BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

Ga terug

Wat zijn zonnepanelen?

Een zonnepaneel of PV-paneel (van het Engelse ‘Photo-Voltaic’) is een paneel dat zonne-energie omzet in duurzame elektriciteit. Fotovoltaïsche zonnepanelen benutten zonlicht of daglicht om een gelijkstroom spanning te laten ontstaan die wordt omgezet in een wisselspanning die ook wel ‘stroom’ genoemd wordt.

Formaten van zonnepanelen

In de praktijk is er een standaard formaat ontstaan van panelen met een oppervlakte van 60 vierkante zonnecellen van elk 156 x 156 mm. Dit komt overeen met een afmeting per paneel van 1,00 x 1,60 meter. De oppervlakte per paneel komt zo op gemiddeld 1,6 m2.

Hoe werken zonnecellen?

Zonnecellen zijn gemaakt van een natuurlijk product genaamd silicium. Dit silicium wordt gesneden in dunnen plakken en bestaat uit 2 lagen. Onder invloed van licht gaat er een spanning ontstaan tussen de twee lagen die wordt afgevangen. Vandaar ook dat op alle zonnecellen hele dunne ‘spoortjes’ zijn aangebracht waarmee de ontstane stroom wordt afgevoerd.

Aansluiting zonnepanelen

Een zonnepaneel levert standaard gelijkstroom in een lage spanning. Om deze stroom geschikt te maken voor gebruik worden de zonnepanelen aangesloten op een omvormer. In deze omvormer wordt gelijkstroom omgezet naar wisselstroom van 230 volt. De omvormer wordt aangesloten aan het elektriciteitsnet en hiermee kan de energie die niet gebruikt wordt doorgesluisd worden naar het energiebedrijf. In dit geval kan de elektriciteitsmeter teruglopen zolang in huis minder elektriciteit verbruikt wordt dan het zonnepaneel levert.

Vraag ook ons informatiepakket aan voor meer informatie over de besparing, de soorten panelen en financieringsmogelijkheden

Nieuws

Zonnepanelen en brandgevaar: hoe zit dat?

22 november 2018: Dit jaar werden meerdere branden door zonnepanelen gemeld. Reden voor paniek? Wat ons betreft niet, want bij BonGo Solar hebben we nog nooit met brandende zonnepanelen te maken gehad. In dit artikel leggen we uit waardoor dat komt, welke panelen brandgevaarlijk kunnen zijn en waar u op moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen.

Lees meer

10 landelijke installateurs vergeleken… BonGo Solar de beste!

15 november 2018: De onafhankelijke website Zonnepaneelwijzer heeft onderzoek gedaan naar 10 grote landelijk opererende installateurs. De installateurs van BonGo Solar komen er als beste uit!

Lees meer

SGZE: Stichting Garantiefonds ZonneEnergie

BonGo Solar is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie. Lees hier alles over de voordelen van zonnepanelen met SGZE-certificaat

Lees meer

U hoeft pas te betalen bij oplevering!

Alleen bij ons: geen aanbetaling bij de aanschaf van uw zonnepanelen

Lees meer

Voordelig aan de zonnepanelen in Montferland

Wist u dat het nemen van zonnepanelen in Montferland nog nooit zo voordelig was?

Lees meer
 20171231