BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

Ga terug

Zonnepanelen voor een schuin dak

Anders dan bij een plat dak heeft u bij een schuin dak weinig keus voor de hellingshoek. Maar schuine daken zijn net zo goed geschikt voor zonnepanelen als platte daken. Er bestaan systemen om ook de hellingshoek op een schuin dak aan te passen, maar in de praktijk blijkt dat de meerkosten in verhouding tot de extra opbrengst niet tegen elkaar opwegen.

Bij een schuin dak is het rendement optimaal bij een hellingshoek van 38° graden liggend naar het zuiden toe. Hieronder de rendementsverwachting per ligging van de zonnepanelen.

ZuidenMaximale rendement
Westen85% rendement
Oosten85% rendement
Noorden60% rendement

 

De ideale hellingshoek is rond de 38 graden  met een ligging pal op het zuiden. Echter ook een ligging naar het oosten, met een hellingshoek van 40 graden levert substantieel rendement.

In een ideale situatie levert de installatie rond de 850 kWh per jaar bij een vermogen van 1.000 Watt Piek. Pal oost met een hellingshoek van 30 graden levert nog steeds ruim 700 kWh per 1.000 Watt Piek geïnstalleerd vermogen.

Opstelling van zonnepanelen schuin dak

Schuine daken hebben vaak dakpannen op het dak. Om zonnepanelen te plaatsen wordt er gebruik gemaakt van dakhaken. Hieraan worden de rails gemonteerd waaraan de zonnepanelen worden bevestigd. Onze experts zorgen voor de beste montagesystemen. Bij een schuin dak is het ook belangrijk dat er voldoende ruimte tussen de zonnepanelen blijft voor de wind. Dit is noodzakelijk, omdat de wind zorgt voor afkoeling waardoor de tempratuur niet oploopt. Met de juiste montage en aantal dakhaken voorkomt u ook lekkage op het dak.

Grootte zonnepanelen

Een zonnepaneel is 1,65 meter lang en 1 meter breed. Bij een schuin dak is er minimaal 1,6 m2 per zonnepaneel nodig.

SMA Solarchecker app

Om u nog beter van dienst te zijn kunt u gebruik maken van de SMA Solarcheck app. Leg uw telefoon op het dak en de app vertelt u exact wat de opbrengst kan zijn op uw dak per 1.000 watt Piel geïnstalleerd vermogen.

Meer informatie?

Heeft u een schuin dak en wilt u zonnepanelen laten installeren? Onze experts geven u graag advies op maat. Wilt u een prijsindicatie? Dat kan via een vrijblijvende offerte.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Peter Mulder start als CCO van Energy Experience Group

Lees meer

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Lees meer

Koolen Industries subsidiary Energy Experience Group acquires solar panel installation company NovaVolt

Lees meer

Koolen Industries' dochterbedrijf Energy Experience Group neemt zonnepaneel bedrijf NovaVolt over

Lees meer

Vacature Hoofd Order Management

Draait bij jou alles om de klant? Heb je leidinggevende ervaring binnen een resultaatgerichte organisatie? Dan zoeken wij jou!

Lees meer