Bel mij voor advies

Ga terug

Type zonnepanelen

In de markt worden diverse type panelen aangeboden; polykristallijn, monokristallijn en glas-glas panelen. Klanten kiezen voornamelijk voor monokristallijn panelen indien dit esthetisch beter uit komt. Hoe worden deze verschillende panelen nou eigenlijk gemaakt? Hieronder leggen wij u in een simpele video uit wat het verschil is tussen een kristallijn zonnepaneel en een dunne film zonnepaneel.

Polykristallijn zonnepanelen

Vloeibaar silicium wordt in een vierkante gietvorm gegoten. Door geleidelijke afkoeling ontstaat vast silicium dat uit meerdere kristallen bestaat. De donkere plekken zijn ongestructureerde smeltplekken tussen de verschillende kristallen. Het blok wordt in dunne plakken gezaagd. Het productieproces is eenvoudiger en goedkoper dan dat van monokristallijn silicium. Door de minder gelijkmatige structuur van de atomen is het maximale rendement van polykristallijn cellen lager dan van monokristallijn cellen. De cellen zijn vierkant en de kristallen zien eruit als scherven. De cellen hebben een blauwe of zwarte kleur.

Onze merken met polykristallijne zonnepanelen;

Monokristallijn zonnepanelen

Door vloeibaar silicium gecontroleerd af te laten koelen ontstaat een kristal met een gelijkmatige structuur. Een cilinder met een kristal wordt in het vloeibare silicium gedoopt, waarna het silicium zich naar dit kristal vormt. Dit kristal wordt in dunne plakken gezaagd. Voor deze productiemethode is veel energie nodig.

Onze merken met polykristallijne zonnepanelen

 

Download extra informatie

Meer weten over het vermogen en rendement verschil tussen de verschillende panelen? Download ons informatiepakket. Hierin staat alle informatie over de soorten zonnepanelen die er op de markt zijn en de verwachte rendement.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

SGZE: Stichting Garantiefonds ZonneEnergie

BonGo Solar is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie. Lees hier alles over de voordelen van zonnepanelen met SGZE-certificaat

Lees meer

U hoeft pas te betalen bij oplevering!

Alleen bij ons: geen aanbetaling bij de aanschaf van uw zonnepanelen

Lees meer

Voordelig aan de zonnepanelen in Montferland

Wist u dat het nemen van zonnepanelen in Montferland nog nooit zo voordelig was?

Lees meer

AEG Glas-Glas zonnepanelen

Nu nieuw in ons assortiment zijn de Glas-Glas zonnepanelen van AEG.

Lees meer

Gratis zonnepanelensysteem

Onder alle showroomgasten van de heropening van onze showroom hebben wij een gratis zonnepanelensysteem verloot!

Lees meer
 20171231