw situatie en wensen, zodat zij u een advies op maat kunnen geven.

    Neem gerust contact met ons op

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Koolen Industries subsidiary Energy Experience Group acquires solar panel installation company NovaVolt

Lees meer

Koolen Industries' dochterbedrijf Energy Experience Group neemt zonnepaneel bedrijf NovaVolt over

Lees meer

Vacature Hoofd Order Management

Draait bij jou alles om de klant? Heb je leidinggevende ervaring binnen een resultaatgerichte organisatie? Dan zoeken wij jou!

Lees meer

Vacature Administratief medewerker binnendienst

BonGo Solar groeit en daarom zijn wij op zoek naar een Administratief medewerker binnendienst voor onze afdeling Prospectmanagement in Apeldoorn.

Lees meer

Vacature Installatiemedewerker zonnepanelen
Onze organisatie groeit en daarom zijn wij op zoek naar meerdere Installatiemedewerkers zonnepanelen in Didam.

Lees meer