BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

Ga terug

Zonnepanelen op een plat dak

Zonnepanelen plaatsen op een plat dak is goed mogelijk, net als zonnepanelen op een schuin dak. Door het meegeven van een hellingshoek bij plaatsen kunnen we het beste rendement genereren en belasten we het dak minder. Zonnepanelen op een plat dak zorgt al gauw voor een belasting van 100kg per m². Dit is de windbelasting. Deze windbelasting brengen we terug door de panelen een scherpe hellingshoek te geven. Met een hellingshoek van 35° graden gericht naar het zuiden vangen de panelen ook het meeste zonlicht op.

Hieronder ziet u een overzicht van rendementsverlies bij hellingshoeken anders dan 35 graden.

30° graden hellingshoek1% rendement verlies
25° graden hellingshoek2% rendement verlies
20° graden hellingshoek3% rendement verlies
15° graden hellingshoek4% rendement verlies

Zonnepanelen richting

Er zijn verschillende richtingen waar zonnepanelen naartoe kunnen wijzen. Gericht op het zuiden leveren de zonnepanelen de meeste opbrengst. Maar om meer ruimte te maken voor meer zonnepanelen worden ze soms ook in andere richtingen geplaatst, afhankelijk van de geschiktheid van het dak en de beschikbare ruimte. Hieronder ziet een overzicht van de liggingen en het rendement.

Zuiden100% rendement
Zuid-oosten90% rendement
Zuid-westen90% rendement
Westen80% rendement
Oosten80% rendement

 

De afstanden tussen zonnepanelen bepaalt hoeveel panelen er geplaatst kunnen worden op een plat dak. De afstand wordt bepaalt aan de hand van de hellingshoek, afmeting zonnepanelen en grootte van het dak. Bereken uw zonnepanelensysteem gemakkelijk met de berekentool.

Kom meer te weten

Wilt u zonnepanelen laten plaatsen door een expert? Vraag ons gratis informatiepakket aan of vraag vrijblijvend een offerte op maat.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Solar Magazine: Koolen Industries neemt Energy Experience Group inclusief BonGo Solar over: ‘Er is een consolidatieslag in de duurzame-energiesector op komst’.

Lees meer

Vacature Schouwer

Is jouw technische kennis goed onderlegd? Ben je ook instaat om dit om te zetten in een advies? Weet jij de weg in Nederland? Dan is de functie van Schouwer iets voor jou! SCHOUWER (40 uur per week)

Lees meer

Vacature Planner

Ben jij een je organisatie talent? Weet jij de weg te vinden door heel Nederland? Dan is de functie van Planner helemaal iets voor jou! Nieuwsgierig lees snel de verder PLANNER (40 uur per week)

Lees meer

Vacature medewerker operations

Werk jij klantgericht? Kun jij klanten een goede uitleg geven over de installatiewerkzaamheden van zonnepanelen? En ben je een kei in Administratie? Dan is de functie van medewerker operations de vacature voor jou. MEDEWERKER OPERATIONS (40 uur per week, 32/36 uur per week is bespreekbaar)

Lees meer

Vacature Servicemonteur

Ben jij niet bang voor hoogtes? Heb je kennis van elektra? Hou je van afwisselde werkzaamheden? Dan hebben wij  de functie voor jou! Vacature Servicemonteur (40 uur per week)

Lees meer