Alles over de financiering van zonnepanelen

De investering in zonnepanelen is er één met een gegarandeerd rendement. Maar zoals bij iedere investering gaan de kosten ook hier voor de baten uit. Toch zijn er verschillende manieren om zonnepanelen te financieren. Zo hoef je niet het volledige bedrag zelf op te brengen. Hoe gaat dit in zijn werk? Lees snel verder!

Benieuwd naar jouw besparing? Doe de dakscan of vraag een offerte aan.

Btw op zonnepanelen

Over zonnepanelen betaal je vanaf 1 januari 2023 0% btw. Het voordeel is dat je de btw niet meer hoeft terug te vragen.

Het btw-tarief van 0% zal alleen gelden voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning. Met een woning bedoelen we bijvoorbeeld ook een garage of schuur bij een woning en een serre of een aan- of uitbouw. En een vakantiewoning. Ook is het 0% tarief van toepassing als bijvoorbeeld een Vereniging van Eigenaren zonnepanelen koopt voor op een appartementencomplex.

Voor meer informatie over de nieuwe regeling klik dan hier.

Subsidies voor zonnepanelen

Momenteel zijn er geen landelijke subsidies op zonnepanelen. Als er subsidie beschikbaar is gesteld in jouw gemeente kun je dit terugvinden op de website van jouw gemeente. Lees hier meer over subsidies op zonnepanelen.

Duurzaamheidslening voor zonnepanelen

Als je zelf niet over voldoende kapitaal beschikt om zonnepanelen aan te schaffen, is een lening een goede optie. Voor leningen met een duurzame insteek zijn groene leningen beschikbaar. Dit zijn leningen voor bijvoorbeeld zonnepanelen en zonneboilers.

Er zijn verschillende groene leningen die vaak hun oorsprong vinden in initiatieven vanuit het Rijk. Het voordeel van groene leningen zijn de lage rentes. Je kunt een groene lening gebruiken in combinatie mét BTW teruggave. Lees hier alles over de duurzaamheidslening voor zonnepanelen.

Zonnepanelen zonder investering

Het aanschaffen van een zonnestroominstallatie is niet voor iedereen mogelijk omdat je vooraf een flinke investering doet. Misschien heb je het geld momenteel niet of heb je dit liever op de spaarrekening staan voor andere dingen. Wat de reden ook mag zijn, wij hebben de oplossing! Je kunt bij BonGo Solar ook zonnepanelen financieren.

Geen aanbetaling bij Bongo Solar!

Bij Bongo Solar hoef je geen aanbetaling te doen om zonnepanelen aan te schaffen. Wil je weten waarom dit een voordeel is? Klik dan hier. 

Meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer informatie over zonnepanelen of de financiering ervan, neem dan contact met ons op. Ben je benieuwd wat zonnepanelen op jouw woning kosten? Vraag dan een gratis en vrijblijvende prijsopgave aan of doe de dakscan! Wij helpen je graag verder!