Zonnepanelen huren

Heb je het besluit genomen om over te stappen op zonne-energie, dan heb je verschillende mogelijkheden. Je kan natuurlijk de installatie kopen. In veel gevallen gaat het om een uitgave van enkele duizenden Euro’s. Het kan zijn dat je dat liever niet in éénmaal uitgeeft. Bijvoorbeeld omdat je nog andere uitgaven verwacht, of niet onmiddellijk het benodigde bedrag beschikbaar hebt.

In dat geval kan huren een goede optie zijn. Het voordeel van huren is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de werking van het complete systeem. Je bent immers geen eigenaar, maar gebruiker. Daarbij krijg je bij het aangaan van een huurovereenkomst  geen BKR registratie omdat het geen krediet betreft. Gedurende de huurperiode heb je dus geen zorgen over je de installatie, bouw je geen schuld op en kan je wel over de zelf opgewekte energie beschikken.

Benieuwd naar jouw besparing?

Doe de dakscan of vraag een offerte aan.

Huiseigenaren gingen je voor.
1 euro = 1 WattPiet
Bereken makkelijk en snel je besparing!
  • Gegarandeerd de laagste prijs
  • Binnen 2-6 weken in je schoen
  • Geen aanbetaling, betaling na installatie

Aan huren zitten ook belangrijke nadelen. Omdat je geen eigenaar bent, maakt de installatie geen onderdeel uit van je woning en ‘telt’ het daarom niet mee voor het energielabel van de woning. Ook wordt de waarde van de woning niet hoger en heb je bij verkoop van de woning geen voordeel van je installatie. Tot slot is bij huren je financiële voordeel beperkt. Je betaalt iedere maand een vast bedrag, maar aan het einde van de looptijd sta je weer met lege handen. Je moet dan ofwel de installatie kopen van de eigenaar waardoor je alsnog moet investeren, of je moet de huurovereenkomst vernieuwen waardoor je opnieuw met vaste maandlasten geconfronteerd wordt. Een andere belangrijke beperking van je financiële voordeel zit erin dat je als huurder geen BTW over de aanschaf kunt terugvragen. Met 21% maakt BTW een belangrijk deel uit van de totale kosten.

In veel gevallen is daarom de financiering van zonnepanelen aantrekkelijker dan huur. Bij financiering heb je de zekerheid van een vast bedrag per maand, maar omdat je direct eigenaar wordt, geniet je ook van een aantal belangrijke voordelen. Zo stijgt je woning direct in waarde en hebben panelen een gunstig effect op het energielabel. Tevens val je binnen de BTW teruggaveregeling en is in veel gevallen de rente over de financiering fiscaal aftrekbaar. Tot slot stoppen de maandlasten aan het einde van de looptijd en heb je vanaf dat moment het voordeel van de lagere energierekening zonder verdere kosten. Om die reden biedt BonGo Solar een speciaal ontwikkelde duurzaamheidsfinanciering aan. Wil je meer weten over de voordelen van onze duurzaamheidsfinanciering, klik dan hier.