BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

Ga terug

Zonnepanelen voor een schuin dak

Anders dan bij een plat dak heeft u bij een schuin dak weinig keus voor de hellingshoek. Maar schuine daken zijn net zo goed geschikt voor zonnepanelen als platte daken. Er bestaan systemen om ook de hellingshoek op een schuin dak aan te passen, maar in de praktijk blijkt dat de meerkosten in verhouding tot de extra opbrengst niet tegen elkaar opwegen.

Bij een schuin dak is het rendement optimaal bij een hellingshoek van 38° graden liggend naar het zuiden toe. Hieronder de rendementsverwachting per ligging van de zonnepanelen.

ZuidenMaximale rendement
Westen85% rendement
Oosten85% rendement
Noorden60% rendement

 

De ideale hellingshoek is rond de 38 graden  met een ligging pal op het zuiden. Echter ook een ligging naar het oosten, met een hellingshoek van 40 graden levert substantieel rendement.

In een ideale situatie levert de installatie rond de 850 kWh per jaar bij een vermogen van 1.000 Watt Piek. Pal oost met een hellingshoek van 30 graden levert nog steeds ruim 700 kWh per 1.000 Watt Piek geïnstalleerd vermogen.

Opstelling van zonnepanelen schuin dak

Schuine daken hebben vaak dakpannen op het dak. Om zonnepanelen te plaatsen wordt er gebruik gemaakt van dakhaken. Hieraan worden de rails gemonteerd waaraan de zonnepanelen worden bevestigd. Onze experts zorgen voor de beste montagesystemen. Bij een schuin dak is het ook belangrijk dat er voldoende ruimte tussen de zonnepanelen blijft voor de wind. Dit is noodzakelijk, omdat de wind zorgt voor afkoeling waardoor de tempratuur niet oploopt. Met de juiste montage en aantal dakhaken voorkomt u ook lekkage op het dak.

Grootte zonnepanelen

Een zonnepaneel is 1,65 meter lang en 1 meter breed. Bij een schuin dak is er minimaal 1,6 m2 per zonnepaneel nodig.

SMA Solarchecker app

Om u nog beter van dienst te zijn kunt u gebruik maken van de SMA Solarcheck app. Leg uw telefoon op het dak en de app vertelt u exact wat de opbrengst kan zijn op uw dak per 1.000 watt Piel geïnstalleerd vermogen.

Meer informatie?

Heeft u een schuin dak en wilt u zonnepanelen laten installeren? Onze experts geven u graag advies op maat. Wilt u een prijsindicatie? Dat kan via een vrijblijvende offerte.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Solar Magazine: Koolen Industries neemt Energy Experience Group inclusief BonGo Solar over: ‘Er is een consolidatieslag in de duurzame-energiesector op komst’.

Lees meer

Vacature Schouwer

Is jouw technische kennis goed onderlegd? Ben je ook instaat om dit om te zetten in een advies? Weet jij de weg in Nederland? Dan is de functie van Schouwer iets voor jou! SCHOUWER (40 uur per week)

Lees meer

Vacature Planner

Ben jij een je organisatie talent? Weet jij de weg te vinden door heel Nederland? Dan is de functie van Planner helemaal iets voor jou! Nieuwsgierig lees snel de verder PLANNER (40 uur per week)

Lees meer

Vacature medewerker operations

Werk jij klantgericht? Kun jij klanten een goede uitleg geven over de installatiewerkzaamheden van zonnepanelen? En ben je een kei in Administratie? Dan is de functie van medewerker operations de vacature voor jou. MEDEWERKER OPERATIONS (40 uur per week, 32/36 uur per week is bespreekbaar)

Lees meer

Vacature Servicemonteur

Ben jij niet bang voor hoogtes? Heb je kennis van elektra? Hou je van afwisselde werkzaamheden? Dan hebben wij  de functie voor jou! Vacature Servicemonteur (40 uur per week)

Lees meer