BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

Ga terug

Zonnepanelen voor een schuin dak

Anders dan bij een plat dak heeft u bij een schuin dak weinig keus voor de hellingshoek. Maar schuine daken zijn net zo goed geschikt voor zonnepanelen als platte daken. Er bestaan systemen om ook de hellingshoek op een schuin dak aan te passen, maar in de praktijk blijkt dat de meerkosten in verhouding tot de extra opbrengst niet tegen elkaar opwegen.

Bij een schuin dak is het rendement optimaal bij een hellingshoek van 38° graden liggend naar het zuiden toe. Hieronder de rendementsverwachting per ligging van de zonnepanelen.

ZuidenMaximale rendement
Westen85% rendement
Oosten85% rendement
Noorden60% rendement

 

De ideale hellingshoek is rond de 38 graden  met een ligging pal op het zuiden. Echter ook een ligging naar het oosten, met een hellingshoek van 40 graden levert substantieel rendement.

In een ideale situatie levert de installatie rond de 850 kWh per jaar bij een vermogen van 1.000 Watt Piek. Pal oost met een hellingshoek van 30 graden levert nog steeds ruim 700 kWh per 1.000 Watt Piek geïnstalleerd vermogen.

Opstelling van zonnepanelen schuin dak

Schuine daken hebben vaak dakpannen op het dak. Om zonnepanelen te plaatsen wordt er gebruik gemaakt van dakhaken. Hieraan worden de rails gemonteerd waaraan de zonnepanelen worden bevestigd. Onze experts zorgen voor de beste montagesystemen. Bij een schuin dak is het ook belangrijk dat er voldoende ruimte tussen de zonnepanelen blijft voor de wind. Dit is noodzakelijk, omdat de wind zorgt voor afkoeling waardoor de tempratuur niet oploopt. Met de juiste montage en aantal dakhaken voorkomt u lekkage op het dak.

Grootte zonnepanelen

Een zonnepaneel is 1,6 meter lang en 1 meter breed. Bij een schuine dak is er minimaal 1,6 m2 per zonnepaneel nodig.

SMA Solarchecker app

Om u nog beter van dienst te zijn kunt u gebruik maken van de SMA Solarcheck app. Leg uw telefoon op het dak en de app vertelt u exact wat de opbrengst kan zijn op uw dak per 1.000 watt Piel geïnstalleerd vermogen.

Meer informatie?

Heeft u een schuin dak en wilt u zonnepanelen laten installeren? Onze experts geven u graag advies op maat. Wilt u een prijsindicatie? Dat kan via een vrijblijvende offerte.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Zonnepanelen-informatiepakket vernieuwd

6 mei 2019: Ons informatiepakket over zonnepanelen is vernieuwd. Hierin vindt u informatie over soorten zonnepanelen, omvormers, de werking van een zonnepanelen-systeem, opbrengst en het traject tot installatie.

Lees meer

1.750 zonnepanelen geplaatst bij Remeha in Apeldoorn

7 maart 2019: Hoe kun je als bedrijf in duurzaamheid zelf duurzamer worden? Remeha in Apeldoorn deed het door 1.750 zonnepanelen te laten plaatsen. Met trots uitgevoerd door BonGo Solar Projects B.V.

Lees meer

Word jij onze nieuwe collega?

7 februari 2019: BonGo Solar groeit snel. Daardoor hebben wij diverse vacatures. Zoals: teamleider Verkoop Binnendienst, verkoopadviseur, (online) marketeer, projectleider, werkvoorbereider en meerdere monteurs & elektriciens. Interesse?

Lees meer

Sneeuw op zonnepanelen, wat te doen?

24 januari 2019: Heb je zonnepanelen en vraag je je af of je de sneeuw het beste kunt verwijderen, of beter kunt laten liggen? En wil je weten wat de energie-opbrengst is bij sneeuw?

Lees meer

Vacature teamleider Verkoop Binnendienst

18 januari 2019: BonGo Solar groeit en daarom zijn wij op zoek naar een extra teamleider voor onze afdeling Sales in Apeldoorn. Samen met de andere teamleiders verricht je diverse werkzaamheden ten behoeve van het optimaal functioneren van ons verkoopteam. Meer informatie staat in onze vacaturetekst.

Lees meer