Duurzaam | BonGo Solar

Besparen op je energierekening door te verduurzamen

Het wordt steeds duidelijker dat we op een andere manier onze energiebehoefte moeten gaan invullen. Neem onze afhankelijkheid van gas. Onzekerheden over gasleveringen leiden tot dusdanig hoge energieprijzen dat ze voor veel huishoudens een grote financiële last zijn. Daarnaast moeten we sneller minder CO2 gaan uitstoten. Mede door deze ontwikkelingen wordt steeds vaker naar manieren gezocht om zelf duurzame energie op te wekken. De aanleg van zonnepanelen is dan een logische keuze.

Waarom zijn zonnepanelen duurzaam?
Zonne-energie is de meest groene, schone en duurzame energie die er bestaat. Zonnepanelen zijn een uitermate geschikte en rendabele manier om je eigen duurzame energie op te wekken. Zonnepanelen maken geen gebruik van brandstoffen en vervuilen de lucht dus niet omdat zij geen vervuilende stoffen uitstoten. Daarnaast maken zonnepanelen geen gebruik van andere milieuvriendelijke en duurzame energie zoals biomassa of water. Deze bronnen blijven dus beschikbaar voor andere doeleinden.  De enige nodige factor is de zon!

Benieuwd naar jouw besparing? Doe de dakscan of vraag een offerte aan.

Waarom zonnepanelen
Naast dat je met zonnepanelen groene energie opwerkt, genieten huiseigenaren met een zonnestroominstallatie van veel voordelen. Zo kan je voordeel met de huidige energieprijzen al snel oplopen tot € 1.000,- per jaar*. Al in 4 jaar heb je je installatie volledig terugverdiend. Je investering levert daarmee veel meer op dan je spaargeld op je rekening. Je begint direct met het besparen op je energierekening. *Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer de omliggende schaduwpunten en de ligging van het dak bepalen jouw besparing op  je energierekening.

Daarnaast verhogen zonnepanelen ook direct de waarde van je woning. Met de installatie van zonnepanelen verhoog je namelijk ook het energielabel van jouw woning. Door het hogere energielabel wordt jouw woning ook direct meer waard.

Gemeenten en provincies dragen ook graag bij aan verduurzaming en bieden daarom vaak een duurzaamheidslening aan inwoners die hun huis willen verduurzamen. Met de duurzaamheidslening kun je energiebesparende maatregelen doorvoeren aan jouw woning zonder dat je eigen spaargeld moet aanbreken.

Om je woning dus te verduurzamen zijn zonnepanelen een geschikte en rendabele manier. Omdat wij je graag meer uitleggen over het verduurzamen van je woning met zonnepanelen, de terugverdientijd van een zonnestroominstallatie en hoe de salderingsregeling werkt, hebben wij een aantal antwoorden voor je op een rij gezet.

Zijn zonnepanelen wel zo duurzaam?

Zonnepanelen zijn voor veel mensen vaak de eerste stap in het verduurzamen van hun huis of hun (bedrijfs)pand. Maar hoe zit het precies met de productie van zonnepanelen? Is dat ook een duurzaam proces?

 

Van het gas af met zonnepanelen?!

Hoe je het ook wendt of keert, we zitten in een energiecrisis. De toevoer van ons gas is onzeker en voor veel huishoudens zijn de hoge energieprijzen een grote financiële last. 

 

 

Terugverdientijd zonnepanelen

Als je zonnepanelen op jouw dak wil laten installeren, is dat een flinke investering. Dan wil je graag weten hoelang het duurt voordat je deze investering hebt terugverdiend. Wij, bij BonGo Solar, rekenen dit precies voor jou uit. 

Heb je nog vragen over de aanschaf van een zonnestroominstallatie? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag!