BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen, gratis en vrijblijvend

Bel mij voor advies

Ga terug

Wat zijn zonnepanelen?

Een zonnepaneel of PV-paneel (van het Engelse ‘Photo-Voltaic’) is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit dat op duurzame wijze is verkregen. Fotovoltaïsche zonnepanelen benutten zonlicht of daglicht om gelijkstroom-spanning te laten ontstaan. Deze wordt omgezet in wisselspanning dat ook wel ‘stroom’ genoemd wordt.

Formaten van zonnepanelen

In de praktijk is er een standaard formaat ontstaan van panelen met een oppervlakte van 60 vierkante zonnecellen van elk 156 x 156 mm. Dit komt overeen met een afmeting per paneel van 1,00 x 1,60 meter. De oppervlakte per paneel komt zo op gemiddeld 1,6 m2.

Hoe werken zonnecellen?

Zonnecellen zijn gemaakt van een natuurlijk product genaamd silicium. Dit silicium wordt gesneden in dunne plakken en bestaat uit twee lagen. Onder invloed van licht ontstaat er een spanning tussen de twee lagen die wordt afgevangen. Vandaar dat op alle zonnecellen hele dunne ‘spoortjes’ zijn aangebracht waarmee de ontstane stroom wordt afgevoerd.

Aansluiting zonnepanelen

Een zonnepaneel levert gelijkstroom in een lage spanning. Om deze stroom geschikt te maken voor gebruik worden de zonnepanelen aangesloten op een omvormer. In deze omvormer wordt gelijkstroom omgezet naar wisselstroom van 230 volt. De omvormer wordt aangesloten op het elektriciteitsnet, waarmee de energie die niet gebruikt wordt doorgesluisd kan worden naar het energiebedrijf. De elektriciteitsmeter kan teruglopen als in huis minder elektriciteit verbruikt wordt dan het zonnepaneel levert.

Meer informatie of prijsopgave?

Wilt u een advies & prijsopgave ontvangen voor zonnepanelen en een omvormer, dan kunt u bij ons gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Liever eerst meer informatie? Vraag dan ons informatiepakket aan met informatie over de besparing, de soorten panelen en financieringsmogelijkheden.

Nieuws

1.750 zonnepanelen geplaatst bij Remeha in Apeldoorn

7 maart 2019: Hoe kun je als bedrijf in duurzaamheid zelf duurzamer worden? Remeha in Apeldoorn deed het door 1.750 zonnepanelen te laten plaatsen. Met trots uitgevoerd door BonGo Solar Projects B.V.

Lees meer

Word jij onze nieuwe collega?

7 februari 2019: BonGo Solar groeit snel. Daardoor hebben wij diverse vacatures. Zoals: teamleider Verkoop Binnendienst, verkoopadviseur, (online) marketeer, projectleider, werkvoorbereider en meerdere monteurs & elektriciens. Interesse?

Lees meer

Sneeuw op zonnepanelen, wat te doen?

24 januari 2019: Heb je zonnepanelen en vraag je je af of je de sneeuw het beste kunt verwijderen, of beter kunt laten liggen? En wil je weten wat de energie-opbrengst is bij sneeuw?

Lees meer

Vacature teamleider Verkoop Binnendienst

18 januari 2019: BonGo Solar groeit en daarom zijn wij op zoek naar een extra teamleider voor onze afdeling Sales in Apeldoorn. Samen met de andere teamleiders verricht je diverse werkzaamheden ten behoeve van het optimaal functioneren van ons verkoopteam. Meer informatie staat in onze vacaturetekst.

Lees meer

Zonnepanelen en brandgevaar: hoe zit dat?

22 november 2018: Dit jaar werden meerdere branden door zonnepanelen gemeld. Reden voor paniek? Wat ons betreft niet, want bij BonGo Solar hebben we nog nooit met brandende zonnepanelen te maken gehad. In dit artikel leggen we uit waardoor dat komt, welke panelen brandgevaarlijk kunnen zijn en waar u op moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen.

Lees meer