BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

Zonneboilers en warmtepompboilers

Zonneboiler_huis

Zonne-energie is de meest milieuvriendelijke en duurzame warmtebron die we kennen. Daardoor is het zeer interessant is om zonnepanelen te hebben. In het verleden heeft BonGo Solar ook zonneboilers verkocht. In de loop der tijd bleken zonnepanelen echter veel meer voordelen te hebben. Daarom adviseren wij nu om geen zonneboiler maar zonnepanelen aan te schaffen, eventueel in combinatie met een warmtepompboiler (ook wel warmtepomp genoemd). Hieronder leest u er meer over.

Warmtepompboiler goed alternatief voor zonneboiler

Een warmtepompboiler is een aanvulling voor wie al zonnepanelen heeft, maar kan ook tegelijk met zonnepanelen worden aangeschaft. Een warmtepomp is aangesloten op de CV-ketel en maakt gebruik van omgevingslucht in de woning om water op te warmen. Hierdoor verbruikt u minder gas, wat gunstig is voor uw portemonnee en het milieu. Zonnepanelen kunnen aangesloten worden op de warmtepompboiler, zodat de elektriciteit op een groene manier wordt geleverd en de zon een deel van uw energierekening betaalt. Met zonnepanelen en een warmtepomp heeft u dus een lagere energierekening en een lagere gasrekening. Gaat u voorlopig ‘niet van het gas af’, dan is een warmtepomp dus een optie. Het bedrijf Remeha verkoopt warmtepompen.

Nadelen zonneboiler en voordelen zonnepanelen

  • Zonneboilers zijn relatief duur. De investering ten opzichte van de bewezen besparing is veel minder interessant dan bij zonnepanelen.
  • Tijdens vakantieperioden wordt het warme water niet gebruikt, wat zonde is van de energie (in tegenstelling tot elektra).
  • Warm water heb je met name nodig in de herfst en winter, terwijl de zon dan een stuk minder schijnt.
  • Een zonneboiler heeft onderhoud nodig, zonnepanelen en ook een warmtepompboiler nagenoeg niet.

Toch interesse in een zonneboiler?

Heeft u ondanks bovengenoemde argumenten toch interesse in een zonneboiler, bekijk dan het onderstaande filmpje. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij Remeha, op hun pagina over zonneboilers.

Wij helpen u graag verder met zonnepanelen!

Met zonnepanelen bespaart u op uw energierekening. Met een warmtepomp kunt u ook op uw gasrekening besparen. Wilt u meer informatie over zonnepanelen, dan kunt u gratis en vrijblijvend ons informatiepakketje aanvragen.
Bent u benieuwd wat zonnepanelen op uw woning kosten? Vraag dan een gratis en vrijblijvende prijsopgave aan.
Heeft u verder nog vragen, neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Zonnepanelen-informatiepakket vernieuwd

6 mei 2019: Ons informatiepakket over zonnepanelen is vernieuwd. Hierin vindt u informatie over soorten zonnepanelen, omvormers, de werking van een zonnepanelen-systeem, opbrengst en het traject tot installatie.

Lees meer

1.750 zonnepanelen geplaatst bij Remeha in Apeldoorn

7 maart 2019: Hoe kun je als bedrijf in duurzaamheid zelf duurzamer worden? Remeha in Apeldoorn deed het door 1.750 zonnepanelen te laten plaatsen. Met trots uitgevoerd door BonGo Solar Projects B.V.

Lees meer

Word jij onze nieuwe collega?

7 februari 2019: BonGo Solar groeit snel. Daardoor hebben wij diverse vacatures. Zoals: teamleider Verkoop Binnendienst, verkoopadviseur, (online) marketeer, projectleider, werkvoorbereider en meerdere monteurs & elektriciens. Interesse?

Lees meer

Sneeuw op zonnepanelen, wat te doen?

24 januari 2019: Heb je zonnepanelen en vraag je je af of je de sneeuw het beste kunt verwijderen, of beter kunt laten liggen? En wil je weten wat de energie-opbrengst is bij sneeuw?

Lees meer

Vacature teamleider Verkoop Binnendienst

18 januari 2019: BonGo Solar groeit en daarom zijn wij op zoek naar een extra teamleider voor onze afdeling Sales in Apeldoorn. Samen met de andere teamleiders verricht je diverse werkzaamheden ten behoeve van het optimaal functioneren van ons verkoopteam. Meer informatie staat in onze vacaturetekst.

Lees meer