BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

Ga terug

Zonnepanelen op een plat dak

Zonnepanelen plaatsen op een plat dak is goed mogelijk, net als zonnepanelen op een schuin dak. Door het meegeven van een hellingshoek bij plaatsen kunnen we het beste rendement genereren en belasten we het dak minder. Zonnepanelen op een plat dak zorgt al gauw voor een belasting van 100kg per m². Dit is de windbelasting. Deze windbelasting brengen we terug door de panelen een scherpe hellingshoek te geven. Met een hellingshoek van 35° graden gericht naar het zuiden vangen de panelen ook het meeste zonlicht op.

Hieronder ziet u een overzicht van rendementsverlies bij hellingshoeken anders dan 35 graden.

30° graden hellingshoek1% rendement verlies
25° graden hellingshoek2% rendement verlies
20° graden hellingshoek3% rendement verlies
15° graden hellingshoek4% rendement verlies

Zonnepanelen richting

Er zijn verschillende richtingen waar zonnepanelen naartoe kunnen wijzen. Gericht op het zuiden leveren de zonnepanelen de meeste opbrengst. Maar om meer ruimte te maken voor meer zonnepanelen worden ze soms ook in andere richtingen geplaatst, afhankelijk van de geschiktheid van het dak en de beschikbare ruimte. Hieronder ziet een overzicht van de liggingen en het rendement.

Zuiden100% rendement
Zuid-oosten90% rendement
Zuid-westen90% rendement
Westen80% rendement
Oosten80% rendement

 

De afstanden tussen zonnepanelen bepaalt hoeveel panelen er geplaatst kunnen worden op een plat dak. De afstand wordt bepaalt aan de hand van de hellingshoek, afmeting zonnepanelen en grootte van het dak. Bereken uw zonnepanelensysteem gemakkelijk met de berekentool.

Kom meer te weten

Wilt u zonnepanelen laten plaatsen door een expert? Vraag ons gratis informatiepakket aan of vraag vrijblijvend een offerte op maat.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Zonnepanelen en brandgevaar: hoe zit dat?

22 november 2018: Dit jaar werden meerdere branden door zonnepanelen gemeld. Reden voor paniek? Wat ons betreft niet, want bij BonGo Solar hebben we nog nooit met brandende zonnepanelen te maken gehad. In dit artikel leggen we uit waardoor dat komt, welke panelen brandgevaarlijk kunnen zijn en waar u op moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen.

Lees meer

10 landelijke installateurs vergeleken… BonGo Solar de beste!

15 november 2018: De onafhankelijke website Zonnepaneelwijzer heeft onderzoek gedaan naar 10 grote landelijk opererende installateurs. De installateurs van BonGo Solar komen er als beste uit!

Lees meer

SGZE: Stichting Garantiefonds ZonneEnergie

BonGo Solar is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie. Lees hier alles over de voordelen van zonnepanelen met SGZE-certificaat

Lees meer

U hoeft pas te betalen bij oplevering!

Alleen bij ons: geen aanbetaling bij de aanschaf van uw zonnepanelen

Lees meer

Voordelig aan de zonnepanelen in Montferland

Wist u dat het nemen van zonnepanelen in Montferland nog nooit zo voordelig was?

Lees meer
 20171231