Beleggen in in groene stroom | BonGo Solar

Duurzaam investeren in zonne-energie!

Door te investeren in zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. BonGo Solar neemt je mee in de bekende en minder bekende voordelen van deze duurzame stap.

Om te beginnen wek je stroom op voor jouw eigen huishouden. Dit is een bekende “win-win” voor jou én voor het milieu! De groene energie die je zelf afneemt wordt weggestreept tegen de energie die je aan het stroomnet levert. Dit staat ook wel bekend als de salderingsregeling.

Met deze regeling betaal je voor jouw eigen verbruik van groene stroom geen kWh prijs. Dit is geen verkeerd resultaat om mee te beginnen, maar uiteindelijk beleg je in groene stroom en jouw spaargeld geniet van het goede rendement. Klinkt dit als iets voor jou? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of doe onze dakscan!

Benieuwd naar jouw besparing? Doe de dakscan of vraag een offerte aan.

Rendement uit zonnepanelen

Het goede rendement dat je behaalt vanuit de groene stroom die je opwekt is erg aantrekkelijk. Momenteel levert jouw spaargeld op de bank nog zo’n 0.02% op. Dat is niet veel. Maar hoe levert jouw spaargeld dan op een duurzame manier meer op? Met de aanschaf van zonnepanelen beleg je eerlijk, ga je duurzaam om met energie én met de groei van jouw vermogen.

Het rendement van zonnepanelen is gemiddeld namelijk zo’n 14%. Beleggen in groene stroom levert je dus aanzienlijk meer op dan wanneer je jouw spaargeld op de bank laat staan. Je leest hier meer over het bepalen van jouw rendement.

Een duurzame schenking

Belastingvrij zonnepanelen schenken aan jouw kinderen of kleinkinderen? Deze investering is een bijzonder gebaar voor een duurzame toekomst. Niet alleen door het opwekken van groene stroom, maar ook voor hun spaargeld. Het aanschaffen van de zonnestroom-installatie met het toegestane schenkingsbedrag is zeer renderend en bovendien milieuvriendelijk!

Ouders mogen hun kinderen maximaal € 6.633 belastingvrij schenken in 2024. Lees hier meer over het belastingvrij schenken. Daarnaast kun je voor de schenking van het zonnepanelensysteem ook gebruik maken van de schenkregeling omtrent de eenmalige gift voor de woning van jouw kind.

Door deze toelage en beleggen in groene stroom verviervoudig je de waarde van jouw schenking en bouw je mee aan hun vermogen! Deze investering gaat namelijk tot 30 jaar mee. Het is dan geen eenmalige, maar een op de toekomstgerichte gift! Naast het rendement dat zij ontvangen kan jouw kind daarbij ook de btw terugvragen.

Zonnepanelen kopen bij BonGo Solar

Bij BonGo Solar garanderen wij je kwaliteit. Wij zijn aangesloten bij SGZE (Stichting Garantiefonds ZonneEnergie). Zij verzekeren afnemers van de aangesloten leden een zorgeloze stroomopbrengst uit zonne-energie. Bij aanschaf van een zonnestroom-installatie is jouw aanbetalingsbedrag dus altijd gegarandeerd, evenals toekomstige fabrieksgaranties.

Wanneer je in groene stroom investeert via BonGo Solar verzekert het SGZE certificaat je dat je met een professionele en betrouwbare partij werkt. Je doet dus een betrouwbare investering met jouw spaargeld en bent ervan verzekerd dat je een zonnestroom-installatie van goede kwaliteit aanschaft! 

Direct advies op maat door een van onze adviseurs? Doe de dakscan, vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op!