BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

Zonnepanelen en duurzaamheid

Hoe kan ik mijn huis verduurzamen met zonnepanelen?

Duurzaam is de trend en veel Nederlanders zijn dan ook op zoek naar manieren om hun huis te verduurzamen. Zonnepanelen zijn een groene én rendabele manier om uw huis voor de lange termijn duurzamer te maken. Met zonnepanelen voorziet u uw eigen huis van groene energie op en dat ziet u terug op de meterkast en energierekening. De experts van BonGo Solar geven antwoord op de meest-gestelde vragen over duurzaamheid, groene energie en zonnepanelen.

Waarom is zonne-energie beter voor het milieu?

Zonne-energie is de meest groene, schone en duurzame energie die er bestaat. Het grootste deel van de energie die we in Nederland gebruiken wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas en kolen. Bij de verwerking van deze brandstoffen komt C02 vrij en daarom dragen ze sterk bij aan klimaatverandering en milieuvervuiling. Daarnaast raken de bronnen om deze stoffen te winnen uitgeput en moeten we ze daarom importeren uit het buitenland. De verscheping hiervan gaat ook weer ten koste van het milieu. Niet zo gek dat veel particulieren en bedrijven manieren zoeken om hun energie lokaal en duurzaam te winnen met zonnepanelen.

Waarom zijn zonnepanelen duurzaam?

Zonnepanelen maken geen gebruik van brandstoffen en vervuilen de lucht dus niet door het uitstoten van deze stoffen. Daarnaast maken zonnepanelen geen gebruik van andere milieuvriendelijke en duurzame energiebronnen als biomassa of water en wordt er dus niets aangetast of opgebruikt. De enige nodige factor is de zon, en zo lang deze regelmatig blijft schijnen doen zonnepanelen hun werk. Door middel van zonnecellen wordt er direct stroom gemaakt van de energie van de zon en wordt er niets verspild. Zonnepanelen behoeven bijna geen onderhoud, wat ook weer bijdraagt aan de duurzaamheid ervan. Hier vindt u meer informatie over de duurzame zonne-energie producten van BonGo Solar.

Hoeveel duurzame energie komt er uit zonnepanelen?

Het is mogelijk om de volledige energie van een huishouden uit zonnepanelen op te wekken. Wanneer er meer groene energie wordt opgewekt dan gebruikt kunt u het overschot terug leveren aan het stroomnet. Er wordt dus geen energie verspild. Een huishouden gebruikt gemiddeld 3.500 kWh aan energie, wat inhoudt dat er zo’n 16 panelen nodig zijn om dit op te wekken. Natuurlijk is de ligging van de panelen van invloed, een dak op het zuiden levert meer energie op dan een noordelijk dak.

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Zonnepanelen gaan meer dan 25 jaar mee. BonGo Solar biedt garantie dat de zonnepanelen na 25 jaar nog steeds 80% opbrengen ten opzichte van voorgaande jaren. Dit maakt de investering duurzaam voor de lange termijn. Het is mogelijk de zonnepanelen mee te verhuizen naar een nieuwe woning, maar vergeet niet dat uw woningwaarde stijgt doordat u gekozen heeft voor zonnepanelen.

Wat is een duurzaamheidslening?

Gemeenten en provincies dragen graag bij aan verduurzaming en bieden daarom vaak een duurzaamheidslening aan inwoners die hun huis willen verduurzamen. Met de duurzaamheidslening kunt u energiebesparende maatregelen doorvoeren aan uw woning zonder dat u eigen spaargeld moet aanspreken. Lees hier meer over de duurzaamheidslening en ontdek waarom een duurzaamheidslening loont.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Peter Mulder start als CCO van Energy Experience Group

Lees meer

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Lees meer

Koolen Industries subsidiary Energy Experience Group acquires solar panel installation company NovaVolt

Lees meer

Koolen Industries' dochterbedrijf Energy Experience Group neemt zonnepaneel bedrijf NovaVolt over

Lees meer

Vacature Hoofd Order Management

Draait bij jou alles om de klant? Heb je leidinggevende ervaring binnen een resultaatgerichte organisatie? Dan zoeken wij jou!

Lees meer