Ons assortiment omvormers | Zonnepanelen BonGo Solar

Het assortiment omvormers van BonGo Solar

Wij hebben gekozen voor omvormers met bewezen kwaliteit en vermogen. Per installatie bekijken wij het vermogen dat deze genereert. Afhankelijk hiervan wordt gekeken welke sterkte omvormer je nodig hebt.

SolarEdge omvormers

SolarEdge heeft wereldwijd meer dan 2 miljoen omvormers geïnstalleerd in ruim 45 landen. SolarEdge biedt de optie om op elk zonnepaneel een optimizer te plaatsen en deze vervolgens aan elkaar te koppelen. Dit zorgt ervoor dat elk zonnepaneel afzonderlijk van elkaar optimaal presteert.

Door deze combinatie van een SolarEdge omvormer met optimizers wordt het maximale uit een installatie gehaald. Hiermee wordt het nadeel van een ‘string-omvormer’ weggenomen waarbij alle zonnepanelen aan elkaar geschakeld zitten. Bij een installatie met een string-omvormer wordt de prestatie van alle panelen beïnvloed door het ‘zwakste’ zonnepaneel, bijvoorbeeld als op één zonnepaneel meer schaduw valt.

Het grootste voordeel ten opzichte van een string-omvormer is dat er veel meer mogelijkheden zijn om in moeilijke situaties het dak optimaal te benutten. Denk hierbij aan:

 • Zonnepanelen op gedeeltelijk overschaduwde plekken;
 • Zonnepanelen installeren met verschillende oriëntatie- en hellingshoeken;
 • Ongelijke string-lengtes en langere strings.

De voordelen van SolarEdge op een rij

 • Maximale energie
 • Flexibel design
 • Kosteneffectief
 • Hoge veiligheid

Het gratis monitoringportaal (via computer, smartphone of tablet) toont de prestatie van elk paneel en geeft een melding wanneer er defecten zijn. Bekijk hier de video over SolarEdge waarin de voordelen nog eens simpel worden toegelicht.

 

Enphase micro-omvormers

Enphase heeft meer dan 52 miljoen micro-omvormers geïnstalleerd op meer dan 2,7 miljoen huizen in 145 landen. De Enphase micro-omvormers zetten de opgewekte gelijkstroom al om in wisselstroom voordat deze je woning binnenkomt. Je hebt daardoor ook geen omvormer meer in je woning.

Ieder paneel uit je zonnestroom installatie wordt voorzien van een micro-omvormer en werkt zo onafhankelijk van de andere panelen. Schaduw dat op een deel van je installatie valt, heeft hierdoor geen invloed op de opbrengst van de andere panelen. Door de individuele werking start het paneel meteen met opwekken zodra er voldoende licht is en is niet afhankelijk van de lichtinval op het gehele systeem.

In de bijbehorende Enlighten app kan je de gegevens van jouw installatie inzien en kan je volgen hoeveel elektriciteit je panelen opwekken.

 • Individuele aansturing van de zonnepanelen
 • Veilig en betrouwbaar
 • Makkelijk uitbreidbaar

GoodWe omvormers

Onze GoodWe omvormers zijn ontwikkeld in Duitsland. Bij het samenstellen worden alleen componenten van de beste leveranciers gebruikt. Diverse testen bewijzen dat GoodWe behoort tot de top van de omvormerfabrikanten. De GoodWe omvormer heeft standaard 10 jaar garantie.

Tevens hebben deze omvormers hun eigen applicatie om via je smartphone (Apple & Android) 24 uur per dag installatie te kunnen monitoren. Zo heb je eenvoudig inzicht op de daadwerkelijke opbrengst van je installatie. Hiervoor dienen er op de plaats van de omvormer een werkende, draadloze internetverbinding te zijn. Het gebruik van de software en smartphone-applicatie is gratis.

Onze omvormerfabrikanten kunnen hun zonnepaneelomvormers tegenwoordig laten certificeren en voorzien van een conformiteitscertificaat. Jij als consument kan met dit certificaat aantonen dat hij voldoet aan de RfG-verordening. Het aantonen van die conformiteit is voor alle nieuw op het elektriciteitsnet aan te sluiten zonnepaneelsystemen per 27 april 2021 verplicht. Ook voor bestaande zonnepaneelinstallaties waarvan consumenten de omvormer laten vervangen, is een conformiteitscertificaat verplicht. 

Bekijk hieronder de certificaten per type:

Benieuwd naar jouw besparing?

Doe de dakscan of vraag een offerte aan.

Huiseigenaren gingen je voor.
Nu! Goede producten, top prijzen. Bereken snel je besparing!
 • Gegarandeerd de laagste prijs
 • Binnen 2-6 weken op je dak
 • Geen aanbetaling, betaling op dag van installatie