Zonnepanelen kopen

Tegenwoordig zijn zonnepanelen erg populair. Daar waar u tien jaar geleden nog verbaasd op keek als u zonnepanelen zag, zijn ze nu bijna niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Als u overweegt om zonnepanelen te kopen, wilt u natuurlijk de beste beslissing nemen.

Zonnepanelen zijn een investering voor minstens 25 jaar rendement met een gemiddelde terugverdientijd van 6 jaar. Met de huidige energieprijzen loont het zeker om deze investering doen, maar dat is niet het enige voordeel!

Hier leest u een aantal belangrijke redenen waarom zonnepanelen kopen voor u interessant is.

Benieuwd naar uw besparing?

Doe de dakscan of vraag een offerte aan.

Doe de dakscan en bereken binnen 1 minuut uw besparing
 • Bespaar gemiddeld 58 euro per maand
 • A-merk zonnepanelen door ons gemonteerd
 • 100% klanttevredenheid en garantie

Waar moet u op letten?

Er zijn een aantal dingen waar u goed op moet letten bij het kopen van zonnepanelen. Immers heeft niet elk dak de perfecte ligging of mogelijkheid voor zonnepanelen. Het is belangrijk om de volgende randvoorwaarden in gedachten te houden;

 • Een rendabele ligging van de zonnepanelen is nagenoeg altijd mogelijk. Ligging op het noorden is ook mogelijk. Echter niet bij schuine daken met een hellingshoek van meer dan 10%.
 • Schaduwvorming op het dak kan zorgen voor aanzienlijk rendementsverlies.
 • Een zonnepaneel is gemiddeld 1,6 meter lang en 1 meter breed. Het oppervlakte per paneel komt zo op gemiddeld 1,6 m2. Uw dak moet groot genoeg zijn voor de installatie van enkele panelen om het rendabel te maken.

Wat zijn de voordelen bij het kopen van zonnepanelen?

Voordelen:

 • Bezuiniging op energierekening voor minstens 25 jaar;
 • U krijgt 21% Btw terug van de overheid bij aanschaf; 
 • Gemiddelde terugverdientijd van 6 jaar;
 • De waarde van uw woning zal stijgen;
 • Kans op snellere verkoop van uw woning;
 • Gemiddeld 14% rendement op uw spaargeld, meer dan bij de bank;
 • U draagt bij aan een beter milieu;
 • U bent niet afhankelijk van fossiele brandstoffen en prijsschommelingen die vaak voorkomen.

Liever geen investering vooraf? Bekijk de mogelijkheid om de zonnepanelen te huren of andere financieringsmogelijkheden.

 

Zonnepanelen kopen bij BonGo Solar in 6 stappen

Bij BonGo Solar houden we alles het liefst zo simpel mogelijk, zodat u weet waar u aan toe bent. In 6 eenvoudige stappen nemen wij u mee van offerte naar de geplaatste zonnepaneleninstallatie die naar 100% tevredenheid zorgt voor besparing op uw energierekening.

Heeft u besloten zonnepanelen aan te schaffen of twijfelt u nog? Het is altijd prettig om te weten waar u aan toe bent. Om die redenen hebben wij het gehele proces van offerte tot montage op uw dak uitgeschreven. Zo heeft u een goede voorbereiding op uw aankooptraject bij BonGo Solar!

1. De offerte

De eerste stap begint bij het maken van een passende offerte. U kunt op de website zelf eenvoudig een dakscan uitvoeren om direct inzicht te krijgen in hoeveel u gaat besparen. Vanaf het eerste moment dat u in contact bent met ons, heeft u één vast contactpersoon waar u alles aan kunt vragen om uiteindelijk de perfecte oplossing in de offerte te ontvangen. Na akkoord op deze offerte is het meeste werk voor u gedaan en gaan wij voor u aan de slag.

2. Werkvoorbereiding en opdrachtbevestiging

Na een dubbelcheck van de offerte door onze werkvoorbereiding ontvangt u een opdrachtbevestiging en bijbehorende factuur. Pas nadat de installatie naar volle 100% tevredenheid geplaatst is hoeft u deze te betalen.

3. De planning

De installatie van de zonnepanelen wordt altijd in overleg gepland. Eén van onze medewerkers neemt contact met u op en samen bekijken we welke datum het meest geschikt is. U hoeft dan niet de gehele dag thuis te blijven. U ontvangt een tijdsindicatie waardoor het beperkt wordt tot een ochtend of een deel van de middag.

4. De inkoop van uw installatie

Om u de beste kwaliteit te kunnen bieden, kopen wij de onderdelen van uw installatie pas in na de opdrachtbevestiging. Op deze manier kunnen wij de nieuwste materialen gebruiken tijdens de montage waardoor we u de beste kwaliteit kunnen garanderen.

5. Montage en betaling

De dag van de montage is aangebroken. Vandaag kan de besparing beginnen doordat onze monteurs ervoor zorgen dat er een werkende installatie op uw dak ligt voordat zij weg gaan.

Na installatie rekent u de zonnepaneleninstallatie conform de factuur uit stap 2 af bij de monteur. Om het u makkelijk te maken heeft hij een draagbaar pinautomaat bij zich, zodat u eenvoudig het bedrag kunt pinnen. Het enige dat u hoeft te doen is zorgen dat uw pinlimiet hoog genoeg is om het bedrag in één keer te kunnen pinnen.

6. Service na aanschaf

Uiteraard houdt het na installatie niet op voor ons. 100% klanttevredenheid is waar wij voor staan! U kunt altijd contact opnemen met uw contactpersoon. We helpen u ook graag om de installatie aan te passen op uw veranderde situatie in de toekomst.

LET OP! U moet uw installatie aanmelden. Bekijk hier hoe u dit eenvoudig zelf doet.

De beste service bieden kunnen wij niet alleen. Daarom zijn wij aangesloten bij Holland Solar en de SGZE (Stichting Garantiefonds ZonneEnergie). Hiermee bent u verzekerd tegen eventuele (financiële) tegenvallers. Zo krijgt u een aanbetalingsgarantie, fabrieksgarantie en een geschillenregeling.

Bent u al bekend met onze friends 4 friends actie?

Als u tevreden bent, wilt u het natuurlijk van de daken schreeuwen. Dat mag, en u wordt er nog voor beloond ook. Wanneer uw familie, vrienden of kennissen interesse hebben in zonnepanelen vult u eenvoudig de gegevens in op onze Friends-4-friends pagina. Wij nemen dan contact met hen op en stellen samen een offerte op. U krijgt een bericht van ons zodra de offerte akkoord is en na installatie ontvangt u
€ 100,- als dank voor deze mooie referentie.

Direct advies op maat door een van onze adviseurs? Doe de dakscan, vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op!