BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

Ga terug

Zonnepanelen op een plat dak

Zonnepanelen plaatsen op een plat dak is goed mogelijk, net als zonnepanelen op een schuin dak. Door het meegeven van een hellingshoek bij plaatsen kunnen we het beste rendement genereren en belasten we het dak minder. Zonnepanelen op een plat dak zorgt al gauw voor een belasting van 100kg per m². Dit is de windbelasting. Deze windbelasting brengen we terug door de panelen een scherpe hellingshoek te geven. Met een hellingshoek van 35° graden gericht naar het zuiden vangen de panelen ook het meeste zonlicht op.

Hieronder ziet u een overzicht van rendementsverlies bij hellingshoeken anders dan 35 graden.

30° graden hellingshoek1% rendement verlies
25° graden hellingshoek2% rendement verlies
20° graden hellingshoek3% rendement verlies
15° graden hellingshoek4% rendement verlies

Zonnepanelen richting

Er zijn verschillende richtingen waar zonnepanelen naartoe kunnen wijzen. Gericht op het zuiden leveren de zonnepanelen de meeste opbrengst. Maar om meer ruimte te maken voor meer zonnepanelen worden ze soms ook in andere richtingen geplaatst, afhankelijk van de geschiktheid van het dak en de beschikbare ruimte. Hieronder ziet een overzicht van de liggingen en het rendement.

Zuiden100% rendement
Zuid-oosten90% rendement
Zuid-westen90% rendement
Westen80% rendement
Oosten80% rendement

 

De afstanden tussen zonnepanelen bepaalt hoeveel panelen er geplaatst kunnen worden op een plat dak. De afstand wordt bepaalt aan de hand van de hellingshoek, afmeting zonnepanelen en grootte van het dak. Bereken uw zonnepanelensysteem gemakkelijk met de berekentool.

Kom meer te weten

Wilt u zonnepanelen laten plaatsen door een expert? Vraag ons gratis informatiepakket aan of vraag vrijblijvend een offerte op maat.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Zonnepanelen-informatiepakket vernieuwd

6 mei 2019: Ons informatiepakket over zonnepanelen is vernieuwd. Hierin vindt u informatie over soorten zonnepanelen, omvormers, de werking van een zonnepanelen-systeem, opbrengst en het traject tot installatie.

Lees meer

1.750 zonnepanelen geplaatst bij Remeha in Apeldoorn

7 maart 2019: Hoe kun je als bedrijf in duurzaamheid zelf duurzamer worden? Remeha in Apeldoorn deed het door 1.750 zonnepanelen te laten plaatsen. Met trots uitgevoerd door BonGo Solar Projects B.V.

Lees meer

Word jij onze nieuwe collega?

7 februari 2019: BonGo Solar groeit snel. Daardoor hebben wij diverse vacatures. Zoals: teamleider Verkoop Binnendienst, verkoopadviseur, (online) marketeer, projectleider, werkvoorbereider en meerdere monteurs & elektriciens. Interesse?

Lees meer

Sneeuw op zonnepanelen, wat te doen?

24 januari 2019: Heb je zonnepanelen en vraag je je af of je de sneeuw het beste kunt verwijderen, of beter kunt laten liggen? En wil je weten wat de energie-opbrengst is bij sneeuw?

Lees meer

Vacature teamleider Verkoop Binnendienst

18 januari 2019: BonGo Solar groeit en daarom zijn wij op zoek naar een extra teamleider voor onze afdeling Sales in Apeldoorn. Samen met de andere teamleiders verricht je diverse werkzaamheden ten behoeve van het optimaal functioneren van ons verkoopteam. Meer informatie staat in onze vacaturetekst.

Lees meer