BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen, gratis en vrijblijvend

Bel mij voor advies

Ga terug

Type zonnepanelen

In de markt worden diverse type zonnepanelen aangeboden: polykristallijne, monokristallijne panelen. Klanten kiezen voornamelijk voor monokristallijne panelen als dat esthetisch beter uitkomt en deze panelen een hogere opbrengst genereren dan polykristallijne.

Polykristallijne cellen

Vloeibaar silicium wordt in een vierkante gietvorm gegoten. Door geleidelijke afkoeling ontstaat vast silicium dat uit meerdere kristallen bestaat. De donkere plekken zijn ongestructureerde smeltplekken tussen de verschillende kristallen. Het blok wordt in dunne plakken gezaagd en gebruikt voor zonnepanelen.

Het productieproces is eenvoudiger en goedkoper dan dat van monokristallijn silicium. Door de minder gelijkmatige structuur van de atomen is het maximale rendement van polykristallijne cellen lager dan van monokristallijne cellen. De cellen zijn vierkant en de kristallen zien eruit als scherven. De cellen hebben een blauwe kleur. Daarom worden deze panelen veel ingezet op platte daken en op platte dakoppervlakten waar veel ruimte beschikbaar is.

Polykristallijne zonnepanelen bij BonGo Solar

In ons assortiment bieden wij polykristallijne panelen van AEG (285 Wp) en van Suntech Solar (295 Wp).

Doordat het productieproces van polykristallijne zonnepanelen minder tijd kost dan het productieproces van monokristallijne zonnepanelen, zijn de polykristallijne zonnepanelen lager in prijs.

Glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen zijn een speciale uitvoering van polykristallijne panelen. Wij bieden 300 Wp glas-glas panelen van AEG. De voordelen van glas-glas zonnepanelen ten opzichte van andere panelen zijn:
• Grootste belastbaarheid van mechanische invloeden van buitenaf
• Grote resistentie tegen weersinvloeden, o.a. beter bestand tegen hagel
• Betere bescherming tegen prestatievermindering.

Monokristallijne cellen

Door vloeibaar silicium gecontroleerd af te laten koelen ontstaat een kristal met een gelijkmatige structuur. Een cilinder met een kristal wordt in het vloeibare silicium gedoopt, waarna het silicium  zich naar dit kristal vormt. Dit kristal wordt in dunne plakken gezaagd. Voor deze productiemethode is veel energie nodig.

Door de gelijkmatige structuur van de atomen is het rendement van monosilicium cellen het
hoogste onder de silicium-zonnecellen. Cellen van monosilicium zijn rond, of vierkant met
afgeronde hoeken. De cellen hebben een egale kleur, donkerblauw/zwart. Cellen van dit type zijn
duurder dan de andere, polykristallijne silicium zonnecellen, maar bieden ook een beter rendement.

Monokristallijne zonnepanelen bij BonGo Solar

In ons assortiment bieden wij verschillende monokristallijne zonnepanelen (275-365 Wp) van de merken AEG, Suntech en LG. Alle monokristallijne AEG-panelen die BonGo Solar levert, zijn voorzien van een PERC-coating. Door deze coating vindt een hogere absorptie van licht plaats, kan extra rendement behaald worden en worden de prestaties van het zonnepaneel verbeterd. Het zonnepaneel levert door de gebruikte technologie ook goede prestaties bij wisselend licht en bewolking. Hierdoor wordt het rendement van de zonne-installatie verhoogd.

Dunne film zonnepanelen

Dunne film panelen worden ook wel ‘thin film’ zonnepanelen genoemd. Ze worden gemaakt van onder andere cadmium telluride (CdTe). In vergelijking met poly- of monokristallijne zonnepanelen zijn ze dunner en hebben ze een fraaier uiterlijk. CdTe-zonnepanelen zijn lichtgevoeliger dan poly- of monokristallijne panelen. Ze zouden ook goed produceren bij minder goede lichtomstandigheden, zoals schaduw, mist en schemering, maar dat is niet bewezen. De kosten van deze panelen zijn meestal hoger dan van andere soorten panelen.

Hieronder leggen wij u in een simpele video uit wat het verschil is tussen een kristallijn  zonnepaneel en een dunne film zonnepaneel.

Meer informatie?

Wilt u weten welke panelen het beste passen bij uw situatie en wensen? Vraag dan kosteloos en vrijblijvend een advies & prijsopgave aan.
Wilt u meer weten over typen zonnepanelen en het vermogen en rendement van de verschillende zonnepanelen? Vraag dan ons informatiepakketje aan:

 

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Zonnepanelen-informatiepakket vernieuwd

6 mei 2019: Ons informatiepakket over zonnepanelen is vernieuwd. Hierin vindt u informatie over soorten zonnepanelen, omvormers, de werking van een zonnepanelen-systeem, opbrengst en het traject tot installatie.

Lees meer

1.750 zonnepanelen geplaatst bij Remeha in Apeldoorn

7 maart 2019: Hoe kun je als bedrijf in duurzaamheid zelf duurzamer worden? Remeha in Apeldoorn deed het door 1.750 zonnepanelen te laten plaatsen. Met trots uitgevoerd door BonGo Solar Projects B.V.

Lees meer

Word jij onze nieuwe collega?

7 februari 2019: BonGo Solar groeit snel. Daardoor hebben wij diverse vacatures. Zoals: teamleider Verkoop Binnendienst, verkoopadviseur, (online) marketeer, projectleider, werkvoorbereider en meerdere monteurs & elektriciens. Interesse?

Lees meer

Sneeuw op zonnepanelen, wat te doen?

24 januari 2019: Heb je zonnepanelen en vraag je je af of je de sneeuw het beste kunt verwijderen, of beter kunt laten liggen? En wil je weten wat de energie-opbrengst is bij sneeuw?

Lees meer

Vacature teamleider Verkoop Binnendienst

18 januari 2019: BonGo Solar groeit en daarom zijn wij op zoek naar een extra teamleider voor onze afdeling Sales in Apeldoorn. Samen met de andere teamleiders verricht je diverse werkzaamheden ten behoeve van het optimaal functioneren van ons verkoopteam. Meer informatie staat in onze vacaturetekst.

Lees meer