BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen, gratis en vrijblijvend

Bel mij voor advies

Ga terug

Wat zijn zonnepanelen?

Een zonnepaneel of PV-paneel (van het Engelse ‘Photo-Voltaic’) is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit dat op duurzame wijze is verkregen. Fotovoltaïsche zonnepanelen benutten zonlicht of daglicht om gelijkstroom-spanning te laten ontstaan. Deze wordt omgezet in wisselspanning dat ook wel ‘stroom’ genoemd wordt.

Formaten van zonnepanelen

In de praktijk is er een standaard formaat ontstaan van panelen met een oppervlakte van 60 vierkante zonnecellen van elk 156 x 156 mm. Dit komt overeen met een afmeting per paneel van 1,00 x 1,65 meter. De oppervlakte per paneel komt zo op gemiddeld 1,65 m2.

Hoe werken zonnecellen?

Zonnecellen zijn gemaakt van een natuurlijk product genaamd silicium. Dit silicium wordt gesneden in dunne plakken en bestaat uit twee lagen. Onder invloed van licht ontstaat er een spanning tussen de twee lagen die wordt afgevangen. Vandaar dat op alle zonnecellen hele dunne ‘spoortjes’ zijn aangebracht waarmee de ontstane stroom wordt afgevoerd.

Aansluiting zonnepanelen

Een zonnepaneel levert gelijkstroom in een lage spanning. Om deze stroom geschikt te maken voor gebruik worden de zonnepanelen aangesloten op een omvormer. In deze omvormer wordt gelijkstroom omgezet naar wisselstroom van 230 volt. De omvormer wordt aangesloten op het elektriciteitsnet, waarmee de energie die niet gebruikt wordt doorgesluisd kan worden naar het energiebedrijf. De elektriciteitsmeter kan teruglopen als in huis minder elektriciteit verbruikt wordt dan het zonnepaneel levert.

Voordelen zonnepanelen

Besparing op de energierekening voor minstens 25 jaar
Verhoog de waarde van uw woning
Hoger energielabel
Hoger rendement dan op spaargeld
Draag bij aan een beter klimaat
BTW-vrij (teruggave van overheid)

Nadelen zonnepanelen

Niet elk dak is geschikt voor zonnepanelen
Investering nodig

Meer informatie of prijsopgave?

Wilt u een advies & prijsopgave ontvangen voor zonnepanelen en een omvormer, dan kunt u bij ons gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Liever eerst meer informatie? Vraag dan ons informatiepakket aan met informatie over de besparing, de soorten panelen en financieringsmogelijkheden.

Nieuws

Solar Magazine: Koolen Industries neemt Energy Experience Group inclusief BonGo Solar over: ‘Er is een consolidatieslag in de duurzame-energiesector op komst’.

Lees meer

Vacature Schouwer

Is jouw technische kennis goed onderlegd? Ben je ook instaat om dit om te zetten in een advies? Weet jij de weg in Nederland? Dan is de functie van Schouwer iets voor jou! SCHOUWER (40 uur per week)

Lees meer

Vacature Planner

Ben jij een je organisatie talent? Weet jij de weg te vinden door heel Nederland? Dan is de functie van Planner helemaal iets voor jou! Nieuwsgierig lees snel de verder PLANNER (40 uur per week)

Lees meer

Vacature medewerker operations

Werk jij klantgericht? Kun jij klanten een goede uitleg geven over de installatiewerkzaamheden van zonnepanelen? En ben je een kei in Administratie? Dan is de functie van medewerker operations de vacature voor jou. MEDEWERKER OPERATIONS (40 uur per week, 32/36 uur per week is bespreekbaar)

Lees meer

Vacature Servicemonteur

Ben jij niet bang voor hoogtes? Heb je kennis van elektra? Hou je van afwisselde werkzaamheden? Dan hebben wij  de functie voor jou! Vacature Servicemonteur (40 uur per week)

Lees meer