Alle soorten dak-opstellingen voor zonnepanelen

Onze installateurs hebben in de afgelopen jaren duizenden daken van zonnepanelen voorzien. Bijvoorbeeld op hellende/schuine daken en platte daken, maar ook op leien en kalzip daken. Daarnaast hebben wij ervaring met opleveren van speciale zonnesysteeminstallaties.

Speciale zonnestroomsystemen

Natuurlijk zijn er ook veel situaties waarbij een speciale oplossing bedacht moet worden voor het installeren van zonnepanelen. Ook daar hebben wij oplossingen voor! Een aantal van deze speciale situaties hebben wij voor je op een rij gezet:

  • Gevelopstellingen
  • Land- en veldopstellingen
  • Indaksystemen
  • Installatie op leien daken
  • Installatie op kalzip daken

Een aantal van deze zonnestroomsystemen zijn door veel vraag naar zonnepanelen en een krappe arbeidsmarkt tijdelijk niet uitvoerbaar. Hou de website in de gaten voor een update over de verschillende installatie systemen die we op dit moment weer installeren!

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Als je je aan het oriënteren bent op zonnepanelen is één van de belangrijkste vereiste of zonnepanelen op je dak mogelijk zijn én hoe rendabel ze zullen zijn op je dak. Het rendement en opbrengst van de zonnepanelen is namelijk afhankelijk van de ligging van het dak. 

Benieuwd naar jouw besparing? Doe de dakscan of vraag een offerte aan.

De optimale hellingshoek voor zonnepanelen

De ideale hellingshoek voor een zonnepanelensysteem in Nederland is 35° tot 36° graden. Bij hellingshoeken tussen 15° en 60° graden is de jaaropbrengst slechts 5% lager. Verder is voor een optimale energieopbrengst jouw systeem gepositioneerd op 5° graden ten westen van het zuiden. Ook hier geldt, bij systemen gepositioneerd tussen zuidoost en zuidwest is er slechts 5% energieverlies op jaarbasis.