Alles over de financiering van zonnepanelen

De investering in zonnepanelen is er één met een gegarandeerd rendement. Maar zoals bij iedere investering gaan de kosten ook hier voor de baten uit. Toch zijn er verschillende manieren om zonnepanelen te financieren. Zo hoeft u niet het volledige bedrag zelf op te brengen. Hoe gaat dit in zijn werk? Lees snel verder!

Benieuwd naar uw besparing? Doe de dakscan of vraag een offerte aan.

BTW-teruggave op zonnepanelen

Over zonnepanelen betaalt u 21% BTW. Het voordeel is dat u over de gehele investering BTW kunt terugvragen. Dit levert u al snel een aardig bedrag op! Bij bijvoorbeeld 10 zonnepanelen ontvangt u circa € 750,- teruggave. Bij 18 panelen circa € 1.250,-.

Bij BonGo Solar hoeft u de BTW-teruggave niet zelf te regelen. Wij maken het u makkelijk doordat wij dit laten verzorgen door een gespecialiseerd bedrijf.

Subsidies voor zonnepanelen

Momenteel zijn er geen landelijke subsidies op zonnepanelen. Als er subsidie beschikbaar is gesteld in uw gemeente kunt u dit terugvinden op de website van uw gemeente. Lees hier meer over subsidies op zonnepanelen.

Duurzaamheidslening voor zonnepanelen

Als u zelf niet over voldoende kapitaal beschikt om zonnepanelen aan te schaffen, is een lening een goede optie. Voor leningen met een duurzame insteek zijn groene leningen beschikbaar. Dit zijn leningen voor bijvoorbeeld zonnepanelen en zonneboilers.

Er zijn verschillende groene leningen die vaak hun oorsprong vinden in initiatieven vanuit het Rijk. Het voordeel van groene leningen zijn de lage rentes. U kunt een groene lening gebruiken in combinatie mét BTW teruggave. Lees hier alles over de duurzaamheidslening voor zonnepanelen.

Zonnepanelen zonder voorinvestering

Het aanschaffen van een zonnestroominstallatie is niet voor iedereen mogelijk omdat u vooraf een flinke investering doet. Misschien heeft u het geld momenteel niet of heeft u dit liever op de spaarrekening staan voor andere dingen. Wat de reden ook mag zijn, wij hebben de oplossing! U kunt bij BonGo Solar ook zonnepanelen huren.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over zonnepanelen of de financiering ervan, neem dan contact met ons op. Bent u benieuwd wat zonnepanelen op uw woning kosten? Vraag dan een gratis en vrijblijvende prijsopgave aan of doe de dakscan! Wij helpen u graag verder!